mmv133 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) laptop hp dv9000 ze stanów.po roku pracy jest taki efekt że nie może wystartować.Diody się zapalają,Dysk szumi,a matryca czarna.następnie lapek się resetuje i włącza znowu.Tak losowo kilka razy,aż mu się uda i wszystko działa.Czasami (rzadko)wystartuje za pierwszym razem.Pamięci są ok-testowałem.złącze matrycy sprawdzałem. niby wtyk siedzi ok. Gniazda podświetlenia nie sprawdzałem bo nie rozbierałem go więcej (jest pod klawiaturą).co go może boleć? Edytowane 18 Listopada 2008 przez mmv133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 laptop hp dv9000 ze stanów.po roku pracy jest taki efekt że nie może wystartować.Diody się zapalają,Dysk szumi,a matryca czarna.następnie lapek się resetuje i włącza znowu.Tak losowo kilka razy,aż mu się uda i wszystko działa.Czasami (rzadko)wystartuje za pierwszym razem.Pamięci są ok-testowałem.złącze matrycy sprawdzałem. niby wtyk siedzi ok. Gniazda podświetlenia nie sprawdzałem bo nie rozbierałem go więcej (jest pod klawiaturą).co go może boleć?Odpal jakis Boot CD i zobacz czy sie zaladuje za kazdym razem (np Bart PE , Linuxa). Moze to byc problem hardware'owy (dysk, itp) lub sofware'owy ( winda). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monotechnik Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Jaki masz procesor i jaką kartę graficzną ? Na 95% to chipset, a restartuje się bo czasami kontaktuje a czasami nie. Pozostaje wizyta w dobrym serwisie notebooków. Pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2008 przez monotechnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...