Micho1010 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam mam zamiar dokupić pamięci do blaszaka oto moja konfiguracja:Gigabyte GA-M61PME-S2 Athlon 4000x2 geforce 8600GT 1GB ram bezfirmowe zasiłka także bezfirmowa 400wat windows XP.Moje pytanie brzmi czy lepiej dokupić 1GB i czy 2GB.Komputer ma mi służyć do grania a za jakiś rok lub dwa mam zamiar przejść na viste dodam że mam zamiar deko podkręcić procesor i grafe(ale bez szaleństwa bo zasilacz słaby... :sad: )Jak mi polecacie warto kupić 2gb czy reszta komputera nie bedzie i tak wykorzystywała tyle pamięci ??? Z góry dzieki za wszyste odpowiedzi POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Przy tym konfigu to 2GB to rozsądne minimum. Zastanowiłbym się nad 4GB (2x2GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Tak jak wyżej, 2gb w jednej kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 JA to bym zaczął od zbierania na zasilacz:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Zastanawiałem się nad Goodramem 2gb w jednej kości albo Kingstone 2gb także w jednej kości czy jest różnica między nimi oprucz ceny oczywiście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 GoodRam 2GB w jednej kości + zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0, czy Pentagram 460W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Różnica taka że jedna może się lepiej kręcić od drugiej ale to loteria i niema na to reguły więc do takiego konfigu w dodatku bez OC to bierz tańszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboltg Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Polecam A-daty.. Jezeli planujesz viste i chcesz na niej pograc to wzialbym 2x2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Dajcie spokój - do tego zestawu wystarczy 2GB. A vista z wyłączonym Aero także nie zjada tyle pamięci. Krótko - 2GB, a zamiast kolejnych 2GB jakiś normalny zasilacz. Edytowane 16 Listopada 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Niech weźmie dwa gigsy w jednej kostce a później do duala zawsze drugą z czasem można dokupić, a zasiłka rzeczywiście jak najmocniejsza by się przydała, bo jak z czasem będzie chciał coś zmienić to może nie wytrzymać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Przydałbym się chociaż jakiś fortron z allegro, bo na zasilaczu no-name to ja bym nie pracował. I proszę nie opowiadać bzdur że do Visty potrzebne jest 4GB ramu. Ja mam 3GB i muszę powiedzieć, że nie udało mi się jeszcze tego zapełnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 I proszę nie opowiadać bzdur że do Visty potrzebne jest 4GB ramu. Ja mam 3GB i muszę powiedzieć, że nie udało mi się jeszcze tego zapełnić. Nooo patrząc na najnowsze gierki 3 giga, minus minimum 500 mega na viste .... zostaje około 2,5 to na najnowsze tytuły naprawdę nie jest dużo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Problem jest taki że u mnie w płycie są tylko dwa wejścia na Ram :angry: I nie wiem czy jest sens kupywać 2GB w jednej kości czy zmniejszyć wydatek i chlapnąć 1GB i będą chodzić w dualu jak poleciacie jak narazie dopuki chodzą gierki to na xp będę śmigiał 1giba czy 2 giba co wybrać??? :neutral: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Bierz 2 giga w jednej kostce, w razie co dokupisz sobie drugą i wszystko ładnie będzie, jak weźmiesz 2x1 to lipa, będziesz musiał sprzedawać i kupować od nowa, bez sensu, ram teraz tani, nawet na allegro spróbuj coś upolować, ram można kupić bo albo działa, albo nie, łatwo sprawdzić, ja pamiętam jak na początku zeszłego roku też myślałem że 2x512 starczy a teraz szybko zdanie zmieniłem, ramu nigdy za wiele i się nie zużywa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Kupiłem już w sklepie 2GB w jednej kosci Kingstone Mogłem brac 1gb bo teraz nie wokorzystuje wogule tych 3gb max jaki mi sie udalo wykorzystac to 1.5gb na win XP ale jest ok od przybutku glowa nie boli dzieki za porady temat do zamkniecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...