Hans15336 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 nie ktos tam tylko ja:P dzieki no ladnie wrecz bardzo ladnie, gdzie je kupiles?? za ile?? wiecie cos na temat tych kingstonow?? Na forum je kupiłem od RYBY <_< . Cena pozostaje tajemnicą handlową , ale była dobra :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Możecie podać idle\stress waszych NB\SB przy oc cpu ok 4GHz? Nawet Ci którzy mają wode na NB w stylu Swiftecha NBMAXA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Jak w tym tej padace zmienić mnożnik QPI na mniejszy , bo mi ramki nie wyrabiają na ponad 4000MHz :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Dopisze się tutaj Chce dobić do 4GHz więcej zużycia energii nie potrzebuję Sprzęt: Asus Rempage II Extreme Intel Core i7 920 Kingston 3x2GB 1600MHz CL9 1.65V Najpierw wstępne pytanie o BIOS (mnogość ustawień X58 przeraża) Dodatki z i7 Hardware Prefetcher (domyślnie włączone) - Po co to jest i czy może powodować niestabilność przy OC? /podobno trzeba wyłączyć? Intel HT Technology - Czy może powodować niestabilność przy OC? inne... Wyłączyłem: CPU Turbo Power Limit C1E Suport CPU TM Function Intel Speed Setup Tech.. Może warto jakąś funkcje włączyć? Ustawienia: CPU Ratio - 20 BCLK Freq - 201 /Podobno 200x20 nie sprawuje się najlepiej można też dać 190x21) Dram Freq - 1603 (bliski oryginalnemu taktowaniu) UCLK Freq - Auto (co z tym?) QPI Link - Auto (co z tym ?) Dram Timing Control - Zostawiam w spokoju Load-Line Calibration - Auto (co z tym?) /Podobno trzeba włączyć CPU Voltage - 1,28 Ustawiłem na oko (Zmienić na mniej czy więcej?) CPU PPL Voltage - Auto (co z tym?) QPI/Dram Core Voltage - Auto (co z tym?) IOH... ICH... Zostawiam w spokoju DRAM Bus Voltage - Auto (Czy ustawić na jakąś wartość?) /Ustawić na sztywno 1.65V tyle co producent napisał? Proszę o pomoc pogrubiłem to czego nie jestem pewien i nie wiem jak ustawić. // EDIT Więc tak: Hardware Prefetcher - Wyłączyłem CPU Ratio - 20 BCLK Freq - 201 Dram Freq - 1611 UCLK Freq - Auto QPI Link - Auto Load-Line Calibration - Enabled CPU Voltage - 1,26 CPU PPL Voltage - Auto QPI/Dram Core Voltage - Auto DRAM Bus Voltage - 1,65 Podobno świadczy o tym iż trzeba podnieść QPI / VTT. Pytanie, do ilu? //Edit Teraz przy Vcore 1,27V miałem tak Zwiększyłem Vcore na 1.28V lecę dalej z OCCT //Edit ...... (ehh zatrzymał się, limit temperatury) Temperatura jąder 81/80/79/77 Zwiększyłem barierę do 85oC lecę dalej. //Edit Teraz po 30min wywalił BSOD z plikiem ntfs.sys. Czyżby dla dysku coś zaszkodziło? Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Jak w tym tej padace zmienić mnożnik QPI na mniejszy , bo mi ramki nie wyrabiają na ponad 4000MHz :oops:nie ramki tylko mobo lub proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 nie ramki tylko mobo lub proc źle się wyraziłem , to jak z tym mnożnikiem QPI :blink: czy ta płyta/procek nie ma takiej możliwości ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Udało się :) STABILNE 4000 MHz CPU Ratio 21 CPU Turbo Enabled W CPU config wyłączone funkcje - C1E, A20, Intel Speed S..., IntelC-State..., (dokładnie nazw nie pamiętam) BCLK 190 PCIE 100 DRAM 1533 UCLK Auto QPI Auto Full Phase ..... CPU Voltage 1,31 CPU PLL Auto QPI/DRAM Core 1,35 IOH Volt 1,13 DRAM Bus 1,65 (napięcie pamięci) CPU Spreed S Disabled PCIE SS Disabled ... reszta na Auto lub pozostawiłem nie zmienione. Czy zmienić 20x200 aby pamięci pracowały na 1600 czy zostawić tak? Pytanko. Dziwi mnie rozbieżność temperatur rdzeni -> 4*C Wartości najwyższych temperatur odnotowanych z Core Temp 84/83/82/80 Wartości najwyższych temperatur odnotowanych z OCCT 82/81/79/78 Sądzę że to może być wina źle nałożonej pasty. Jak sądzicie? Aha i co do całości. Może spróbować zbić temperaturę, mniejszym Vcore (jeszcze tego nie próbowałem ustawiłem 1,31 tak na oko)? Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Vcore zapewne za wysokie, QPI/VTT chyba również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Przerzuciłem raz jeszcze pastę. Nałożyłem na całą powierzchnie procka wcześniej wyjmując go z 1366 (taka cienka warstwa papierku) Test Success Core Temp 82/81/81/78 OCCT 80/79/77/76 Teraz leciałem na ustawieniach CPU Turbo Power Limit - E C1E - D CPU TM F. - D A20M - D Intel Speed Step - D Intel C-State - D CPU Ratio - 21 BCLK - 190 DRAM - 1523 UCLK - Auto QPI - Auto DRAM Timing - Auto (nie wiem co tam ustawi za dużo opcji wyboru, w CPU-Z mam 9/9/9/24/88/1 a tam dwa albo i trzy razy więcej opcji). Czy może włączyć default i sprawdzić w programie CPU-Tweaker po czym przepisać wszystko na sztywno w BIOSIE? CPU Volt - 1,30 CPU PLL - Auto QPI/DRAM Core Volt 1,30 IOH - 1,11 (czy to nie jest za nisko albo coś gdyż ta wartość jest zaraz po Auto) DRAM Bus Volt - 1,65 CPU Spread Spectrum - D PCIE Spread Spectrum - D Teraz zmieniłem CPU Volt - 1,287 QPI/DRAM Core Volt 1,293 ...i zamierzam teraz sprawdzić co będzie na OCCT. //EDIT Core Temp 79/79/77/75 OCCT 76/76/75/73 Czas na kolejne obniżenie wartości. Zmieniłem w BIOSIE: CPU Turbo Power Limit - D Vcore - 1,281 Vtt - 1,287 ...reszta bez zmian tak jak wyżej. Teraz test! ps. W biosie mam takie opcje. Jak mogę ustawić pamięci na sztywno? Po ostatnim teście przy... Vcore - 1,281 Vtt - 1,287 Miałem... Core Temp 80/80/78/77 OCCT 78/78/76/74 Temperatury są delikatnie większe niż poprzednie na wyższych Volt. Może to pasta wygrzewa się? Teraz ustawiłem na sztywno pamięci: CAS Lat... 9 RAS to CAS.. 9 RAS PRE T... 9 RAS ACT T.. 27 Zmniejszyłem: Vcore 1,275 Vtt 1,281 ...i zapuszczam testera. //EDIT Ostatni test na... Vcore - 1,281 Vtt - 1,287 Temperatura... Core Temp 80/79/78/76 OCCT 77/77/77/74 Czy włączone HT może powodować wzrost temperatury? Nie chce tego wyłączać bo po co. Test przeszedł stabilnie temu zmieniam i schodzę dalej z napięcia. Vcore 1,268 Vtt 1,275 ...czas na OCCT! //EDIT Ostatni test STABLE. Wszystko na... Vcore 1,268 Vtt 1,275 Core Temp 80 / 79 / 77 / 76 OCCT 77 / 77 / 75 / 73 Coś ta bariera 80*C trzyma się :\ Dalej, zmniejszam napięcie na procku oraz uncore. Vcore 1,262 Vtt 1,268 //EDIT No i mamy efekty zwiększam Vtt na 1,270 i lecę dalej z testem Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Raczej dobre tempy nie ma co narzekać zapas 20 stopnii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Przerzuciłem raz jeszcze pastę. Nałożyłem na całą powierzchnie procka wcześniej wyjmując go z 1366 (taka cienka warstwa papierku) Test Success Core Temp 82/81/81/78 OCCT 80/79/77/76 Teraz leciałem na ustawieniach CPU Turbo Power Limit - E C1E - D CPU TM F. - D A20M - D Intel Speed Step - D Intel C-State - D CPU Ratio - 21 BCLK - 190 DRAM - 1523 UCLK - Auto QPI - Auto DRAM Timing - Auto (nie wiem co tam ustawi za dużo opcji wyboru, w CPU-Z mam 9/9/9/24/88/1 a tam dwa albo i trzy razy więcej opcji). Czy może włączyć default i sprawdzić w programie CPU-Tweaker po czym przepisać wszystko na sztywno w BIOSIE? CPU Volt - 1,30 CPU PLL - Auto QPI/DRAM Core Volt 1,30 IOH - 1,11 (czy to nie jest za nisko albo coś gdyż ta wartość jest zaraz po Auto) DRAM Bus Volt - 1,65 CPU Spread Spectrum - D PCIE Spread Spectrum - D Teraz zmieniłem CPU Volt - 1,287 QPI/DRAM Core Volt 1,293 ...i zamierzam teraz sprawdzić co będzie na OCCT. //EDIT Core Temp 79/79/77/75 OCCT 76/76/75/73 Czas na kolejne obniżenie wartości. Zmieniłem w BIOSIE: CPU Turbo Power Limit - D Vcore - 1,281 Vtt - 1,287 ...reszta bez zmian tak jak wyżej. Teraz test! ps. W biosie mam takie opcje. Jak mogę ustawić pamięci na sztywno? Po ostatnim teście przy... Vcore - 1,281 Vtt - 1,287 Miałem... Core Temp 80/80/78/77 OCCT 78/78/76/74 Temperatury są delikatnie większe niż poprzednie na wyższych Volt. Może to pasta wygrzewa się? Teraz ustawiłem na sztywno pamięci: CAS Lat... 9 RAS to CAS.. 9 RAS PRE T... 9 RAS ACT T.. 27 Zmniejszyłem: Vcore 1,275 Vtt 1,281 ...i zapuszczam testera. //EDIT Ostatni test na... Vcore - 1,281 Vtt - 1,287 Temperatura... Core Temp 80/79/78/76 OCCT 77/77/77/74 Czy włączone HT może powodować wzrost temperatury? Nie chce tego wyłączać bo po co. Test przeszedł stabilnie temu zmieniam i schodzę dalej z napięcia. Vcore 1,268 Vtt 1,275 ...czas na OCCT! //EDIT Ostatni test STABLE. Wszystko na... Vcore 1,268 Vtt 1,275 Core Temp 80 / 79 / 77 / 76 OCCT 77 / 77 / 75 / 73 Coś ta bariera 80*C trzyma się :\ Dalej, zmniejszam napięcie na procku oraz uncore. Vcore 1,262 Vtt 1,268 //EDIT No i mamy efekty zwiększam Vtt na 1,270 i lecę dalej z testem BSOD: 0x00000101 - zwieksz CPU Vcore BSOD: 0x00000124 - zwieksz CPU Vcore/CPU Vtt - musisz poprobowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Tym razem test zakończył się sukcesem. A to temp. Core Temp 78/78/76/75 OCCT 76/76/74/72 Vtt zostawiam w spokoju. Schodzę jeszcze z napięciem Vcore na 1,256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 zapodaj hyper pi :) wprime 2.00 , czesto uzywam dla sprawdzenia, najlepszy jednak jest LinX - cala pamiec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Niestety wywala BSOD: 0x00000101 KONIEC Vcore 1,262 Vtt 1,270 Jeszcze zmienię BCLK na 200 i CPU Ratio 20 aby pamięci śmigały na 1600 //EDIT Tutaj z tymi pamięciami nie wyszło, albo coś powoduje niestabilność. Edytowane 3 Września 2009 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 a może proc x19 i jeszcze wyższe bclk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Intel I7 920 z Asus'em Rampage II Extreme OC (Mini Rozpiska) Szukałem jakiś czas sensownych odpowiedzi jak dobrze i w prosty sposób podkręcić Intel Core i7 920 w rev D0. W końcu z pomocą innych doszedłem do pewnych wniosków i udało mi się podbić zegar do 4GHz - przy sensownym zużyciu energii i wydalaniu ciepła. Jest to przykład na płycie Asus Rampage II Extreme. Po co to robić? Po co podkręcać procesor który i tak jest dość szybki. *Lepsza wydajność - tutaj wzrost wydajności jest zauważalny. *Oszczędność - po co przepłacać za wyższy model *Robisz to dla siebie Oto do czego doszedłem. Podaje własne ustawienia na jakich chodzi mi komputerek z temperaturami do 75*C przy wielu godzinnym obciążeniu. Chłodzenie