Jurson Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Szukam info od użytkowników drukarek drukujących w technologii LED, czy faktycznie drukarki jednoprzebiegowe drukują szybciej i lepiej niż czteroprzebiegowe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Jeżeli drukarka w technologii LED to zdecydowanie OKI, jako firma pracująca nad tą technologią od prawie 40 lat. Ogólnie dopracowana drukarka jednoprzebiegowa ma same zalety i w zasadzie żadnych wad w stosunku do tradycyjnych drukarek czteroprzebiegowych. - drukowanie jest szybsze, wynika to z technicznych aspektów budowy - diody LED są mniej awaryjne; bez wielu elementów ruchomych, z których składa się mechanizm drukarki laserowej, diody LED są rozwiązaniem znacznie pewniejszym i zapewniającym dłuższą, bezproblemową eksploatacje (np. OKI daję na diody LED dożywotnią gwarancje) - często drukarki wyposażone w LED można czyścić samodzielnie, w przeciwieństwie do drukarek laserowych, które w przypadku zabrudzenia niektórych elementów trzeba oddawać do serwisu. Wszystko to pozwala zminimalizować koszty i co się z tym wiąże koszt wydrukowania pojedynczej strony jest niższy w drukarkach w których zastosowano technologię LED, w porównaniu z klasycznymi drukarkami laserowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 a czy to są te drukarki czteroprzebiegowe?? można drukować bez zagięć kartek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Drukarki jednoprzebiegowe - obraz powstaje w czasie jednego przejścia papieru przez maszynę. Drukarki czteroprzebiegowe - obraz powstaje na nośniku w procesie czterokrotnego nakładania nań poszczególnych składowych.* *wikipedia Im bardziej skomplikowana "trasa" kartki tym większa szansa na jej pozaginanie :> LED (jednoprzebiegowe) mają inną - prostszą, mniej awaryjną konstrukcję. Edytowane 3 Grudnia 2008 przez Deliriously Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 mogę teraz opisać swoje doświadczenia z technologią LED:) dorwałem drukarkę OKI C5850dn. Drukuje sporo szybciej niż "zwykły laser". bez problemu można wyczyścić sprzęt - czyli diody. Z ciekawości kupiłem kartkę 1200 x 200 mm i wydrukowałem kalendarz. I to wszystko dzięki drugiemu podajnikowi, który został przystosowany do tego typu druku. Szukam jeszcze kartki o gramaturze ok 320g bo jestem ciekaw czy przejdzie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...