Lysyn Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Ale i tak au pamieci ustawiaja sie na 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanko. Jak na tej płycie ustawić mnożnik x21 ?? Widziałem, że się da ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Na razie ustawiłem 200x20 i działa a chciałbym spróbować 200x21. Edytowane 23 Lutego 2009 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Intel Turbo Mode tech - enable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Dzienkować, dzienkować :) Sprawdzę po powrocie z pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) Intel Turbo Mode tech - enable. Nie widze u siebie takiej funkcji? Moze inaczej sie nazywa? Takie funkcje mam: CPU configuration CPU Ratio Setting x18 C1E Support - enable Hardware prefetcher - enable Adjacent Cache line prefetcher - enable Intel Virtualization tech - enable CPU TM Function - enable Execute Disabled bit - enable Intel HT Technology - enable Active Processor Cores - all A20M - disabled Intel C-STATE tech - disabled Edytowane 24 Lutego 2009 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) CPU configuration CPU Ratio Setting - auto C1E Support - disable Hardware prefetcher - enable Adjacent Cache line prefetcher - enable Intel Virtualization tech - enable CPU TM Function - disable Execute Disabled bit - enable Intel HT Technology - enable Active Processor Cores - all A20M - disabled Intel Speedstep tech - enable Intel Turbo Mode tech - enable (pokazuje się jak Speedstep jest enable) Intel C-STATE tech - disabled mnożnik CPU u mnie musi być AUTO Edytowane 24 Lutego 2009 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Juz mam ta funkcje jak mnoznik jest na auto. I wtedy ustawia sie samoistnie mnoznik 21? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 ta karta dzwiekowa jest cos warta? obecnie mam sound blaster XFI xtreme music i niewiem czy ja wkladac czy dac ta od asusa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Jeśli masz X-Fi XM to nie warto wymianiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Jeśli masz X-Fi XM to nie warto wymianiać. zle sie wyrazilem ja bede robil SLI i z tego co wiem karty musza byc w niebieskich slotach..jesli tak faktycznie jest, to zasloni mi to pci.... mysle czy kupowac xfi titanium czy to co asus daje jest cos warte? czy to jest duzo gorsze o tej karty co ja mam teraz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Pytanie : czy w ogóle wejdzie Ci inna karta ?? Gdzieś czytałem, chyba na forum ASUSa, że może przeszkadzać radiator na NB w zamontowaniu dłuższej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 X-Fi Titanium wersja bez obudowy wejdzie. Bo mialem ja w pierwszym slocie pci-e x 1 - po pewnej modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Pochwalcie sie jak sie Wasze cepy kreca,pamieci itd...robiliscie juz cos na tej mobo,pytam,bo bede ja mial za 2tygle ;) sprawdzal ktos max bclk Edytowane 15 Marca 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Pochwalcie sie jak sie Wasze cepy kreca,pamieci itd...robiliscie juz cos na tej mobo,pytam,bo bede ja mial za 2tygle ;) sprawdzal ktos max bclk 220 praktycznie na def. napieciach, czyli 230 w zasiegu reki bez problemow. Wystarczy chwile posiedziec przy niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 ogolnie z płytki jestem zadowolony:) 4.2ghz zostawiłem na codzień, może jeszcze troche podgonie:) jakie qpi na codzień można mieć? aktualnie jade na 1.4v oraz 1.33v na cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 A jak na tej płycie kręci się i7 920.I jak wygląda sprawa qpi na tej płycie?Konkretnie wysokość qpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 @Blue 4,2 przy 1,33 to chyba całkiem nieźle, procek jakiś wybierany czy pierwszy z brzegu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 @Blue 4,2 przy 1,33 to chyba całkiem nieźle, procek jakiś wybierany czy pierwszy z brzegu? pierwszy z brzegu B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Daj fotosa :) wiesz - primek mode ON i kilka okienek CPU-z + jakies tempy zeby bylo widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 pierwszy z brzegu B-) 4.2Ghz na i7 965 to chyba zaden wyczyn,ale napiecia sa ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 4.2Ghz na i7 965 to chyba zaden wyczyn,ale napiecia sa ok ;) cos mam zle chyba w biosie poustawiane....teraz musiałem dać 1.39v zeby prime smigał. wczesniej miałem i smigało na 1.33v (ponad godzine) a teraz po 5minutach sie wysypuje....musze posiedziec nad ustawieniami. daje screena na dowód ze smiga 4.2ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 wgrałem najnowszego biosa 1204 i teraz jakby proc potrzebuje mniejsze V i QPI niższy... :wink: wcześniej QPI miałem na 1.4v (1.38v real) a teraz 1.35 (1.33v) V na procu wkoncu tak jak chyba było na początku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) No to tylko pozostalo sie cieszyc jak jest full stable. Gdzies wyczytalem na jakims forum,ze jakis koleszko mial te same pozytywne objawy tylko z i7 920 co by swiadczylo,ze biosik spoko Edytowane 22 Marca 2009 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Bardzo dobra wiadomość Blue dla posiadaczy Asusa :) Ja również QPI musiałem ustawić na 1,4V (bios) żeby 200x20 działało stabilnie. Na Bloodrage'u wystarczy mi 1,26V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) Wczoraj po sprawdzeniu róźnica minimalna 0.01-0.02 V ma qpi.(kosmetyczna zmiana) Edytowane 23 Marca 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Wczoraj po sprawdzeniu róźnica minimalna 0.01-0.02 V ma qpi.(kosmetyczna zmiana) u mnie roznica dosyc wieksza 0.05-0.06 (wczesniej 1.425v bios) teraz 1.3625v bios) real 1.33-.1.34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 no takiej u nas na pewno nie było dziwi mnie dlaczego nie obniżli od razu 0,15V (pewnie trzymają się specyfikacji intela gdzie 920 obsługuje max pamięci 1066 i tak się nie wykorzystuje qpi po 1,5/1,6V przy pamięciach 1066) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Wyszedł nowy bios 1306 ,może ktoś sprawdzi co ciekawego,nowego wnosi? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Rampage II Extreme 1306 BIOS Fixed BIOS setup may lag when if set CPU ratio over standard ratio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...