Szczuru Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Witajcie. Moja siostra potrzebuje jakiegoś taniego, ale nowego laptopa do 1600zł. Co polecacie? Głównie będzie służył do pracy (net, word itp), czasem jakiś film zapewne się na nim obejrzy... Co można w miarę dobrego kupić w tej cenie?? Edytowane 16 Listopada 2008 przez Szczuru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Do takich zastosowan lapki dziela sie na notebooki i laptopy, tj takie z 9" i normalne ubogo wyposazone. Małe: ASUS Eee ACER One Toshiba NetBook Procki małe i najczęściej wyspecjalizowane, tj nie spotkasz ich w wiekszych net czy pc. Karty graficzne zintegrowane, dyski kolo 250gb i czesto Linuks. Strasznie przyjemne i wygodne, takie male cacka na ktorych praca idzie gladko. Jezeli siostra niegrywa w nic to nie widze minosow. Taki laptopik do internetu i pracy. Ta Toshiba jest droga, ale wygodna, prestiżowa i ma fajny design. http://www.morele.net/katalog/31/8/1/916.0...ebooki-Laptopy/ Duże: Acer Extensa Toshiba Satellite L300 Większe, ale wygodniej na nich przegladac internet i pracowac np. w excelu. ACER ma duzy dysk i ciekawa karte jak na zintegrowane. 1 i 2 roznia sie procem i dyskiem. Nie powiem co w aplikacjach sie lepiej sprawdzi, celeron czy c2d bo nie wiem. Podobnie z ramem, 1gb to sporo, ale ciekawe czy zrobi jej to roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Laptop ma być normalnej wielkości czyli 15 cali. Będzie to coś jak komputer stacjonarny więc te maleństwa odpadają tym bardziej, że przeglądanie neta, czy oglądanie filmu na tym to masochizm... Więc szukamy czegoś "większego" EDIT Co myślicie o tym acerze: http://www.morele.net/produkt/188164/#opis Edytowane 16 Listopada 2008 przez Szczuru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Dalem ci 3 linki do "normalnych", popatrzyles ? To markowe produkty, chociaz dzis to juz nie problem bo kazdy ma przedstawiciela i o klienta dba. Przy takich laptopach wiele do omawiania nie ma. Procesor w acerze ktory podales to dual core i trzeba pamietac ze to nie to samo co core 2 duo, to sa jakby dwa procki a nie jeden z dwiema magistralami, ale majac jako przeciwnika celerona to chyba idzie na plus. Choc celeron ma 3mb pamieci a nie jeden, ale to juz niech sie wypowie ktos inny jak to sie ma do filmow. Ogolnie do mediow ok, czytniki kart ma i wifi, wiec latasz po domu i wszedzie masz neta od wyjecia laptopa z pudelka. Nie ma hdmi, ale to juz indywidualna sprawa czy korzysta w ogole. Ps. Skopiuj nazwe modelu i sprawdz na jakichs innych 3 stronach go jeszcze, bo czesto sa bledy. Ja sie ostatnio na ceneo dowiedzialem ze mam celerona p8400 i nie mam hdmi, a mam ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...