reed Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 No to niech w koncu powstanie ta ankieta, wtedy byc moze cos sie wyjasni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 najbardziej pozytwnie podpadli mi: :D Rafał [CR]Gr00bY Mazur Yoshi_80 i jeszcze od niedawna fi5h (siakis nowy, ale juz zauwazony ;) ) Glownie cenie ich za obiektywizm i za to, ze nie daja sie wplatac w jakies glupie wojny AMD vs Intel 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 najbardziej pozytwnie podpadli mi: :D Rafał [CR]Gr00bY Mazur Yoshi_80 i jeszcze od niedawna fi5h (siakis nowy, ale juz zauwazony ;) ) Glownie cenie ich za obiektywizm i za to, ze nie daja sie wplatac w jakies glupie wojny AMD vs Intel 8) Jakby tak na to patrzec, to jeszcze Berkut pasuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Np. CO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 najbardziej pozytwnie podpadli mi: :D...Glownie cenie ich za obiektywizm i za to, ze nie daja sie wplatac w jakies glupie wojny AMD vs Intel 8) Co wspolnego z byciem specem od kompow ma wplatywanie sie w wojny AMD vs. Intel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Reed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 grzesio, wiesz ze moj mod na hdd jest bardzo podobny?? tylko ze u mnie chlodzona jest tylko 1 strona hdd i izolacja miedzy sciankami a hdd to 5cm gabki, szmatek itd. i to wszystko jest w obudowie z drewna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 No popatrz, a jak masz zamocowany dysk do obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Nie mam teraz za bardzo pamięci kogo wyróżnić, ale zdecydowanie najbardziej rzeczowy jest Rafał [CR]Gr00bY Mazur, no jeszcze moge dodać kolegę Red~XP, co do Yoshi, to nie utkwił mi jakoś w pamięci, ale nie przypominam sobie żeby cos nie tak było w jego postach. Więc niech też będzie na plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 A MI SIE TEN POMYSL NIE PODOBA :!: :!: :twisted: Moim zdaniem nie powinno sie typowac lepszych i gorszych .... nie ma osoby ktora by sie znala na wszystkim i wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 moja obudowa do hdd lezy sobie na biurku jak reszta kompa, hdd w srodku jest otulony gabka i innymi materialami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Co wspolnego z byciem specem od kompow ma wplatywanie sie w wojny AMD vs. Intel.Moze to, ze wtedy puszczaja im (obu stronom) nerwy i argumenty przestaja byc racjonalne? ;) ...i ich wiedza na nic sie wtedy zdaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 ... jest wielu ludziznajacych sie dobrze, nawet tu nie zagladajacych. Wiele osob ma sporo racji z doswiadczeniem to laczac, wiele osob ma wiedze TEORETYCZNA. Natomiast nikt nie bedzie specjalista w kazdej dziedzieni. Proponuje podzial na grupy: Spece od: 1) procki: a) AMD B) INTEL c) inne (starsze niz P1 i k5) 2) grafiki: a) wydajnosc B) podkrecanie c) oplacalnosc 3) o/c: a) procki/mobo B) grafa c) extream all everything 4) mody: a) obudowy B) sprzet (poszczegolne inne podzespoly) Takie sa moje propozycje... jesli sie przyjma bedzie mi milo, jesli nie - to sory za zmarnowany czas przy ich czytaniu... pozdro too all P.S. Nie wezme udzialu w glosowaniu - bo to nie byloby fair glosowanie... kazdy zna sie na czyms innym chociaz na tym samym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 A MI SIE TEN POMYSL NIE PODOBA :!: :!: :twisted: Moim zdaniem nie powinno sie typowac lepszych i gorszych .... nie ma osoby ktora by sie znala na wszystkim i wszystkich Zgadzam sie. Jestem za emancypacja uzytkownikow forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 ja osobiscie moge sie podpisac pod: 1abc 2b 3abc 4b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Dla mnie specemi na tym forum sa ludzie, ktorzy umieja krecic a spece od sprzetu to ci, ktorzy maja staly i szybki dostep do netu, jako pierwsi odpowiadaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 W sumie nieco dziwny ranking. :D Najczęściej zgadzam się z opiniami Rafała i Reed'a~Xp. Reed ,ma chyba najciekwasze pomysły i propozycje. Szkoda ,że nikt nie wspomniał o Adam78 ,może dlatego ,ze od pewnego czasu jakoś nic nie pisze. Jak pisał ,to jego posty naprwade miały sens i widać było ,że wie co pisze. ps. LOL nie wiedziałem ,ze wogóle ktoś mnie tu uważa za jakiegoś speca itp. hehehe :roll: Dzięki za głosy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 rankingi zawsze weryfikuje rzeczywistość a co do jakości merytorycznej postów to jak nie ma jazdy ze proc a/ tylko bez skojarzń bo to tu tylko jako pierwsza litera alfabetu :)/ lest lepszy od b to zawsze coś konstruktywnego i inspirującego można z nich wynieść i nikt się z wiedząktóra posiada nie urodził pozdro ps nudno dziś jakoś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 heh umiescilem a) i B) wg kolejnosci alfabetycznej - nawet tutaj ktos sie musial dopatrzec siakiejs faworyzacji - BTW - jestem zwolennikiem intela - raczej byloby glupie takie ustawienie - no nie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Ogólnie to dzięki za to, że o mnie pamiętaliście :). Miło, że jest ktoś, kto doceni, że czasem coś "wyskrobie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Hem... Widzę że to dość kontrowersyjny temat. Jednak nic w tym dziwnego :wink: Uważam, że nie powinno się ogulnie oceniać userów i ich kompetencji- przecież nie można kogoś oceniać biorąc pod uwage tylko jego wypowiedzi na forum. Tak w gruncie żeczy to nie wiemy jacy naprawdę są poszczegulni userzy, może na przykład taki (de) BILL_BLANT jest jakimś totalnym masterem, tylko se robi z nas jaja udając takiego piiii....pp. :lol: Poza tym takie (prawie) bezpodstawne ocenianie ludzi zawsze będzie się wiązało z różnymi starciami i kłutniami, chyba wiecie o co chodzi- niektórzy bendą sie czuć niedowartościowani itp. :wink: Według mnie oceniac można JEDYNIE dziłalnoś usrów na TYM FORUM! Po uwzglednieniu tej poprawki, ten temat jest bardzo ciekawy i potrzebny, i w dodatku powinien powodowac mniej negatywnych emocji. O, qrna ale się wymądżam, Hehe- chyba się nie wqr... za to :lol: :lol: :wink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPit Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 NIe wiem co o tym mysleć. To miało być wyróżnienie, a nie segregacja i podniesnienie nastrojów bojowych. NIe widziałem nic złego w takim rankingu (chyba,że ktoś jest zawistny) ale jeżeli tak dużo osób ma objekcje to może to i nie warto. Co o tym myślicie ?[/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wg mnie chodzi tutaj tylko o wyróżnienie, nadanie jakimś osobom jakiegoś tytułu, niewiem, powiedzmy "SPEC". Wystarczyła by jakaś gwiazdka czy coś przy xywie. Wtedy nowy użytkownik tego forum wiedział, że ta osoba nie gada 3 po trzy, udając, że się zna. Że opinie tej osoby można brać pod uwagę ze spokojnym sumieniem. Żeby było to jakieś uhonorowanie szczególnego wkładu tutaj na forum. Ale to nie jest ocenianie w sensie takim, że jest 3 o najlepszych punktach a reszta to sie nie liczy, i do tego jest czarna lista, tych, co się nie nadają. Tak mi się wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wg mnie chodzi tutaj tylko o wyróżnienie, nadanie jakimś osobom jakiegoś tytułu, niewiem, powiedzmy "SPEC". Wystarczyła by jakaś gwiazdka czy coś przy xywie. Wtedy nowy użytkownik tego forum wiedział, że ta osoba nie gada 3 po trzy, udając, że się zna. Że opinie tej osoby można brać pod uwagę ze spokojnym sumieniem. Żeby było to jakieś uhonorowanie szczególnego wkładu tutaj na forum. Ale to nie jest ocenianie w sensie takim, że jest 3 o najlepszych punktach a reszta to sie nie