jacool Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 za drugim razem już mi się poprawnie wgrał :) potestuję .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mam pytanko - cyctat jednego z portali "Dzięki zintegrowanemu mostkowi NVidia NF200, Rampage III ma oferować maksymalną wydajność..." Zakładałem niedawno blok na mobo, i że niby w kórym miejscu ten mostek ma się znajdować? Albo żem ślepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 (edytowane) heh NF200? gdzie to znalazles? =] Edytowane 7 Czerwca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Na przykład tu : Link Link Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) nie nf200 a mostek plx. to jest ten drugi chip co zapewnia zwiększenie ilości linii a w rzeczywistości robi to samo co nf200, poprawia zarządzanie przepływem informacji, przynajmniej w teorii. na nf200 czasami są ostre spadki wydajności, nic mi nie wiadomo o takich zajściach na plx. Edytowane 8 Czerwca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dzięki za info bo trochę to niedorzecznie wyglądało - niby jest a nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Jacek i jak bios? Jak dla mnie nazazie lepszy od 602. Dlugo sie nie bawilem ale wydaje sie jakby lepiej prowadzil procka i pamieci. Na szybko Prime bo mecz zaraz =] 10 probek Linx'a tez poszlo =] Cos nie bardzo sobie moj Enzotech radzi z chlodzeniem procka =/ 1.4v i juz 80C Pozniej sprobuje 4.5Ghz i moze pamieci >2000 Takie pytanko? Dlaczego testujac Linx'em zaleca sie uzycie calej dostepnej pamieci? zeby wydluzyc test czy co? :blink: Edytowane 8 Czerwca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Jacek i jak bios? brak czasu na testy. Aktualnie w obróbce Ud7 + 980x :) BIOS 702. Szybkie testy wykazały, że spadło zapotrzebowanie na VTT. Edytowane 9 Czerwca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) biosy i wsparcie od ASUSa. Może coś się ruszy. ASUS Intel Beta BIOS Releases and Official Support - XtremeSystems Forums Edytowane 10 Czerwca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 ile moge dac V bezpiecznie pamieciom z nawiewem? Z biosem 704 poczekam az ktos go sprobuje =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 bios 704 pomyka :) możesz zapodać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) ''pomyka'' czy ''pomylka'' ? ;] hehe a no juz zapodalem =] Pierwsze co zauwazylem to profile z poprzednich biosow nie dzialaja =/ Kurcze cos nie bardzo moge ustabilizowac proca na 4.5 4.8 chodzi az milo na 1.4125 Jak na tym biosie chodza pamieci? ile vQPI na >2000 potrzebuja twoje kosci? nadal na N3? Ja moje mam narazie 1700 6-7-6-20 1T. Moze na weekendzie zloze do Qpy chlodzenie to poscisne troche wiecej. Dzis doszedl bloki EK na NB i grafe. Brak ino jeszcze docelowych zlaczek. Edytowane 12 Czerwca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 czy QPI to to samo co UNCORE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) QPI to VTT. Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) Jak na tym biosie chodza pamieci? ile vQPI na >2000 potrzebuja twoje kosci? nadal na N3? powyżej 2000 niebardzo mogę wyskoczyć. proc ogranicza przy uncore powyżej 4000. Pamięci potrafią więcej bo testowałem na 980x i nie było problemów. Do 2000 ramy potrzebują w okolicach 1.41V - jeszcze dokładnie nie testowałem. w dalszym ciągu 3N. Edytowane 13 Czerwca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Czy mógłby ktoś wrzucić 0704 na inny serwer, bardzo bym prosił, nie mogę pobrać z mediafire za "choinke". Każe mi czekać i tak od wczoraj próbuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) prose ;] Wrzuta.pl - ASUS-0704 Chyba czas u mnie na modernizacje chlodzenia =/ jeszcze nie podpiolem bloku na NB i grafie a juz tempy: idle ok 28C load przy puszczonym Linxie ok 90C =/ Ambient ok 20C. Zamowilem wlasnie radiatorek Phobya G-Changer 360mm. Zastanawialem sie nad XSPC ale wybralem Phob'a ze wzgledu na dodatkowe gwinty - przydadza sie gdyz planuje montaz jednej chlodnicy pod droga =] Edytowane 13 Czerwca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Panowie, pytanie, mianowicie czy ten Asus pozwala na obniżanie Vcore w spoczynku (przy włączonych EIST itp.), przy sztywno ustawionej wartości w BIOS-ie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 nie pozwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 LIPTON - Jacek, jak pamiętam gdzieś chyba pisałeś, że Gigabyte pozwala na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Oczywiście. GB pozwala na to i na wiele innych rzeczy. Tutaj póki co bieda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Podziękować za BIOSik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Nie ma za co =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Panowie czy zwiększenie QPI może powodować zwiększenie Vdroopa ?? Nie wiem co jest tego przyczyną ale np. gdy w biosie dam vcore 1.39v qpi-1.40v , to odczyt na procku mam 1.36 a qpi 1.38... LoadLineCalibration w biosie Disabled . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 nowy biosik do r3e - 802 (source: XS) testy wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Co to za biosik? Żadnego info (niby nie beta). Że niby co nowego wnosi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 (edytowane) nikt nic nie wie. nie ma nawet źródła. podobno nie jest to beta. problemy dalej występują. u mnie nic nie wznosi. Edytowane 2 Lipca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 problemy? =] wlasnie testuje nowy bios. Jak narazie wporzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 problemy? =] wlasnie testuje nowy bios. Jak narazie wporzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 bios 802 - oficjalnie ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/LGA1366/Rampage_III_Extreme/RampageIII-Extreme-ASUS-0802.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...