MuStaFaa Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Czy ktos ma 920 w D0 i testowal na tej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Czy ktos ma 920 w D0 i testowal na tej płycie? Jak widać z podpisuj najprawdopodobniej Ty. Więc dziel się spostrzeżeniami i powiedz jak oc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Czy ktos ma 920 w D0 i testowal na tej płycie?Zibii testowa re2 i D0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 narazie nie moge sie niczym pochwalic bo czekam na zapinke od maniakalneo do GTX-a, pozatym dopiero jutro pozwole sobie zrobic update biosu teraz mam jakis stary ;) Dlatego pytam czy ktos wiecej sie bawil tym prockiem i plyta. Interesuja mnie tem w idle i stesie i jakie ustawienia w biosie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 http://img25.imageshack.us/img25/8771/ocslii7.jpg http://service.futuremark.com/resultCompar...reResultType=14 W marku temperatura procka nie stanowi problemu,natomiast w prime na 4.2 temperatura około 78-82 stopnie Jutro bedę miał więcej czasu i mam nadzieje na więcej testów :wink: Ogólnie moje spostrzeżenia z pierwszego dnia....rewelacja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 W marku temperatura procka nie stanowi problemu,natomiast w prime na 4.2 temperatura około 78-82 stopnie Jutro bedę miał więcej czasu i mam nadzieje na więcej testów :wink: Ogólnie moje spostrzeżenia z pierwszego dnia....rewelacja! Mógł byś podać wszystkie ustawienia z biosu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 W marku temperatura procka nie stanowi problemu,natomiast w prime na 4.2 temperatura około 78-82 stopnie A czym chłodzisz procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Sklecilem swoje wc z zapinka od maniakalnego i wyszło 200x20 -> 4ghz przy 1.27 w biosie. W idle (necik + wmp) 45oC a w stersie najcieplejszy rdzen okolo 65oC tylko, ze nie moge obciazyc wszyskich 4 jednoczesnie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Sklecilem swoje wc z zapinka od maniakalnego i wyszło 200x20 -> 4ghz przy 1.27 w biosie. W idle (necik + wmp) 45oC a w stersie najcieplejszy rdzen okolo 65oC tylko, ze nie moge obciazyc wszyskich 4 jednoczesnie ;/ prime puść i small ftt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 prime puść i small ftt Ktos korzystal z takiego programu jak OCCT do obciazania wszyskich 4 rdzenie + HT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) no pewnie. bardzo dobry tester :) Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A czym chłodzisz procka ? Prolimatech + Noisblocker M12-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No wiec po OCCT przy 4.0Ghz i 1.25V w biosie w idle ~42oC a w stresie ~67 max jakie widzialem to 70oC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asiron Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Wie ktoś może jak ustawić pamięci OCZ 1800Mhz CL8 3x2GB 1.65v REAPERY na takiej właśnie magistrali na płycie R2E?? Posiadam procka i7 920, czy trzeba podkręcać Bclk, żeby pamięci działały na swojej częstotliwości, czy procka trzeba podkręcać, napięcia na ramach i QPI/DRAM core, ponieważ wcześniej ustawiłem AI overclock tunera na manual, CPU Level UP na Auto OC from Memory Level up na 1800 Mhz, CPU ratio na 20, BCLK na 133 mhz, DRAM frequency 1866Mhz a V pamięci podniosłem z 1,5 V na 1,65 V tak jak było napisane w specyfikacji pamięci. System uruchamia się, ale czasem wyskakuje błąd. Podczas wyświetlania Detection RAM na LCD Posterze, Overclocking failed. f1 to continue. Wynika chyba z tego, że system jest nie stabilny, więc chciałbym się dowiedzieć jak ustawić parametry by pamięci były ustawione na 1800Mhz. Z góry dziękuje. Edytowane 18 Maja 2009 przez Asiron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) prosty rachunek: bclk=180 i ramy x10 bclk=150 i ramy x12 Przy bclk=133 trzeba x14 ale będą przetaktowane. QPI/VTT trzeba odpowiednie dobrać. Edytowane 19 Maja 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asiron Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 W Biosie, ani TurboV nie zauważyłem mnożników pamięci, macie może jakiś program do podkręcania, który używacie. A co do napięć to jaka jest górna bariera, żebym procka albo pamięci nie spalił i kiedy będę wiedział, że jest akurat??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Po dwoch miesiacach czekania dostalem upragnniona plyte Zauwazylem,ze nie dzialaja mi pamieci w bialych slotach tylko w niebieskich,3x1gb z podpisu.Mial ktos taki problem? zaraz updeatuje do 1306 Edytowane 19 Maja 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Norma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) acha czyli po prostu nie dzialaja?czy z pamieciami 1gb jest taki walek? Edytowane 19 Maja 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 działają normalnie jak jest 6 slotów pełnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 aaa dzieki,uspokoiles mnie poza tym faktem wszystko tryka jak nalezy,biosik zupdeatowany etc.. czy mozna juz powiedziec ktory z biosow najlepiej sie sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 1306 chyba najlepszy pod D0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Ok Po zainstalowaniu sterow do dzwiekowki nie mam zadnego panelu gdzie moglbym ustawiac dzwiek tylko takie dziadostwo??wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asiron Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Odświeżam temat i proszę o opowiedz na moje wcześniej zadane pytanie, z góry dziękuje. W Biosie, ani TurboV nie zauważyłem mnożników pamięci, macie może jakiś program do podkręcania, który używacie. A co do napięć to jaka jest górna bariera, żebym procka albo pamięci nie spalił i kiedy będę wiedział, że jest akurat??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 71proste Powinieneś mieć volume panel.Tam ustawisz wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Odświeżam temat i proszę o opowiedz na moje wcześniej zadane pytanie, z góry dziękuje. W Biosie, ani TurboV nie zauważyłem mnożników pamięci, macie może jakiś program do podkręcania, który używacie. A co do napięć to jaka jest górna bariera, żebym procka albo pamięci nie spalił i kiedy będę wiedział, że jest akurat??? W biosie są na bank Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) 71proste Powinieneś mieć volume panel.Tam ustawisz wszystko. tak wiem,ze powinienem miec,na re mialem u tu jakies ustrojstwo sie pojawilo,nie wiem co z tym zrobic,bo po reinstalce to samo :( stery mam ze strony asusa,bo plytki nie doslem do mobasa przez przypadek Edytowane 19 Maja 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asiron Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 A co do napięć na pamięciach i QPI/DRAM to jakie wy macie na pamięciach 1800Mhz, nie chce przeholować i czegoś uszkodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 A co do napięć na pamięciach i QPI/DRAM to jakie wy macie na pamięciach 1800Mhz, nie chce przeholować i czegoś uszkodzić. 1800 jakie cl? ja mam 1800 cl8 to gdzies 1.35 z biosu trzeba ustawic cl7 pewnie okolice 1.4-1.45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asiron Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Nie mogę znaleźć mnożników pamięci w BIOSIE, możesz mi powiedzieć w jakiej zakładce się znajduje, albo w jakim programie podkręcałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...