jacool Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 CPUZ raportuje rev. 2.xx Ja dzisiaj zacząłem testować bios 0010 i odkryłem bug-a Przy próbie przełaczenia na drugi bios porpzez opcję SWITCH BIOS BOOT wywala boot block i trzeba ponownie wgrać bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) po wgraniu drugi raz dziala?bo mam zamiar zabrac sie za ten bios... Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Działa ale trzeba przełączać przyciskiem na płycie. odnośnie VCORE OFFSET dla r3e: Source: Tweaktown moje pytanie: I would like to know when the dynamic vid (vcore offset) will be available for r3e. is there any problem to add it? Informacja od Wsparcia Technicznego "Regarding the offset vCore question, as of right nowwe have no plans of implementing this option. We asked a lot of users about their thoughts on having vCore offset andwe did not get a lot of feedback. We didget feedback from the extreme community and most said that they did not utilizedynamic VID, and that they are more concerned with maintaining a moreconsistent voltage using absolute vCore. However, we do have 2 options for load-line calibration (50% and 100%)to give users more voltage control. Soas of right now vCore offset will only be implemented in our mainstream boardas well as the upcoming Rampage III Formula." Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A ja mam pytanko natury techicznej. Po przeczytaniu manuala zauwazylem ze na mobo jest tylko jeden port USB W moim przypadku to troche lipa, bo potrzebuje dwa. Szukajac po sieci odpowiedzi znalazlem info ze mozna podpiac usb pod OC station port - czy ktos to moze potwierdzic ? Gdyz w manualu napisane jest ze ten port sluzy tylko i wylacznie OC Station. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) @Malik Jak wroce do domu to sprawdze z ciekawosci bo w sumie mnie tez by sie przydaly :) widze ze zamowiles sobie R3E? @Jacek a z czym to sie je to dynamic vcore? Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 @Malik Jak wroce do domu to sprawdze z ciekawosci bo w sumie mnie tez by sie przydaly :) widze ze zamowiles sobie R3E? @Jacek a sketch czym to sie he to dynamic vcore? Tak zamowilem ta plyte, jutro ja odbieram. Mam nadzieje ze bede z niej zadowolony :) Co do usb, jak sprawdzisz to daj znaka, bo jestem bardzo ciekaw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A co szanowne grono może powiedzieć na temat Rampage II Gene?. Czy to by była dobra podstawa dla i7 920 i jakiegoś OC proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) A ja mam pytanko natury techicznej. Po przeczytaniu manuala zauwazylem ze na mobo jest tylko jeden port USB W moim przypadku to troche lipa, bo potrzebuje dwa. Szukajac po sieci odpowiedzi znalazlem info ze mozna podpiac usb pod OC station port - czy ktos to moze potwierdzic ? Gdyz w manualu napisane jest ze ten port sluzy tylko i wylacznie OC Station. Ano jest tylko jeden USB port. Też uważam, że to mało. Do OC STATION nie podłączałem. A może takie coś? http://www.nzxt.com/new/products/case_accessories/iu01_usb_expansion Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Ano jest tylko jeden USB port. Też uważam, że to mało. Do OC STATION nie podłączałem. A może takie coś? NZXT :: Unique. Unprecendented. Inspired - IU01 USB Expansion Product Detail Super sprawa :) To rozwiaze problem ;) PS. zamowione :P Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) @Jacek a sketch czym to sie he to dynamic vcore? Ke? Malik.... Gdzie zamówiłeś? Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven d(-_-)b Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A co szanowne grono może powiedzieć na temat Rampage II Gene?. Czy to by była dobra podstawa dla i7 920 i jakiegoś OC proca ? Ja takową posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony, z i7 920 daje sobie spokojnie radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 @malik gdzie jest ten bios 1903 do re2 bo nie ma go na stronce asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 ^^ Ale leży sobie tutaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 PCi-E = 110, nie szalej :) Daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 ^^ Ale leży sobie tutaj :) jest to beta czy jakis oficjal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) 110? to duzo? :blink: A tutaj? :lol2: Slowmode =/ pozniej Linx'em to przejade =] zapomnialem PCI-E 115 =] Jest jakas bezpieczna granica? =] Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 nie jest to wersja oficjalna - nie ma jej na FTP ASUSa. Wersja beta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jacekcz: yooki ma to w ofercie Blue: juz widze ze J podal Ci linka, ogolnie u mnie na tym biosie mobo najlepiej chodzi. Mam go juz pare miesiecy i oceniam go bdb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Siemka malik jaki masz nr Biosu???????i oceniasz go te jest najleprzy??????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 bios 0011 do r3e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 jest to beta czy jakis oficjal? Też nad nim myślałem jednak na XS czytałem że bez rewelacji... Ino tyle co wnieśli support pod nowe procki... Malik twierdzi że jest ok , Blue jak wypróbujesz daj znać ^^ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 jeszcze raz prosil bym o konkretna odpowiedz jaki jest bios najleprzy co polecicie koledzy na R3E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) do r3e to wg mnie 0010. Mozna wgrywac pomimo, ze to nieoficjalna beta. Tego 0011 nie testowałem jeszcze. PCI-E 110-115 nic nie powinno się dziać. Do testów. Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Nowy mobas juz w domu... Juz w sumie siedzi w kompie i pierwsze odpalenie. Bios 0802, rewizja 1.04G - dziala :) Niestety Noctua nh-d14 nie pasowala tzn. po zamontowaniu na mobo i probie wsadzenia do budy - cooler wrecz dotykal topu budy. Dlatego zdecydowalem sie na Venomous X Black plus 2x 120mm Enermax Magma. Jak to bedzie dzialac zobaczymy. Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) @Malik to Air czy planujesz WC? Jak pierwsze wrazenia? @Tomeczek jest tez wporzadku 9124. @jacek no mam nadzieje bo i 120 bylo ;] Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 @ NuKeR przy NORMAL QPI - nie slow mode jakie BCLK wyciągasz? Grat Malik. Czekamy na wrażenia i jakieś wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Jacek tylko 230. Czasami zabutuje na 232 ale nie moge ustabilizowac.... To cale SlowMode nic nie warte...mi dalo mi jedynie +5 blck. Co ono wogole dokladnie robi? Robi cos wiecej oprocz zmniejszenia predkosci QPI? Ogolnie to moje mobo lepiej sie prowadzi na NOrmal... potestuje jeszcze. Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Poki co nie krece tylko sie przyzwyczajam do niej ;) Ale pare rzeczy mnie denerwuje: 1. Zaluje ze od razu nie wymienilem TIM na mostkach, bo moim zdaniem sa troche za wysokie 2. jakis kontroler ma problem sie zainstalowac ( moze rzeczywiscie musze wsadzic cd od asusa :P ), domyslacie sie o co cho ? Poki co to tak to wyglada i dziala: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) @Malik NB 1.5v masz 1.8? AUTO? :rolleyes: USB 3? :unsure: Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...