Skocz do zawartości
AeroMikie

Jak Zablokować Dynamiczne Podnoszenie Napięć Procesora X2 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój procesor stabilnie wstaje na napięciu 1V natomiast w windows ustala się na poziomie 1.2 , AMD ma w sterownikach elastyczne podnoszenie napięć , które skutecznie oszukuje speedfana i większość programów monitorujących. Wykryłem to central brain identiferem. W którym to za każdym razem należy ręcznie przełączyć napięcie na z 1.2 na 1 V. Procesor swobodnie przechodzi wszystkie testy stabilności na 1V. Weryfikację przeprowadziłem w oparciu o AMD Power Monitor , co potwierdziło moje podejrzenie... po odwoltowaniu procesora temperatury rdzeni procesora spadły, natomiast temperatura procesora mierzona czujnikiem na płycie nieznacznie o 2-3 stopnie. Jak zablokować dynamiczne podnoszenie napięć procesora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, ale w czym problem, żeby zmienić profil w zarządzaniu energią albo wywalić stery od AMD?

Problem w tym że z BIOS startuje 1.0 a w Windows ustala się na 1.2 samoczynnie... a sterowniki i optymizer

powinny być. Dodatkowo nie stosuje CNQ interesuje mnie trwały undervolting. Po odwoltowaniu obniżyłem TDP z 65 na 40 W

Także jest o co walczyć.

Edytowane przez AeroMikie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi