NuKeR Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 moze ktos zrobic test wydajnosci pamieci everestem? czy te wyniki dla pamieci na 2140 bnie sa za niskie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) są bardzo niskie. przy ramach powyżej 2000 powinieneś mieć na odczycie ponad 20000. Jak odłączę kompa od zasilania to po starcie mam "overclocking failed ..........". :angry: Muszę wejść do biosu, zapisać ustawienia i dopiero płyta trybi. Też tak macie? Edytowane 11 Lipca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Ja mam tak od modelu X38 Asusa. Zawsze po odpięciu zasialania - failed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 (edytowane) są bardzo niskie. przy ramach powyżej 2000 powinieneś mieć na odczycie ponad 20000. Jak odłączę kompa od zasilania to po starcie mam "overclocking failed ..........". :angry: Muszę wejść do biosu, zapisać ustawienia i dopiero płyta trybi. Też tak macie? Ja mam tak od modelu X38 Asusa. Zawsze po odpięciu zasialania - failed. Ja mam w sumie to samo na Asus Crossahir III i tak się właśnie zastanawiałem co to może być, pozatym niema żadnych innych anomalii. A ogólnie to do ewentualnego i920 co lepsze R2E czy może wystarczy P6T Deluxe v.2. Chodzi mi o OC a także o wodowanie tych płyt, pytam bo zupełnie zielony w Intelu (nie miałem i nie interesowałem się od bardzo dawna - ostatni mój Intel to celeron 667mhz :)] Edytowane 12 Lipca 2010 przez DIZEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 (edytowane) Ja mam tak od modelu X38 Asusa. Zawsze po odpięciu zasialania - failed. dziadostwo.............. na GB tego nie ma. @DIZEL Jak dla mnie to X58A-UD3R v2. Edytowane 12 Lipca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 wiec co jest? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 spróbuj Maxxmem potestować. u mnie wygląda to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 obniż ramy do 2000 i bclk=200 i zobacz czy będziesz miał wartości zbliżone do moich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 nic nie dalo =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 (edytowane) porównaj moje opóźnienia z twoimi. nic więcej nie da się zrobić. ja mam więcej ale i tak marnie. Edytowane 12 Lipca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 no proboje i porownuje ale bez skutku =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) wgraj bios 860 - może będzie lepiej. u mnie nic się nie poprawiło. Edytowane 13 Lipca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 (edytowane) wgralem obydwa nowe i u mnie tez zadnych zmian. Poustawialem opoznienia jak u ciebie do 2140 i nadal Mem Copy tylko ok 17k w MaxxxMEM =/ w everescie sie cos ruszylo bo czasami wyskoczy ponad 20k. Od kiedy MemCopy jest mniejsze od Read i Write? =/ Edytowane 14 Lipca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Ostanei biosy do r3e (0860 i 9124) nie wnoszą nic sensownego. nawet jest gorzej. na biosie 860 proc potrzebuje wyższego VTT niż 802. Cienizna ogólnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Pytanie troszkę z innej beczki. Czy ktoś próbował postawić MacOS na rampage II? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Jeszcze jakis zapasik jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Jeszcze jakis zapasik jest ;) bardzo dobre temperatury, ja u siebie przy troszke niższym napięciu mam około 90-95C na 4.5ghz Edytowane 24 Lipca 2010 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Jeszcze jakis zapasik jest ;) A ramy czemu tak nisko? :blink: HT - wyłączone, stąd niższe tempy. Edytowane 24 Lipca 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Pozniej powalcze of 4,6C i moze cos z HT On. zauwaz ze HT jest Off a to Jakies 10C mniej. No i temp a pokoju 22-24C. Jackek przebieg robilem dla procprocka a pamieci na auto. mam w jednym obiegu cepa, nb, grafe. Wydaje mi sie ze tempy I tak sa ok. Jedynie nb nie wiedziec czemu ma az 50C:( Edytowane 24 Lipca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) @NuKeR jakie masz QPI/VTT volty ustawione oraz mnożnik uncore i RAM dla powyższych osiągów ? pozdrawiam, Edytowane 24 Lipca 2010 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) vQPI bylo oo ile pamietam 1.45v. Pamieci jak dam na ~2150 potrzeba az 1.6v :-o co do reszty to zabij mnie ale nie pamietam - sprawdze jak wroce do domu. Edytowane 24 Lipca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Kurcze na 4,6ghz przy 1.55v ciagle wola papu :( boss 101 a tempy ok 85C. Jakies pomysly? Edytowane 24 Lipca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 vQPI bylo oo ile pamietam 1.45v. Pamieci jak dam na ~2150 potrzeba az 1.6v :-o co do reszty to zabij mnie ale nie pamietam - sprawdze jak wroce do domu. Memki pocisnij lajtowo na cl8/9 @ 2000 i starczy, nie zobaczysz roznicy na codzien ;) A co do 4.6 i 1.55v to i tak malo, mialem takiego co lykal 1.55v do 4.1GHz i zadowolony byl ; step C, do teraz dziala. Na co Ci 4.6 na codzien ? Pocisnij vtt jak na sile chcesz miec tyle, sensu nie widze. Sam zszedlem z 4.2 do 3.3, aby nie katowac cpu zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Te zegary to nie maja byc do codziennego uzytku. Tylko sprawdzam mozliwosci cepa. Pozniej sprawdze pamieci I zostawie go na duzo mniejszych taktach;) ale najpierw go pocisne na ile sie da ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anika91 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Te zegary to nie maja byc do codziennego uzytku. Tylko sprawdzam mozliwosci cepa. Pozniej sprawdze pamieci I zostawie go na duzo mniejszych taktach;) ale najpierw go pocisne na ile sie da ;-) Tylko z umiarem ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 (edytowane) Z umiarem zawsze bylem na bakier ;-) 4585ghz juz peklo-teraz testuje 4600=) 1.55v i 85C-nie ma tragedii jeszcze. Bezpiecznik na 90C... Edytowane 25 Lipca 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 @NuKer to jaki masz ustawiony mnożnik uncore i RAM dla powyższych osiągów oraz voltage QPI/VTT ? Zarzuć screena z LinX z Gflops. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Zaraz sie robi ;-) Ram x3 qpi x18 uncore x16 vQpi dla 4.5ghz 1.45v Pamieci podciagne pozniej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 No 'pikny' wyniczek. Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...