seba84_2005 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Intel speedstep jak włączysz spada mnożnik C1E za napięcie odpowiada i tez powinno spadać, ale może być niestabilnie, bo czasem mnożnik szybko skoczy zanim c1e się obudzi żeby podbić v już masz bsoda na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Mnie BSOD nie dotyczy :) Standardowo jadę na napięciu jakie Intel do mojego Xeona dał - 1,2V. W spoczynku mam niecałe 0,95V. Sęk mojego pytania jest taki, czy na Asusie jak zechce mi się podnieść napięcie, to czy w spoczynku mobas zredukuje nie tylko mnożnik ale i napicie? Pamiętam jeszcze z czasów Asusa z X48, że po podniesieniu Vcore w spoczynku tylko mnożnik spadał, a na proca było dawane tyle samo V w stresie i idle - zawsze na swoim Quadzie miałem 1,3V. Trzeba było zostawić Vcore na wartości domyślnej by spadało ono w idle. Jak chciałem zaoszczędzić na prądzie to nie moglem ruszać Vcore. Edytowane 9 Lutego 2010 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Kiedy następca zastanawiam się. Ma ktoś jakiś info o 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 2010-03-22 była premiera niedługo pewnie w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 ASUS Rampage III Extreme Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 jakies wiesci co do orientacynjej ceny 3ki? Mam nadzieje ze bedzie dostepna najpozniej po 10 kwietnia hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 do 10 kwietnia raczej nie będzie jej można kupić. Chociaż w niektórych angielskich sklepach już jest do zamówienia w preorderach. Z tego co na sieci znalazłem realny termin w którym trafi do sklepów to druga połowa kwietnia. A cenowo ma być w podobnej cenie jak II choć jak znam realia polskie będzie z 200plz droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 pojawiają się już testy płyty :) ASUS Rampage III Extreme Motherboard Review - Introduction Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zamowilem dzis jedna dla siebie razem z prockiem. Jeszcze tylko niezdecydowalem jakie pamieci do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 gdzie zamówiełeś? Przecież jej chyba jeszcze nie ma w sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Na komputroniku juz sie pokazała , droższa o 20plz od re2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja zamowilem w OcUK 320. Moze podpowiecie: tridenty czy perfect stormy? Na XS podaja date 14 kwiecien-zobaczymy. Data dostawy mojego egzemplaza to 13 hmm Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Prawdopodobnie pierwsza sztuka w kraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jak chcesz brac pamieci z gornej polki to Gskill PS 2000c7/2000c8/2133c9, Corsair Dominator GT 1866c7/2000c8/2000c7, Gskill Trident 2000 c9 [najtansze], Mushkin Ascent/Redline 1600 6-6-5/2000c8. Wszystko jest uzaleznione od kaski niestety :) Gratki za R3E :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Prawdopodobnie pierwsza sztuka w kraju i jak wrażenia? jakieś testy? Raczej nie zrezygnuję z Ud7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zamowilem juz Perfect Storm'y Co to za dodatkowy wiatrak z radiatorkiem? na NB czy SB? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Mobo poszło w inne ręce, ja już się nie bawię w jakiekolwiek testy, nie ma to jak laptopik ;). Ten radiator to na NB. Podobnie jak w R2E "top" radiatora jest odkręcany i można będzie zamocować na nim albo to co dostarcza ASUS albo np. jakiś blok wodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 to znaczy ze testow nie bedzie? :unsure: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Prawdopodobnie pierwsza sztuka w kraju Niestety nie pierwsza ;) Przykro mi... ;) Mobas wymiata (LN2 mode, sekcja zasilania z [gluteus maximus] jaguara - jednym slowem 'kozak' mobas) i do tego ten BIOS... :o @jacekcz Jak nie krecisz extreme to nie ma sensu wymiana twojego Gigaszrocika ;) Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Kuba nie mow tyle dobrych rzeczy, bo jeszcze sie skusze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Niestety nie pierwsza Przykro mi... Dlatego napisałem, że prawdopodobnie, więc swoje przykrości możesz przekazać komu innemu... Ale zapewne masz na myśli XA, zapytaj kto mu ją przywiózł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jak nie krecisz extreme to nie ma sensu wymiana twojego Gigaszrocika ;) gdybym jednak kręcił extreme to to też nie ma sensu wymieniać. bo niby z jakiego powodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 bo r3e jest prawdopodobnie w porywach 3% lepszy i huk jak jestes ekstrim to musisz zmienić toż niemasz wyboru gdybym jednak kręcił extreme to to też nie ma sensu wymieniać. bo niby z jakiego powodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) gdybym jednak kręcił extreme to to też nie ma sensu wymieniać. bo niby z jakiego powodu? Z takiego, ze to nie jest the besciarska plyta ;) i rekordow bys na niej nie pobil ;) @sobih wyczuwam sarkazm :P wiem kto co i jak ;) Panie 'stamtąd' pzdr ;) BTW tak swoja droga to Asus odwalil kawal dobrej roboty (w sumie jak zawsze...) Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) zapodaj jakies screeny, macie moze u siebie eVGA cl e760/e762 dla porownania ?? na chlodzeniu AC/H20/DI/LN2... wiem dluga lista zyczen ale moze ...:) a co z MSI nowa ?? :> pochwal sie jak prowadzi pamieci i osiagi BCLK vs stara R2E np Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez DARK666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AquaSplash Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 moze mi ktos powiedziec jak wylaczyc te migajace logo ROG (swieci i miga nawet6 po wylaczeniu kompa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 moze mi ktos powiedziec jak wylaczyc te migajace logo ROG (swieci i miga nawet6 po wylaczeniu kompa) Wes obcegi i przetnij kabelki co dochodza do tego swiatelka i posprawie albo jak to tobie przszkadza to proponuje okulary sloneczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) A może ktoś napisać czy ta płytka obsłuży na PCIe taki konfig kart x16 slot #1 + x16 slot #3 + x16 slot# 5, czy jak pozostałe x16x8x8 jest? pozdrawiam, Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) Szkoda, że nie da sie wyłączyć, niema co się emocjonować, Tomeczku. Wes obcegi i przetnij kabelki co dochodza do tego swiatelka i posprawie albo jak to tobie przszkadza to proponuje okulary sloneczne mam pytanie czy ktos testowal juz nowy bios 0077 na Asus Rampage II Extreme i czy wogle pujdzie na i7-920?????? mówi się "pójdzie" Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez Forin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AquaSplash Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 niech mi ktos madry powie ,,o co chodzi,, mam problem wynikajacy na 100% z mojej niewiedzy otoz posiadam cpu i7 930,ktory ma takty fabryczne na 2,88 a moj ma na 1,6 i podnosi sie do 2,9 w stosunku do obciazenia procesora nastepnie pamiec posiadam 6gb g-skill 1600mhz a mam częstotliwosc 535mhz co jest i dlaczego nie mam dostepnej opcji ,,cpu level up,, jak na screenach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...