NuKeR Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Dzieki;-) trzeba mmu dac w kosc bo potem ma 2 tygodnie urlopu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swistaq Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Witam, Z góry przepraszam jeżeli nie ten wątek, chciałbym do rampage III ext wsadzić 930 i z Prolimatech Megahalems wykręcić go na 4Ghz, moje pytanie brzmi jakie pamięci będą najodpowiedniejsze jeżeli chodzi o taktowanie tak żeby maksymalnie wykorzystać 930@4Ghz i konkretnie które modele zmieszczą się obok Prolimatech'a tak żeby radiatory pamięci nie kolidowały z nim. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 witam mam pytanie majac dwie grafiki i kontroler do raidu (trzecie pci-express) na rampage 3 pracuje x8 czy x16? na re2 x1. Chodzi o to,że wrzucając drugą grafikę na re2 spada mi drastycznie szybkosc dysków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 bios 901 do r3e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam ponownie. Wrocilem z urlopu I od razu pierwsze rezultaty:) magiczna bariera 4600 pekla ;) screen pozniej. Teraz testuje 4630. chlopaki jak ten najnowszy bios? Wnosi cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) jest jeszcze jakiś testowy biosik do r3e 0009 dla tych co chcą się pobawić. Bios 901 nadaje się do śmieci. nie mogę zapisać niektórych ustawień. Po restarcie wraca do wartości domyślnej. :evil: Po wgraniu 802 wszystklo wraca do normy. Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) jakie vcore? 1.56V? :blink: sporo ... Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) 1.575 o ile pamietam z biosu. No sporo =/ jeszcze powalcze na slow mode bo mi sie zaczyna chlodzenie konczyc. Jest jakis sposob moze zeby sztucznie dowoltowac procka? np poprzez QPI albo vNB? Jacek twoj ile potrzebuje? Czy wy tez macie cos podobnego? mam na codzien procka puszczonego na 4.2ghz i pamieci 2000mhz 8-9-8-20 T1. Jak wezme ustawie wsjo na 8 to bios widzi tylko jedna kiosc ramu =] Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) bios 0009 jest dla mnie najlepszy. W końcu mogę ustawić TIMING MODE=1N. jest jakaś dodatkowa opcja w zakładce CPU ale nie wiem do czego służy. u mnie tak się dzieje z ramem jak jest z niskie V. Sztucznie dowoltować procka? nie ma takiej możliwości :) U mnie powyżej bclk=215 jest ciemność. nie jestem w stanie sprawdzić. Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Asus Rampage II Extreme + i7 920 D0 Vcore na 1,19 z biosu , QPI 1,35 (nie testowałem jeszcze czy niżej można ustawić żeby działało), ramy na standardowych ustawieniach i wszystko inne też, HT-ON Dwa przynajmniej na tą chwile spostrzeżenia. Przy mnożniku 21 procek wykazuje mniejsze zapotrzebowanie na prąd niż np. na 20. Co ciekawe przy tym zestawie karta wykazuje chęć podkręcenia się jeszcze wyżej aniżeli na Crosshair III i Phenomie II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Z mnożnikiem 20/21 to akurat normalne. puść Linx-a z 1h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) U mnie z x20 totalna lipa. @Jacek bios 0009 to jakis zart =] komp jedynie na defaultach sie chcial uruchomic =] Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 No dobra a co do AUDIO to te nowe sterowniki/oprogramowanie X-FI MB2 jest już dostępne ???? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 @Jacek bios 0009 to jakis zart =] komp jedynie na defaultach sie chcial uruchomic =] śmigam na tym biosie. nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 nowe biosy =] XtremeSystems Forums - View Single Post - ***Asus Rampage III Extreme Owners Thread*** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Widziałem. Dziwna ta ich numeracja .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Jacek jak jest na tej plycie - czy tylko pierwszy slot sziala x16 dla jednej karty graficznej? Chcialem przelozyc w inny niz pierwszy do celow WC. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 w pierwszym mam x16 w drugim już x8. W trzecim nie próbowałem bo to już za nisko. najbardziej by mi odpowiadał slot 2 - niestety nie da się. lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No to tak jak ja. Szkoda, szkoda... Te przelaczniki to tylko do wylaczania zbednych nie? Jakby wlozyl w drugi i powylaczal reszte to nic nie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 nic nie daje. bios 878 do śmieci. Wysokie vcore. bclk ta sama nędza co inne. problemy ze stabilnością. wracam do 0009. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Nowy biosik dla chętnych 0010 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 do rampage 2 najnowszy bios to 1802? czy jest jakis nowszy? bo słyszałem ,że niby coś jest ale niema na oficjalnej asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 nie mam juz siły testować. Sporo tego wyszło ale niewiele to wnosi. Skandalem jest to, że do tej pory nie ma opcji Dynamic VID czy też vcore offset. bclk w dalszym ciągu marne. może czas zmienić proca i wtedy płyta "ożyje"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A tak bardzo potrzebujesz tego mega BLCK? Nie lepiej jest po prostu olać sprawę a nie się denerwować i walczyć o pare MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 do rampage 2 najnowszy bios to 1802? czy jest jakis nowszy? bo słyszałem ,że niby coś jest ale niema na oficjalnej asusa 1903 jest najnowszy. Pracuje na nim i jest w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 A tak bardzo potrzebujesz tego mega BLCK? Nie lepiej jest po prostu olać sprawę a nie się denerwować i walczyć o pare MHz mega bclk to ja nie potrzebuję. 220 by załawiło sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 twoj max to 215 tak? na jakich ustawieniach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) 215 to ja mam ciemność. 212 - to max ale niestabilne. mogę wejść do WIN. @NuKeR Wrzuć może tutaj swoje ustawienia. Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) @Jacek Na szybko zrobione - nie jestem pewien stabilnosci tych ustawien - bo nie pamietam moich stabilnych z wczesniejszych testow =/ nie mam zapisanych nigdzie. Moge powiedziec tyle ze superPI i 3D stabilne =] w weekend potestuje i jak ci zalezy podam konkretne - stabilne w linx'ie =] Jaka masz rewizje plyty? Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...