Kml Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Mam taki cholerny problem z internetem : moja karta sieciowa poszła z dymem . Po tym incydencie zaczęłem używać karty na płycie głównej i dzieją się dziwne rzeczy tzn: Instaluje winde xp (+sp1) instaluje sie sieć i jest wszystko ok ........... do ponownego uruchomienia. Po tym jak tylko RAZ wyłącze kompa i włącze go jeszcze raz to neta już niemam i niewiem co sie dzieje. Na jakim przerwaniu powinna chodzić sieć ?? 11 ?? jak zmienić przerwanie dla karty?? krew mnie zalewa HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Powinno chodzić na takim przewaniu aby nie było konfliktów z innymi urządzeniami, a wszystko co jest zintegrowane na płycie ustawia się w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no wlasnie u mnie jest taka sprawa ze nie moge ustawic przerwania dla tej sieciówki a chodzi na 18 przerwaniu i raz mam neta zrobie restart i już niemam :| , zrobie jeszcze raz i znowu mam, ale w większości niemam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 a może wyłącz usługe wake - on - lan (czy jakos tak) W ogóle z tymi zintegrowanymi sieciówkami to często są problemy (tu na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penguin Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 W biosie powyłączaj wszystkie zbędne urządzonka których nie używasz..(zbędne usb jeśli masz, obsługę raid, audio) Jeśli Winda ma sporo wolnych przerwań, to sama w miarę sprawnie je przydziela. Zobacz też, jakie masz przerwania na poszczególnych slotah PCI. Czasami skrajne sloty współdzielą przerwania z urządzeniami z płyty głównej. A najlepiej wyjmij wszystkie urządzenia z PCI, uruchom kompa i zobacz co z siecią!! ;-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 a może wyłącz usługe wake - on - lan (czy jakos tak) W ogóle z tymi zintegrowanymi sieciówkami to często są problemy (tu na forum) mialem podobnie :P i walk on tu niepomoze ja poprostu wyminilem siecówke na nowa :wink: a ta z mainboarda mam zamiar wypalic zapalniczka :>>> hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...