Skocz do zawartości
power91p

Uszkodzona Płyta?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż mam taką płyte główną którą już kupiłem uszkodzoną. Płyta przestała działać w momencie kiedy właściciel chciał podłączyć do niej DDR2(obsługiwane DDR) :damage_wall:Po podłączeniu do zasilacza i wszystkich niezbędnych podzespołów na procku wentylator sie kręci i świeci dioda umieszczona na płycie. I teraz pytanie co może być uszkodzone? Nie jestem do końca pewien czy dobrze ją podłączyłem z kablami od przycisku ON/OFF i restart ponieważ na moim AsRocku jest to troche inaczej opisane a do tej nie mam instrukcji(proszę o dokładna instrukcje co i w jakim kierunku podłączyć). Nie słychać aby dysk startował niema żadnego sygnału ze strony monitora.

Oto zdjęcie z wejściami ON/OFF restart itp ...

http://img90.imageshack.us/my.php?image=pytach6.jpg

P.S

Płytę podłączyłem w następujący sposób ### +MSG- dioda zasilania +HD- dioda dysku +PW- przycisk start -RES+ przycisk restart NC ???? +SPEAK- głośnik +GD- ??? +GN- ???

Jeśli potrzebujecie więcej informacji pytajcie !

Piszcie gdzie popełniłem błąd i czy można ta płyte jeszcze uratować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale po podłaczeniu płyty i właczeniu przycisku start dysk niestartuje i niesłychac charakterystycznego pikniecia głośnika .Pozatym na monitorze nic sie niepokazuje więdz może ja coś zle podłaczyłem z tymi wejsciami od przycisku start restart itp....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi