NuKeR Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) @Jacek marudzisz :lol2: -brak możliwości zmiany mnożnika CPU z poziomu WIN az tak ci potrzebne? :rolleyes: -brak LCD postera z kodami POST jasne ze byloby fajnie gdyby byl ale diody diagnostyczne sa wystarczajace -PCI-E x16 tylko sloty 1-3 -1 gniazdo USB hm...mogloby byc lepiej fakt -brak vcore offset (nie ma i nie będzie jak już pisałem) co to? :wink: Takich rzeczy jeszcze nie mialem :rolleyes: -problem z włączaniem się płyty po całkowitym odłączeniu zasilania. -nie działa przełączanie kości biosu z poziomu biosu. mam nadzieję, że to bug biosu. -niskie bclk - przynajmniej u mnie. No i cena... nie tak strasznie drozsza od UD7 150 zl jak sie nie myle? UD7 270 funtow a R3E 300 heh Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Kazdy produkt ma swoje plusy i minusy. Moim zdaniem plyta jest naprawde fajna, u mnie osobiscie do pelni szczescia brakuje tylko drugiego lacza usb na mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) @Jacek marudzisz :lol2: Mogę marudzić bo to jest topowy produkt od którego należy wymagać najwyższej jakości. Nie każdy jednak musi wszystko wykorzystywać. Diody diagnostyczne są ale ich lokalizacja jest nieporozumieniem. Vcore offset daje możliwość korzystania z EIST/C1E przy podkręconym procku. ustawiasz przykładowo 1.3V a w idle spada mnożnik i spada vcore załóżmy do 1.0V. R3E trzyma vcore takie jakie ustawisz. @ NuKeR jak odłączysz zasialnie od płyty - np. wyłączysz listwę zasilajacą. Przy podkręconym procku płyta ci normalnie wstaje? U mnie zawsze "overclocking failed ..." Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) @Jacek tak wstaje na podkreconych ustawieniach. Nawet to wlasnie sprawdzilem ;) @Malik jak sie spisuje ten Xonar? Pytam bo moj x-fi zaczyna mnie denerwowac :angry: Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 @Jacek tak wstaje na podmreconych ustawieniach. Nawet to wlasnie sprawdzilem ;) Który bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 9124 :) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Dalej drążę temat braku vcore offset. postanowiłem sprawdzić co zyskam ustawiając vcore na AUTO :) bo tylko wtedy prawidłowo działa EIST/C1E. Da się dojechać maksymalnie do bclk=152. Wyżej płyta już ustawia vcore 1.25V i napięcie vcore w idle nie spada pomimo włączonego EIST/C1E. Jeżeli komuś starczy 3.2GHz to jest to dobre rozwiązanie. W idle mamy mnożnik dla proca x12 i vcore=0.93V :) Przy przeglądaniu netu rewelacja :) pod obciążeniem płyta podnosi napięcie. LLC jest w trybie AUTO czyli pewnie jest wyłączone bo vcore=1.15V. To jednak wystarczy do 3.2GHz Stara zasada overclockera mówi aby napięć nie zostawiać na AUTO :) Tutaj jednak to się opłaca :ph34r: Zapisuję w biosie jako profil "OC LIGHT" Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeczek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 chlopaki co myslicie o tym procku jak by sie spisywal z plyta Asus Rampage III Extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Będzie działać i to bardzo dobrze. proc gites ale cena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 @Jacek probowales tego biosu? poprawilo sie cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Niestety nie było czasu. Dzisiaj znowu zmiana układu węży WC. Zrobiłem również testy jak wyżej :) na pewno sprawdzę bo mnie to bardzo denerwuje, że płyta nie wstaje po całkowitym odcięciu zasialnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Niestety nie było czasu. Dzisiaj znowu zmiana układu węży WC. Zrobiłem również testy jak wyżej :) na pewno sprawdzę bo mnie to bardzo denerwuje, że płyta nie wstaje po całkowitym odcięciu zasialnia. Dzisiaj troche powalczylem z OC cpu i gpu ... i co stwierdzilem. Plyta lepiej sie prowadzi niz r2e. Co najwazniejsze - nie spotkalem tej przypadlosci o ktorej Jacek wspomina tj. plyta nie wstaje po calkowitym odcieciu power'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Kolega zmienia sprzęt z AMD na Intela i dlatego mam pytanie, czy do Rampage III Extreme będzie mógł włożyć pamięci z poprzedniej platformy. Są to OCZ Reaper 1600mhz 2x2GB 1,9v ? Chodzi mi szczególnie o napięcie zasilające pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 pójdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2010 @Jacek probowales tego biosu? poprawilo sie cos? Nic nie dało. Problem cały czas występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 bios 1003 do r3e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 @Malik jak sie spisuje ten Xonar? Pytam bo moj x-fi zaczyna mnie denerwowac :angry: smiga super, moim zdaniem da best karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Jakiś changelog Jacku bo nic nie mogę znaleźć o tym biosie ? A może już zapodałeś ? Jakieś wrażenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) ja tam wgrywam wszystko co się da wgrać do tej płyty :) na razie przetestowałem bclk - dalej marnie. inne testy ....................... trwają :) Edytowane 2 Września 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 ja tam podobnie jak Jacek ;] Na jednym biosie mam 9124 a drugi do testow =] zaraz sie pobawie tym 1003 bo jakos te z dziwnymi numerkami mnie nie przekonaly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 HURRRAAA! na tym biosie płyta poprawnie startuje przy OC po całkowitym odcięciu zasilania. 8-O :banana: 8-O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 HURRRAAA! na tym biosie płyta poprawnie startuje przy OC po całkowitym odcięciu zasilania. 8-O :banana: 8-O No to juz warto go instalowac jak Jacek jest zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Bios flashback niesety w dalszym ciagu nie działa. Wywala się i boot block się pokazuje. pozostaje przycisk na płycie. A mogło być tak pięknie :) PS. po wgraniu tego biosu musiałem ponownie aktywować win 7 x64 :/ Edytowane 2 Września 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Heh co ma bios do aktywacji? :blink: @Jacek a co do blck Jakies zmiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Wystarczy, że płyta inaczej zaprezentowała urządzenia OS-owi już jest problem. Po zmianie biosu to możliwe. Na szczęście: ACTIVATION WAS SUCCESSFUL! :) bclk - dalej ściana na 212. :mur: Edytowane 2 Września 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Jacek a probowales innego procka? Jak bylo z BLCK na 980X? Moze to nie winna plyty - NB - tylko procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Lamerskie pytanie - ile portow usb jest na plycie - nie chodzi mi na tylnym panelu, ale na laminacie?Czy mi sie wydaje, czy jest tylko mozliwosc podlaczenia jednego na np przedni panel obudowy? Edytowane 2 Września 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi vel GRUCHA Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Lamerskie pytanie - ile portow usb jest na plycie - nie chodzi mi na tylnym panelu, ale na laminacie?Czy mi sie wydaje, czy jest tylko mozliwosc podlaczenia jednego na np przedni panel obudowy? Jest jedno . Kilka stron wczesniej panowie o tym dywagowali jest do kupienia mały hubik i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Jacek a probowales innego procka? Jak bylo z BLCK na 980X? Moze to nie winna plyty - NB - tylko procka? Ten procek na gigulcach robi 220bclk bez problemu. Aktualnie nie mam 980x pod ręką. Edytowane 3 Września 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Bios 1004 do r3e :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...