jacool Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) 4GHz z C0 przy włączonym HT to może być problem. Słusznie, że wyłączył. Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ok a co się dzieje z pciex cały czas wypieprza mi stery od graf napiecie pc-ex cos zmienia a ram mam 1.65 ICH 1.1 ? A które to VTT ? Co do PCI-E i napięcia nikt nic nie pisał że poprawia stabilność ale też sam nie sprawdzałem jak bardzo chcesz to podbij o jeden "skok" i zobacz czy coś dało. W kwestii ramu chodziło mi o MHz a nie VDDR/VMEM/VDIMM (czy jak to się jeszcze nazywać może) ;) Natomiast ICH u mnie się nazywa poprostu ICH i domyślnie ma 1.1v co w zupełności starcza do BCLK ponad 200MHz. IOH zdecydowanie za wysokie. Trzeba potestować. zacznij od 1.1V 4GHz z C0 przy włączonym HT to może być problem. Słusznie, że wyłączył. Jedną z zalet i7 jest HT idąc tym tropem to po co triple jak czas dostępu lepszy na dualu i zrobiliśmy z i7 ładne i5 ba nawet przed premierą tylko 2x drożej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Jedną z zalet i7 jest HT idąc tym tropem to po co triple jak czas dostępu lepszy na dualu i zrobiliśmy z i7 ładne i5 ba nawet przed premierą tylko 2x drożej. owszem - jest to zaleta ale przy OC C0 bardzo trudno się z niej korzysta. Trzeba sporo V i temp. wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 gorszy czas dostępu o mrugnięcie okiem to jest nic w porównaniu do tego jaką maksymalną przepustowość daje nam triple chanel vs dual chanel. i będzie to widać podczas testów lynnfieldów. przypominam że każdy kanał mnożymy razy dwa lub trzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) to wszystko nic -trzy grafy trzy systemy xp ,visa ,vin 7 trzy sloty i cały czas bsod i restart błedy sterów dochodzę do wniosku ,ze płyta uwalona Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 gorszy czas dostępu o mrugnięcie okiem to jest nic w porównaniu do tego jaką maksymalną przepustowość daje nam triple chanel vs dual chanel. i będzie to widać podczas testów lynnfieldów. przypominam że każdy kanał mnożymy razy dwa lub trzy. No tak różnica w przepustowości Dual vs. Triple na i7 wynosi w porywach "ogromne" 4,1% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) uclk daje jakiegos kopa -jak z tym jest ? to samo Qpi link data. BLCK 210 - C0 4.2 GHZ Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 uclk daje jakiegos kopa -jak z tym jest ? to samo Qpi link data. ... Tu masz wpływ UCLK na wydajność pamięci i mały opis. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2853078 Natomiast co do QPI Link Data nie dopatrzyłem się żadnego znaczącego wpływu na wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) dzieki "Podsumowując wzrost wydajności poprzez zmianę mnożnika UCLK nie jest wielki i wymaga znacznego podnoszenia napięcia, znacznie lepszym wyjściem jest trzymanie się najniższego możliwego mnożnika i próbować osiągnąć jak największe taktowanie na pamięciach." ciekawe jest 4 ghz ram 1200 ( czekam na Trident) ht 0n 14600 4 GHZ -"- ht off 15300 czyli HT on pogarsza wydajność kompa Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) to,ze w pcmarku miales gorszy wynik po wlaczeniu ht nie swiadczy jeszcze o tym,ze ht pogarsza wydajnosc ;) z takim podejsciem wlacz 3dmarka 06 i vantage to zmienisz zdanie :D Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Jaka jest najnowsza wersja RIIX? Na pudełku da się to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 w cpu-z powinno być rev 13 ja mam 12 :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) No dziś doszły ramy , wreszcie odpale sprzęta i pobawie się z OC , ale najpierw trzeba win zainstalować Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 a ja dalej czekam na G.Skill DDR3 PC3-16000 Trident Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 tez czekam za nowymi pamiatkami i rowniez Tridenty - zobaczymy Elpidy w akcji - 1 leca ostro , inne slabiej ale generalnie powinno byc dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) ciekawe jak tam te OCZ co kupiłem jak się będą sprawować :rolleyes: na REII Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 w akcji 4.4 ghz ramki jak widać - nadal C0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 tridenty fajne:) ale czy one sa na elpidzie?? Hans daj znac jak te oczki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Czekam jeszcze na grafe z podpisu , jeszcze nie doszła :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Tridenty są na Elpidzie BBSE (starsze) i one są fajne oraz na Samsungu te nowsze a te już są dużo mniej fajne A w praktyce 50/50 szanse trafienia. Choć w podobnej cenie można dostać Elpidę Hyper :] Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 ciekawe na czym moje są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 dzieki Xtreme Addict, tak cos mi sie o uszy obilo, i chcialem podtwierdzic, ciezko bedzie trafic...lapiej brac pewny towar czyli elpide hyper:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) OK 4,4 GHz przy 1,4V tak na szybko , teraz musze z ramem popracować bo coś grymasi :mellow: Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Tridenty są na Elpidzie BBSE (starsze) i one są fajne oraz na Samsungu te nowsze a te już są dużo mniej fajne A w praktyce 50/50 szanse trafienia. Choć w podobnej cenie można dostać Elpidę Hyper :]Traidenty 2000 sa na BBSE i na Micronie 1866 są samsungu i elpidzie a 1600 cl6 tylko na BBSE Słaby hyper jest gorszy od mocnego BBSE Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 ciekawe na czym moje są 98% bbse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) takty te same co marcin EDIT : Ramki poszły na 2Ghz @7-8-7-20 przy Vmem=1.65V Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Czy mogę na tą płytę wrzucić Noctura NH-U12P? wymiar: wysokość pionowo 158 poziomo dł/wys/szer 126/71/120 Czy nie będzie mi nigdzie zahaczać o radiatory czy może kości pamięci? Jak on siedzi na procesorze? Kości mają duży radiator XMP Tall HS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 wiem ze to nie temat o ramie, ale korzystam z sytuacji chodzi mi o te powyzej na zdjeciu a konkretnie o Kingston HyperX DDR3 2000 cl8 na jakich one moga kostkach byc robione?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dobra ktoś tam chciał moje ramki poszły na 2000Mhz @7-7-6-20-1 Vmem 1.74V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 nie ktos tam tylko ja:P dzieki no ladnie wrecz bardzo ladnie, gdzie je kupiles?? za ile?? wiecie cos na temat tych kingstonow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...