liczy, i do tego jest czarna lista, tych, co się nie nadają. Tak mi się wydaje. Dobrze mowisz Deadpool Na poczatku istnienia tego forum Lisek proponowal nam wybor nazw uczestnikow. Moze wlasnie cos takiego podlaczyc do nazwy (pomysl z gwiazdkami itp) usera ? Wybor jednego czy nawet 3 "SPECow" mija sie z celem, na pewno jest tu wiecej specjalistow w roznych dziedzinach ktorych warto by wyroznic, jezeli juz cos takiego mialo by byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 A ja bym jeszcze dodatkowo przyznawał gwiazdki za kulturę w komunikacji na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 A ja bym jeszcze dodatkowo przyznawał gwiazdki za kulturę w komunikacji na forum.b. dobry pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 wg mnie sporo ludzi wie duzo o kompach a nie maja jak sie tym z nami podzieli np z prozaicznego powodu braku stalego lacza. uwazam ze duzo zalezy od praktyk wlasnych z wlasnym/kolegi/taty sprzetam ale duzo od dostepnych informacji czyli internetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPit Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Dobrze mówiłeś Deadpool o tych "Że opinie tej osoby można brać pod uwagę ze spokojnym sumieniem. Żeby było to jakieś uhonorowanie szczególnego wkładu tutaj na forum. Ale to nie jest ocenianie w sensie takim, że jest 3 o najlepszych punktach a reszta to sie nie liczy, i do tego jest czarna lista, tych, co się nie nadają. też tak to widzę. Druga sprawa: Spec z każdej dziedziny ? to byśmy się pomieszali ja chciałem wyróżnić za RZECZOWOŚĆ, wiadomo że ktoś jest specjalistą w konfiguracji komputera, a ktoś inny w podkręcaniu procesora, ale tu chodzi o wyróżnienie za całokształt. I nikt nie mówi że to jest najmondrzejszy gostek we wszechświecie to tylko wyróżnienie na tym forum, zazdrośnicy :wink: . Ponieważ zdania są podzielone zaproponuje listę najbardziej rzeczowych ludzików, którą w między czasie zaproponowaliście (kolejność przypadkowa). Rafał [CR]Gr00bY Mazur Yoshi_80 PIT_er mate Tristan 'flowerman Kaeres Zenus berkut Lancer reed~XP fi5h cana czekam na uzupełnienia do jutra i puszczę rano ankietę. Jeżeli jednak bardzo będziecie przeciwni to rezygnuje, nie ma sprawy. Jeżeli nie to rzyczę dobrej zabawy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Ja jestem jak najbardziej ZA , ktos tam pieprzyl ze my niewiemy jaki ktos jest naprawde i ze moze jest jakis spec co udaje debila i sie z nas zbija, ale przeciez tu nie chodzi o to jaki ktos jest naprawde tylko o madrosc i sens jego wypowiedzi na Forum Tweak.pl, wiec niech se bedzie jakis wielki guru i mistrz OC i niech pieprzy glupoty na tym forum, ale on nie zostanie takim Expertem. Co do oznaczania taki specow to dobre sa gwiazdki, albo pod emblematem moze pisac np. spec od : 1AB; 2C;3D, a przy gluwnej stronie forum (tam gdzie sie wybiera forum), to tam bedzie wyjasnienie oznaczen. To byly dobre rady wujka Kaloryfer'a :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Wszystko się kreci wokół kasy! Ktoś tu wspomniał o sposobie łączenia sie z netem! I właśnie o to chodzi. Jak sie łącze przez modem :( to tylko otwieram posty i czytam offline, jak siedze na sdi :D , co sie nie często zdarza :( to w miare możliwości odpowiadam na problemy. Nie sądze żeby wszyscy ci którzy mają powiedzmy ponad 300 postów łączyli sie poprzez modem, a jeśli tak jest to z góry przyznaje mu tytuł "SAMARYTANINA ROKU" :D :D :D Prawie każdy w podpisie ma wypisany sprzęt, proponuje dorzucić jeszcze sposób łączenia sie z netem :D :? :? :? :? :? :? A i jeszcze konia z rzędem temu który wyjaśni mi dlaczego ten topic jest na software :? :? :? :? :? :? czekam na uzupełnienia do jutra i puszczę rano ankietę Kaczy, Fudoshin i Furmek - chociaż tego gdzieś ostatnio wywiało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...