czater Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam! :) Kilka miesięcy temu w celu zmniejszenia temp na mostku północnym w moim ASUSie przykleiłem radiator właśnie za pomocą taśmy termo przewodzącej. Płyta po paru miesiącach padła a mam na nią jeszcze gwarancję i chciałem się dowiedzieć jak mogę ściągnąć tą taśmę razem z radiatorem tak nie uszkodzić mechanicznie płyty? Chcę to zrobić żeby się nie rzucali podczas zwrotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 ... najpierw zerwij radiator ;] potem sie martw usunieciem sladow radiator najlepiej ukrecic - wtedy sa nikle szanse na urwanie kosci ;] klej z tasmy sciera sie najlepiej na sucho .. nie wiem czy jest jakis sensowny rozpuszczalnik do tego celu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Najlepiej sciągaj od razu po kilkugodzinnej sesji w Orthosie + suszarka na full tak żeby radiator parzył i delikatnie ruchami obrotowymi (ciut w lewo i w prawo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Ale czy te metody są bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Ale czy te metody są bezpieczne? Nic na tym świecie nie jest bezpieczne :D a te metody sa skuteczne ;] i bez przesady - nie trzeba go grzać - to tylko taśma ;] Edytowane 18 Listopada 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...