JARBIO1 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Reed możesz rozwinąć swój pomysł z sygnalizacją stanu przekaźnika R15 3PDT(chodzi o sygnalizacje na ledach czy styki są zwarte czy nie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Cytat Reed możesz rozwinąć swój pomysł z sygnalizacją stanu przekaźnika R15 3PDT(chodzi o sygnalizacje na ledach czy styki są zwarte czy nie) Jasne, to proste jak .......... no wiesz :wink: W tym styczniku masz 3 komplety stykow. 2 wykorzystujesz na zalaczanie pompy. Trzeci komplecik zas zostaje niewykorzystany. Tak wiec , nalezy zapodac plusa (z napiecia jakiego potrzebujesz do zasilania LEDy) na styk ruchomy. Bierzesz 2 LEDy , zielona i czerowona (lub inne kolory) Plusa z LEDy zielonej zapodajesz do styku ktorego dotyka w pozycji zalaczonej styk ruchomy. Plusa z czerwonej , zapodajesz do styku, ktorego dotyka w pozycji wylaczonej. Minusy LED , wiadomo , do minusa :) Tu naskrobalem conieco : Update : troszke zle zaznaczylem te styki, ale sens jest ten sam, chdzi o styki nr : 1 , 11 , 6 , nie wiem ktore wykorzystales do podlaczenia zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Reed zawsze mnie zastanawia jedno gdzie jest Koenigshutte Schlesien Niemcy ??? i czy to ty jestes na miniaturce ? :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Cytat Reed zawsze mnie zastanawia jedno gdzie jest Koenigshutte Schlesien Niemcy ??? i czy to ty jestes na miniaturce ? :) pozdrawiam Koenigshutte = Chorzow Schlesien = Śląsk (górny zreszta) Poprostu stosuje stare nazewnictwo, od paru lat nieaktualne niby, ale i tak wole takie :o Na fotce to fucktycznie ja, a raczej moje osobiste plecy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 juz rozumiem ja jestem zaburzanin wiec slazakow nie roumiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Reed ile dałeś za przekażnik w TME? Co myślisz o zastosowaniu przekażnika 4PDT.Na tych stykach będzie na wyjścu 12 volt jak sądze :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Podłączyłem przekażnik identycznie jak ty.Chodzi mi tylko o sygnalizacje jeko stanu (bo to praktyczne)Ratibor ruleezz!!!he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 http://www.berling.com.pl/strony/magazyn/n.../narzedzia3.htm taka sobie stronka ale nie o to chodzi jest tam w ofercie barwnik UV za 3.90 ojro !! jak myślicie nada sie do wc???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 chodzi mi ogólnie o barwnik do instalacji z freonem lub olejem mineralnym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...