jakie jest nałożone na procesor to Noctura NH-U12P SE 1366. NIE WOLNO TEGO ROBIĆ NA KONWENCJONALNYM CHŁODZENIU OD INTELA 1) Najpierw wyłączyłem kilak zbędnych opcji zarządzających oszczędnością i ograniczających dobry OC. C1E Support - Disabled CPU TM Function - Disabled A20M - Disabled Intel SpeedStep Tech - Disabled Intel C-STATE Tech - Disabled 2) Wartości. Oczywiście Ai Overclock Time zmieniamy na - Manual Podaję wartości które zmieniłem reszta została domyślna. CPU Ratio Setting - 21 CPU Turbo Power Limit - Disabled BCLK Frequency - 190 /Tutaj przy tych ustawieniach otrzymałem zegar 4GHz, większego zużycia energii nie potrzebuję. Kolein sprawa dla czego 21x190 a nie np 20x200. Tutaj przy tych ustawieniach pamięci (Kingston 3x2GB 1600 HyperX CL9) chodzą mi na 1530 niewielki spadek ale dzięki temu mam utrzymaną stabilność przy uwzględnionych pozostałych wartościach. Dram Frequency - DDR3-1530 CPU Voltage - 1.262 CPU QPI/DRAM Core Voltage - 1.275 IOH Voltage - 1.113 DRAM Bus Voltage - 1.656 PCU Spread Spectrum - Disabled PCIE Spread Spectrum - Disabled 3) Dodatkowe informacje. CPU Ratio Setting - Mnożnik procesora Maximum (Non-Turbo Ratio) BCLK Frequency - częstotliwość zegara bazowego CPU Voltage - napięcie zasilania rdzeni procesora Bezpieczną granicą dla układów chłodzenia powietrzem jest napięcie ok. 1,4 V. Core i7 są wykonane w tym samym procesie technologicznym co 45-nm Core 2 Duo, jednak ze względu na dużo większy stopień skomplikowania układ jest bardziej podatny na zniszczenie przez wysokie napięcia QPI/DRAM Core Voltage - napięcie zasilania części Uncore Bezpieczna granica jest taka sama jak dla głównej części procesora. Uncore na ogół działa z częstotliwością niższą niż rdzenie, jednak do osiągnięcia stabilności może być wymagane zwiększenie napięcia VTT. Ze względu na dużą liczbę miejsc styku z innymi układami (IOH, pamięć, rdzenie) Uncore musi utrzymywać ściślejsze rygory sygnałowania i stabilności. IOH Voltage - napięcie zasilania układu IOH (X58) Ponieważ sygnał BCLK jest również podstawą do ustalenia taktowania wewnętrznego IOH, może być konieczne zwiększenie napięcia IOH przy próbach osiągnięcia wysokiego BCLK. Układ X58 jest wykonany w procesie technologicznym 65 nm, ale na ogół jest kiepsko chłodzony, szczególnie jeśli płyta główna znajduje się w zamkniętej obudowie. Po zapewnieniu dobrego chłodzenia można stosować wartości do 1,4 V. DRAM Bus Voltage - napięcie zasilania pamięci RAM Intel poleca nie używać pamięci o VDIMM większym od 1,65 V. Ograniczenie wynika z tego, że w kontrolerze pamięci występują obok siebie elementy zasilane VDIMM i VTT i zbyt duża różnica napięć może je zniszczyć. Z informacji udzielonych nam przez pracowników Intela i producentów płyt głównych wynika, że można bezpiecznie stosować wyższe napięcia, jednak należy zwiększać przy tym VTT, tak aby różnica VDIMM – VTT pozostała poniżej 0,5 V. 4) Początki. Zanim otrzymałem niniejsze ustawienia zaczynałem z... CPU Ratio 21 BCLK 190 DRAM 1533 CPU Voltage 1.31 QPI/DRAM Core 1.35 IOH Volt 1.13 DRAM Bus 1.65 ...powoli schodziłem z napięć na procesorze i na części uncore. 5) BSOD - Podczas sprawdzania stabilności mogą pojawić się zwisy albo BSOD. Zazwyczaj są to dwa... BSOD: 0x00000101 -> zwieksz CPU Vcore BSOD: 0x00000124 -> zwieksz CPU Vtt/CPU Vcore Dla osób leniwych, lub też lubiących mieć wszystka na widoku załączam ustawienia, zdjęcia z Biosu + wygląd dwóch BSOD. Miłego podkręcania. Edytowane 3 Września 2009 przez Marucins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 dałes 211x19 turbo off i ram 2:8 ? podbij vtt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Czy mial ktos klopoty z SLI? Z dniem dzisijszym SLI na mojej mobo przestalo dzialac,zniknela opcja w ustawieniach sterownikow i nie moge nic zrobic.GPU-Z pokazuje disbaled. Spradzalem na roznych sterach pod vista i xp to samo.Myslalem,ze moze karty(2x7800gtx i 2x7300gt)ale nie bo u ziomka na asusie p5nd wszystko dziala.Zmiany slotow tez nic nie daja,czyzby padlo sli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Nie miałem tego typu problemów na mojej mobo a naprawdę kombinowałem z SLI (3-Way,Quad)róznie :wink: zawsze wszystko grało.Srawdz w biosie jak masz ustawione PCI-ex zdaje się że powinno być na auto. Edytowane 4 Września 2009 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Nie miałem tego typu problemów na mojej mobo a naprawdę kombinowałem z SLI (3-Way,Quad)róznie :wink: zawsze wszystko grało.Srawdz w biosie jak masz ustawione PCI-ex zdaje się że powinno być na auto. w biosie zawsze mialem auto i nie bylo wczesniej zadnych problemow,dzisiaj auto juz nie dziala tak samo jak kazda inna kombinacja pci-e troche nie fajnie,bo mobo mam z polski i jak pomysle,ze mam odsylac to 2 tygodnie zejdzie na same wysylki w dwie strony :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Wrzuć nowy bios może sie odmuli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 wlasnie zaraz bede to robil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 I co z tym SLI pomogło? Jak dalej nie działa to spróbuj mu zainstalować system od nowa na połączonym SLI i zobacz czy dalej tak będzie. Miałem kiedyś coś podobnego na Strikerze II Extreme ale w końcu zaczęło działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 ruszylo po zmianie na 1504 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 A jak właściwie ten najnowszy bios 1504 się spisuje ? Czytałem bodajże na XS, wiele dobrego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mister64 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Czy na tę płytę przy karcie graficznej GTX 275 zmieści mi się karta muzyczna Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series (PCI Express) ? Chodzi mi o to czy grafika nie zasłoni slotu PCI Express ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 jesli grafa ma chlodzenie 2-slotowe to masz srodkowe i ostatnie zlacze pcie 16 wolne w niebieskie srodkowe mozesz wtyknac dzwiekowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mister64 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Ok ,dzięki. Edytowane 15 Września 2009 przez Mister64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Rampage 2 Extreme w akcji :) R2E @247 BCLK Ktos mowil ze 223 ciemnosc :) @jimmy1 na takim procu na WC utrzymalbys pewnie z 4.6-4.7 ghz na 24/7 :) Edytowane 16 Września 2009 przez DARK666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 no a moja pa,pa nie widzi pamięci w slotach A1iA2 nie odpala na nich choć nie piszczy ,ram ciepły i napięcie jest .W biosie 4GB w systemie 4GB tryb dual nie triple .W cpu-z pokazuje 6GB ale dual chanel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...