Ralfo Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 A więc jak w temacie, znajoma szuka jakiejś płyty z prockiem do 150zł (200zł to max ale jednak czym mniej tym lepiej), główne przeznaczenie kompa to net + filmy (h264), ma być cicho i tanio (oczywiście fajnie by było jakby też w miarę dało na tym pograć, a na pewno żeby było lepiej od, powiedzmy. semproma 2800+ i 6600GT który gdzieś tam u mnie stoji:P) W kompie będzie siedział 8600GT pasywny (na 90% :P) Płytka oczywiście ma być PCI-E, obsługą ddr2 też by była fajna... Myślałem nad ATHLON 64 (np. taki) A może jednak coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Płyta np taka (lub inna na am2 w podobnej cenie, radzę zapolować na allegro) http://www.allegro.pl/item476911392_msi_k9...0_promocja.html Do tego poszukaj jakiegoś semprona X2, albo najtańszego athlona X2, oczywiście używki, bo nowych tak tanio nie znajdziesz. Jan nie znajdziesz zadnego dwurdzeniowca to bierz jakiegoś athlona 64 LE A co do tego co Ty podałeś... 939 sobie odpuść, nie opłacalne kompletnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Wyczaj na Allegro, GIGABYTE GA-M55S-S3 Tak jak Neomagnet, Semopron x2 lub jakiegoś taniego x2 36/3800+. Ostatecznie LE-1640. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Aż tak źle z 939? :S a tak ładnie wychodziło 110zł za płyte + procek :P Ok poszukam jak radzicie ^^ A Intel w tych cenach nic wydajnego nie oferuje? Edytowane 15 Listopada 2008 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Nie, najtańszy sensowny proc od intela to w tej chwili ok 150zł, a pod intela nie ma tanich i dobrych płyt głównych. Jakoś nie mogę zrozumieć czemu wszyscy na siłę chcą coś na intelu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Ehh jakoś nie mogę zrozumieć czemu niektórzy uważają, że "pod intela nie ma tanich i dobrych płyt głównych" - są tanie i dobre, aczkolwiek po prostu nie do 100 zł. Tanio można np dostać: http://www.allegro.pl/item483009727_plyta_...eo2_fr_oem.html - oczywiście tak jak już napisałem nie jest to zestawienie na ten budżet, ale jest tanie i dobre. "Jakoś nie mogę zrozumieć czemu wszyscy na siłę chcą coś na intelu...." - bo jest wydajniejszy i ma większe możliwości o/c.. Raflo w tym wypadku bierz oczywiście AMD, do zastosowań które wypisałeś będzie b.dobre. Edytowane 16 Listopada 2008 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...