Skocz do zawartości
DANA

2x1gb Ocz Sli-ready X 2 Czy Coś Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję rozbudowę pamięci RAM do 4GB. Nie wiem czy warto zmieniać dotychczasowe 2x1GB OCZ SLI-Ready, latające 7/24 na 1066 v.2.2 do ponad roku już, na coś innego np:

Mushkin XP2-8500, 5-5-5-15 (2x 2048 MB) 2.1V czy:

OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 800MHz CL4.0 BOX Reaper Edition czy:

OCZ DDR2 Dual Channel 2x2048MB 1066MHz CL5.0 BOX Reaper HPC czy:

może po prostu dokupić

OCZ DDR2 Dual Channel 2x1024MB 800MHz CL4.0 BOX SLI-Ready Edition co by było najprostrze zresztą...

Skłaniam się do ostatniej opcji bo najtaniej, najprościej i generalnie jestem zadowolony z tych 2x1GB które mam obecnie.

Proszę o jakieś konstruktywne komentarze, zakup planuję pod koniec tego tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej się boję "przemęczenia" moich starych kostek, niż tego że się będą gryzły, szczerze mówiąc. Już ponad rok śmigają 7/24 na 1066 v.2.2, więc może faktycznie lepiej przy okazji się ich pozbyć...

A co powiecie na 4x1GB? np: Kingston HyperX DDR2 4x1024MB 1066MHz CL5 BOX opinie mają dobre a i cena przystępna...

@kubace masz jakieś udziały w tym skiepie z twoich linek?? ceny zaporowe raczej :blink:

Edytowane przez DANA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując: zdecydowałem się na 2x2gb i teraz co polecacie z poniższej 3-ki??

1 - A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX

2 - G.Skill F2-6400CL4D-4GBHK 4-4-4-12

3 - G.Skill F2-6400CL4D-4GBPK 4-4-4-12

Brałem jeszcze pod uwagę OCZ Reapery i APOGEE ale odpadły przez za wysokie radiatory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi