KOLA.K Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Po dłuższym zagłębianiu się w kwestie zwodowania mojej płyty MSI P35 NEO2-FIR (mosfety , NB , SB i CPU) doszedłem do wniosku , że muszę ją niestety zmienić na płytę która nie będzie przysparzała kłopotów z kompatybilnością bloczków. Przeszukując sklepy zorientowałem się , że najmniejszy problem będzie z płytami ASUSA lub DFI . Oto kilka moich typów: DFI DFI LanParty DK P35-T2RS DFI LanParty DK P45-T2RS Plus DFI LanParty DK X48- T2RSB (DDR2) ASUS Asus P5Q Asus P5Q Pro Asus P5Q Deluxe Oczywiście oprócz bezproblemowego zwodowania liczy się też OC , pozostałe elementy systemu takie jak w sygnaturce tylko karta graficzna będzie zmieniona prawdopodobnie na ATI 4870. I jeszcze jedno , jak to jest z Windowsem Vista w wersji OEM przy zmianie płyty , czy bez problemu ruszy , czy trzeba ją jeszcze raz aktywować , jakie są problemy przy takiej zmianie itp. Za wszelkie podpowiedzi i sugestie z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 ja osobiscie posiadam tego pierwszego DFI i powiem szczerze ze o jego wyborze zadecydowala w duzej mierze kolorystyka :) powniewaz zdecydowalem sie na LC pomaranczowe rowniez. co do windy to jak spalila mi sie jedna plyta asusa kilka miechow temu i przesiadlem sie na DFI to nie musialem nigdzie dzwonic a tez mam viste oem :) sama sie przestawila na nowa platforme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zależy jaki kolor płynu zastosujesz, ja do swojego LC (blue) wziąłem Gigabyte (link do wodowania w sygnaturce) i całość wygląda całkiem nieźle. Do zielonego lub pomarańczowego brałbym jednak DFI. Co do o/c to 4.2Ghz bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zależy jaki kolor płynu zastosujesz, ja do swojego LC (blue) wziąłem Gigabyte (link do wodowania w sygnaturce) i całość wygląda całkiem nieźle. Do zielonego lub pomarańczowego brałbym jednak DFI. Co do o/c to 4.2Ghz bez problemów. Kolor płynu najmniejszy problem , twoje WC widziałem wcześniej bo w tej samej budzie będę wszystko upychał. Najważniejszy teraz to dobór płyty , bo ta MSI to wprawdzie dobra płyta , ale przy doborze bloczków na NB i SB poległem o mosfetach nie wspominam. Priorytet na teraz to bezproblemowe wodowanie (wszystkie elementy dostępne w Polsce i kompatybilne z wybraną płytą) oraz OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Poczytaj i wybierz najlepsza opcję dla siebie to tylko oczywiście propozycja, są także inne firmy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA.K Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Poczytaj i wybierz najlepsza opcję dla siebie to tylko oczywiście propozycja, są także inne firmy :rolleyes: No właśnie na tej liście się opieram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Kup jakiegoś maximusa jak Jarogniew i jeden bloczek i po krzyku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Jakie kłopoty sprawiają inne płyty niż ASUSy DFI niż brak bloczków pod NB i mosfety pod nie? Edytowane 15 Listopada 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zależy ile chcesz wydać Pussik... mips robił na większość mobasów ale ceny miały chore lepiej poczytać mądry post # 7 ;) głównie problemy stwarzają hp połączone z mosami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zależy ile chcesz wydać Pussik... mips robił na większość mobasów ale ceny miały chore lepiej poczytać mądry post # 7 ;) głównie problemy stwarzają hp połączone z mosamitylko po co chlodzic mofy blokiem w tym mobasie, skoro wystarczy radiator? Enzotech wydal bardzo ladne radiatorki na mofy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Kup radiatorki, blok na nb i sb i wyjdzie taniej kupic maximusa czy cos podobnego na co wejdzie blok swifa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Enzotech wydal bardzo ladne radiatorki na mofy:)ladne to i owszem...ale nie pokusilbym sie by je zamocowac na mofy...mam radiatorki enzotecha tyle, ze na bga (14x14x14) i zbyt solidnie to one nie wygladaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...