Skocz do zawartości
DajcieMiPrzeciwnika

Raid 0+1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

z komputerami wspólnego mam dużo, jednak od strony oprogramowania, niż sprzętu. Mam kilka pytań, na które chciałbym znać odpowiedzi przed kupnem zbędnych rzeczy.

Mój skromny komputerek, z płytą główną na czele - Gigabyte GA-K8N PRO-SLI, link do szczerszej specyfikacji - tutaj, ostatnio doczekał się swojej chwili, i mam zamiar trochę pieniążków w niego wpakować. Jak już kupować to po całości, więc ze specyfikacji płyty dowiedziałem się, że wspiera ona RAID 0+1 i ze względu bezpieczeństwa nim się zajmę. W większości poradników o RAID w jakie się wczytywałem były opisywane na kontrolerach wbudowane w płytę główną. Jeśli w mojej płycie pisze, że wspiera RAID, ma to oznaczać, że ma wbudowany kontroler?

Dodatkowe pytanie jakie zadam, to czy mając RAM 512mb, dokupię 2GB w Dualu, czy płyta nie będzie miała z tym problemu i wczyta mi 2,5gb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,5gb ramu? no problem.Może lepiej w jednej kości,potem dokupisz drugą kość 2gb.

Dokopałem się do dokumentacji, i znając angielski na poziomie podstawowym, mogę stwierdzić, że chyba nie będzie problemu, aczkolwiek prosiłbym kogoś o korektę. Zamieszam zdjęcie - tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi