krzychu.km Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Witam ! Posiadam Acera TravelMate 4050 i mam z nim następujący problem- podczas instalacji systemu WinXP formatowanie partycji C o rozmiarze 10GB trwało 7 godzin po czym instalacja rozpoczynała się i wieszała w momencie kiedy do zakończenia pozostawało 32 minuty. Pomyślałem ze to może pada dysk wiec wsadziłem dysk działający w innym laptopie niestety instalacja przebiegała podobnie partycja C o rozmiarze 5GB formatowała sie około 4 godziny i nastepnie instalacja wieszała sie kiedy do jej zakończenia pozostawało około 30 minut. Nastepnym moim krokiem było przetestowanie kilku płyt z systemem WinXP na obydwóch dyskach i za każdym razem problem sie powtarzał. Pomślałem że to może wina napędy DVD jednak przełożenie sprawnego napędu z innego laptopa też nie pomogło. W tym momencie skończyły mi sie koncepcje co dalej robić. Może ktos spotkałsie z takim przypadkiem. Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 16 Listopada 2008 przez krzychu.km Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam ! Posiadam Acera TravelMate 4050 i mam z nim następujący problem- podczas instalacji systemu WinXP formatowanie partycji C o rozmiarze 10GB trwało 7 godzin po czym instalacja rozpoczynała się i wieszała w momencie kiedy do zakończenia pozostawało 32 minuty. Pomyślałem ze to może pada dysk wiec wsadziłem dysk działający w innym laptopie niestety instalacja przebiegała podobnie partycja C o rozmiarze 5GB formatowała sie około 4 godziny i nastepnie instalacja wieszała sie kiedy do jej zakończenia pozostawało około 30 minut. Nastepnym moim krokiem było przetestowanie kilku płyt z systemem WinXP na obydwóch dyskach i za każdym razem problem sie powtarzał. Pomślałem że to może wina napędy DVD jednak przełożenie sprawnego napędu z innego laptopa też nie pomogło. W tym momencie skończyły mi sie koncepcje co dalej robić. Może ktos spotkałsie z takim przypadkiem. Z góry dzięki za odpowiedź. Witam,miałem podobny problem i pomogło zresetowanie CMOS.Na ustawieniach producenta wgrałem windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu.km Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Przywrócenie ustawień producenta nie pomogło. Jakieś inne sugestie?? Byłbym wdzięczny :) Edytowane 18 Listopada 2008 przez krzychu.km Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...