Skocz do zawartości
jacool

Asus Rampage II / III Extreme - X58

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko - cyctat jednego z portali "Dzięki zintegrowanemu mostkowi NVidia NF200, Rampage III ma oferować maksymalną wydajność..." Zakładałem niedawno blok na mobo, i że niby w kórym miejscu ten mostek ma się znajdować? Albo żem ślepy Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nf200 a mostek plx. to jest ten drugi chip co zapewnia zwiększenie ilości linii a w rzeczywistości robi to samo co nf200, poprawia zarządzanie przepływem informacji, przynajmniej w teorii. na nf200 czasami są ostre spadki wydajności, nic mi nie wiadomo o takich zajściach na plx.

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek i jak bios?

Jak dla mnie nazazie lepszy od 602. Dlugo sie nie bawilem ale wydaje sie jakby lepiej prowadzil procka i pamieci.

Na szybko Prime bo mecz zaraz =] 10 probek Linx'a tez poszlo =] Cos nie bardzo sobie moj Enzotech radzi z chlodzeniem procka =/ 1.4v i juz 80C

Pozniej sprobuje 4.5Ghz i moze pamieci >2000

Dołączona grafika

Takie pytanko? Dlaczego testujac Linx'em zaleca sie uzycie calej dostepnej pamieci? zeby wydluzyc test czy co? :blink:

Edytowane przez NuKeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

''pomyka'' czy ''pomylka'' ? ;]

hehe a no juz zapodalem =]

Pierwsze co zauwazylem to profile z poprzednich biosow nie dzialaja =/

Kurcze cos nie bardzo moge ustabilizowac proca na 4.5

4.8 chodzi az milo na 1.4125

Jak na tym biosie chodza pamieci? ile vQPI na >2000 potrzebuja twoje kosci? nadal na N3?

Ja moje mam narazie 1700 6-7-6-20 1T.

Moze na weekendzie zloze do Qpy chlodzenie to poscisne troche wiecej. Dzis doszedl bloki EK na NB i grafe. Brak ino jeszcze docelowych zlaczek.

Edytowane przez NuKeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na tym biosie chodza pamieci? ile vQPI na >2000 potrzebuja twoje kosci? nadal na N3?

powyżej 2000 niebardzo mogę wyskoczyć. proc ogranicza przy uncore powyżej 4000.

Pamięci potrafią więcej bo testowałem na 980x i nie było problemów.

Do 2000 ramy potrzebują w okolicach 1.41V - jeszcze dokładnie nie testowałem.

w dalszym ciągu 3N.

Edytowane przez jacekcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prose ;]

Wrzuta.pl - ASUS-0704

Chyba czas u mnie na modernizacje chlodzenia =/ jeszcze nie podpiolem bloku na NB i grafie a juz tempy: idle ok 28C load przy puszczonym Linxie ok 90C =/ Ambient ok 20C.

Zamowilem wlasnie radiatorek Phobya G-Changer 360mm. Zastanawialem sie nad XSPC ale wybralem Phob'a ze wzgledu na dodatkowe gwinty - przydadza sie gdyz planuje montaz jednej chlodnicy pod droga =]

Edytowane przez NuKeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi