Skocz do zawartości
kkNd!

Nowe Chlodzenie Czy Nowa Karta

Rekomendowane odpowiedzi

W tym momencie na 2gim kompie mam radeona x850xt... jak wiadomo cholerstwo dosyc glosne i pradozerne ;) jako, ze sprzet ma chodzic praktycznie 24 na dobe, a nikt na nim nie bedzie gral waham sie pomiedzy wymiana chlodzenia, a kupnem jakiegos nowego cichego/pasywnego radka (2400, 2600, 3400 itp). Jezeli ktos bylby w stanie polecic jakies ciche chlodzonko to w sumie lepiej miec dobra grafe niz nie ;) Wszelkie sugestie mile widziane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym momencie to pewnie by poszla za jakies smieszne pieniadze, takze najpierw kupie a pozniej bede kombinowal ;) mozesz cos polecic czy wybierac po prostu najtansza pasywna grafe ze skapca? xD wlasciwie to nie musi byc nawet pasiv, 2 dyski i tak skutecznie zaglusza co cichsze wiatraki ;)

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym również zmienił na pasywną ;)

Ati Radeon Hd2600xt

Lub:

Ati Radeon Hd3650

ee przesadziles imho ;) w obecnej grafie przeszkadza mi tylko wiatrak, takze kupowanie nowej za ~200 zl troche mija sie z celem ;p w tej cenie bym zwodowal polowe kompa ;)

A co myslicie o takiej grafie? ;) i do tego 10 metrowy kabel hdmi, to przy okazji filmy na tv bym mogl puszczac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ona jest sporo slabsza od tej twojej ;]

bierz HD2600PRO/XT - nawet w DDR2 - i tak bedzie mocniejsza a do tego chłodniejsza ;]

ewentualnie chłodzenie S2 za 3xZł- powinno chyba pasować ...

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym chcial mocna grafe to bym kupil jakiegos 4850 :P ma byc glownie cicha i chlodna ;) nie wiem jak to sie przelozy na rachunki za prad ale jezeli sprzet ma chodzic 24 na dobe to jakims kryterium moze byc jeszcze pradozernosc ;D W sumie skoro nie zalezy mi na ilosci 3dmarkow to jest sens doplacac do tego HD2600, jezeli w nizszej cenie dostane grafe z hdmi na ktorym by mi bardziej zalezalo? Orientujecie sie czy przez to wyjscie mozna puscic tez dzwiek do telewizora? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli kompa nie używasz do gier i chcesz korzystać z telewizora to taki mniejszy radek HD powinien zrobić robotę ;), przy okazji będzie cichszy no i mniej prądu będzie zjadał. Ja na swojej 8800GT mam HDMI na śledziu i nie muszę dźwięku osobno puszczać, wystarczy wsadzić kabel HDMI -> HDMI i hasa :D (btw ładnie to wygląda ^^, filmy, gry, YT to miodek przy 37 calach i 1440x900, strach pomyśleć jakby się to pysznie prezentowało przy fullHD :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym chcial mocna grafe to bym kupil jakiegos 4850 :P ma byc glownie cicha i chlodna ;) nie wiem jak to sie przelozy na rachunki za prad ale jezeli sprzet ma chodzic 24 na dobe to jakims kryterium moze byc jeszcze pradozernosc ;D W sumie skoro nie zalezy mi na ilosci 3dmarkow to jest sens doplacac do tego HD2600, jezeli w nizszej cenie dostane grafe z hdmi na ktorym by mi bardziej zalezalo? Orientujecie sie czy przez to wyjscie mozna puscic tez dzwiek do telewizora? ;)

zawsze masz przejsciówke DVI->hdmi ;p

w radkach HD nawet nic nie musisz podłaczać ;] mają własny układ cyfrowego audio ;] więc nawet karty dzwiekowej nie potrzeba miec ;]

no i jeszcze masz UVD ;]

taki HD3450 będzie ~40% słabszy od twojego x850xt ... wiec sie zastanów czy warto ;]

HD2600PRO DDR2 jakieś 20%+ szybszy - DDR3 o jakies 40% ;] (wszystko brane "na oko" ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak nikt na tym kompie nie bedzie gral wiec mi to lotto jaka bedzie szybka, do zabawy mam 2giego kompa i xboxa 360 ;) W sumie to chyba jestem zdecydowany na tego radka 3450, przemawia za nim glownie hdmi i pasiv ;) jednak mam jeszcze jedno pytanie... czy bez wyjscia hdmi w ampli jest jakas mozliwosc uzyskania dzwieku 5.1? Odleglosc miedzy kompem a telewizorem bedzie spora, takze optical raczej odpada :/

zawsze masz przejsciówke DVI->hdmi ;p

w radkach HD nawet nic nie musisz podłaczać ;] mają własny układ cyfrowego audio ;] więc nawet karty dzwiekowej nie potrzeba miec ;]

no i jeszcze masz UVD ;]

Jezeli zastosuje taka przejsciowke to normalnie bedzie dzwiek? :unsure: Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli zastosuje taka przejsciowke to normalnie bedzie dzwiek?

podobno tak ;] osobiscie nie spr ;] (oczywiscie tylko na kartach HD ;] )

a dzwiek mozesz zawsze analogowo paroma przewodami pociagnać ;] z karty dzwiękowej.

osobiście na odleglosci 14m mam podłaczone PC->Ampituner złączem cyfrowym (w karcie dzwiękowej) - zwykłym koncentrykiem antenowym ;] i działa ;]

ps- rozejrzyj sie jeszcze za jakas z tych nowych low profili HD4xxx ;]

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po grzyba sie pchac w jakies cudaki jak nie grasz.Tez teraz mialem ten problem,bo nie gram w ogole,w zwiazku z tym grafe z siga sprzedalem a wlozylem

http://www.allegro.pl/item476857161_msi_at..._bit_promo.html

Smiga elegancko,wbrew pozorom chlodzenie jest nieslyszalne,a jak bedzie glosnie to poprostu zdejme ten wiatraczek.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi