Skocz do zawartości
rapciuch

[1300 Zł] Zestaw Do Wszystkiego.

Rekomendowane odpowiedzi

Złożyłem na agito.pl taki zestaw:

Płyta główna: Gigabyte GA-EP31-DS3L - 197 zł

Procesor: Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX - 283 zł

Pamięci: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX - 102 zł

Grafika: MSI GeForce 9600 GT OC 512MB DDR3 v801 PCI-E BOX - 336 zł

Dysk: WD Caviar SE WD1600AAJS (160GB, 8MB, SATA/300) - 126 zł

Napęd: Samsung DVD+/-RW SH-S223F/BEBN czarny OEM - 82 zł

Zasilacz: Modecom MC-350 350W - 104 zł

Obudowa: Cooler Master Elite 331 czarno-srebrna 129 zł

Razem: 1359

Ma on służyć do wszelkich zastosowań (omijając obróbkę wideo itp.). Gry nie są priorytetem, ale dobrze by było, żeby przyjemnie się grało w gry typu COD 4 :]

Jakieś uwagi? Płyta główna spokojnie obsłuży ten procesor? Da się na czymś obciąć cenę? Proszę o propozycje z agito.pl .

Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem właśnie w trakcie składania koledze praktycznie identycznego komputera, w tej samej kategorii cenowej.

Zmień ram na 2GB w jednej kostce, inaczej potem będą spore problemy z rozbudową.

No i nie wiem, czy nie lepiej za tą kwotę wziąć 9600gso 768mb. (ale tej chyba nie ma aktualnie w agito, sam nad tym ubolewam ;<)

Poza tym, chyba okej.

Edytowane przez novy154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o pamięci to nie da się chyba wziąć tych A-Data, które podałem w jednej kości 2048 bo są pakowane po 2 sztuki :/ Myślę, że jeżeli kiedykolwiek ten komputer będzie rozbudowywany to zmieni się płytę główną. :wink:

Kartę bym wziął ale ten Palit na agito.pl jest niedostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobota napisał(a):

Weź lepszy zasilacz ten jest syfny. Weź jakiś lepszy zasilacz jak nie chcesz mieć problemu z kompem.

MC350:

+3.3V: 22 A

+5V: 21 A

+12V1: 18 A

+12V2: 16 A

Razem na liniach +12V1, +12V2 maksymalnie: 25 A

+3.3V, +5V: 130 W

+12V: 300 W

Czytałeś to? Użytkownik innego forum Grzegorz81 dokładnie mi to przedstawił. Nadal sądzisz, że ten zasilacz się nie nadaje? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rapciuch napisał(a):

Czytałeś to? Użytkownik innego forum Grzegorz81 dokładnie mi to przedstawił. Nadal sądzisz, że ten zasilacz się nie nadaje? :blink:

Dobra zmieniam zdanie ;-) Na elektrodzie jest opisany przypadek tagana który był kupiony jako nowy i miał spuchnięte kądzioły i burdel w obudowie. Różne opinie też słyszę o chiftekach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ModeComy MC 350 zawsze były uznawane za dobre i potrafią naprawde sporo. każdemu producentowi zdarzy się jakaś kiepska sztuka ale to nie powód żeby stawiać do góry nogami całe forum i od razu mówić że tagan czy ModeCom czy Chieftec to syf :wink: Co do zestawu to wszystko fajnie tylko aż się prosi tam dać Palita 9600GSO 768mb ale wiem że w agito nie idzie go dostać. No cóż wtedy niech zostanie ten 9600Gt albo dokupisz oddzielnie kartę gdzie indziej i wtedy weźmiesz 9600GSo 768mb. I szczerze to do takiego procka i jego OC spokojnie wystarcza Goodramy zwykłe. I wtedy weź 2Gb w jednej kości tych goodramów. Za zaoszczędzoną kase można wziąć całkiem fajnego Pentagrama PSF 460W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw, my z kumplem bierzemy zestaw w esc.pl, jest tam gso 768 mb, a caly zestaw wyszedl drozej tylko o 30 zł, nie jest źle.

Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ 279,-

Gigabyte EP31-DS3L /intel P31/ 215,-

GoodRam 2GB PC800 CL5 80,-

Palit GeForce 9600GSO 768MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI 349,-

Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] 175,-

ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC 99,-

1197zł razem, ale to bez napędów i budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa się trochę skomplikowała. Niedostępna jest ta karta MSI 9600 GT a najpóźniej jutro muszę zamówić zestaw.

Którą kartę z agito.pl mi proponujecie? Żeby była dostępna i nie może przekroczyć ceny tej MSI:

MSI GeForce 9600 GT OC 512MB DDR3 v801 PCI-E BOX - 336 zł

EDIT:

Przejrzałem te karty i na agito.pl dostępne są tylko:

1. Palit XpertVision GeForce 9600 GSO Sonic 384MB DDR3 PCI-E BOX

2. Asus GeForce 9600 GSO Magic 512MB DDR3 PCI-E BOX

3. Gigabyte GeForce 9600 GSO 384MB DDR3 PCI-E BOX

Brać którąś z nich?

Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi