neomagnet Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam, Nie będę się rozpisywał tylko przejdę od razu do rzeczy: Czy ktoś może podać jakąś osobę (w sądzie) jako świadka bez wiedzy tej osoby? Proszę o szybką odpowiedź. PS. Wiem że może forum nieodpowiednie, ale tu siedzę od lat i wiem że są osoby znające odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Z tego co sie orientuje, to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Ale jakie to bezczelne z drugiej strony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Każda ze stron może podać jakąś osobę, która może coś wiedzieć o sprawie. Sąd może taką osobę zechcieć wezwać celem przesłuchania. Wezwany ma obowiązek się stawić. Inaczej może zostać ukarany, względnie doprowadzony przez policję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam, Nie będę się rozpisywał tylko przejdę od razu do rzeczy: Czy ktoś może podać jakąś osobę (w sądzie) jako świadka bez wiedzy tej osoby? Proszę o szybką odpowiedź. PS. Wiem że może forum nieodpowiednie, ale tu siedzę od lat i wiem że są osoby znające odpowiedź. Z pewnością może. Czasami nawet musi bo zatajanie informacji o świadku w sądzie nie jest zgodne z prawem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Wielkie dzięki! A tak nawiasem mówiąc to tym świadkiem ma być moja mama. Przy zajściu jej nie było i nic nie widziała, dlatego ojciec chciał się dowiedzieć czy można tak sobie pierwszą lepszą osobę wskazywać na świadka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) UWAGA! Wszystko jest prawda ale sa okreslone "ale" Osoba z rodziny nie musi wcale czegokolwiek ujawniac jako swiadek a nawet sie stawic jesli admawia. Najblizsza rodzina ma prawo odmowy do xx stopnia pokrewienstwa nie pamietam ale chyba do 1stopnia. Edytowane 17 Listopada 2008 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Z pewnością może. Czasami nawet musi bo zatajanie informacji o świadku w sądzie nie jest zgodne z prawem. Nie zawsze, zgodnie z polskim prawem osoba oskarżona nie musi ujawniać faktów lub świadków mogących przemawiać na jej niekorzyść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...