basti Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam! Mam pewien dylemat. Po pierwsze nie wiem czy 450W wystarczy czy lepiej nabyć 500W. Po drugie to którą firmę wybrac? Byłoby łatwiej gdyby do wyboru była 1 firma :rolleyes: Konfiguracja obecnego sprzętu: CPU : Athlon X2 5200+ Mobo : Asus M2N32-SLI Deluxe WiFi-AP nForce 590 SLI Pamięć: 2 x 1GB Kingstone HyperX 800MHz HDD: Seagate Barracuda 250GB + Seagate Barracuda 160GB Grafika: 2 x 7900GS Cooler Master (600/1600) w SLI Obudowa: CoolerMaster - DOMINATOR (RC-690-KKN1-GP) No i teraz prośba do Was. Co wybrać spośród bogatej oferty. Mam na oku takie 2 zasiłki: ZASILACZ FORTRON Blue Storm II 500W http://www.pc-media.pl/p,pl,zasfotobu0007,...ktywne+pfc.html za 240 zł i ZASILACZ BEQUIET STRAIGHTPOWER E6-500W http://www.pc-media.pl/p,pl,zasreoobu0035,...85+500w+80.html Ogólnie jestem za tym pierwszym bo jest tańszy ^_^ Ale chciałbym znać Wasze opinie. A może wymyślicie coś innego i lepszego? Aha jeszcze jedno na procku mam standardowy wiatraczek. Jaki byście polecali na wymianę? Również chodzi mi o to żeby był tani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Obydwa zasilacze będą bardzo dobre ... BQ lepszy - cichszy ... PS. 450W też dało by radę ale na pewno było by głośniej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 polecam nowe SilvberPOwery z serii KingKong SP-SS400 lub SP-SS500...sa budowane na podstawie Seasonica S12...cenowa trzymaja sie w twoich mozliwosciach Witam! Mam pewien dylemat. Po pierwsze nie wiem czy 450W wystarczy czy lepiej nabyć 500W. Po drugie to którą firmę wybrac? Byłoby łatwiej gdyby do wyboru była 1 firma :rolleyes: Konfiguracja obecnego sprzętu: CPU : Athlon X2 5200+ Mobo : Asus M2N32-SLI Deluxe WiFi-AP nForce 590 SLI Pamięć: 2 x 1GB Kingstone HyperX 800MHz HDD: Seagate Barracuda 250GB + Seagate Barracuda 160GB Grafika: 2 x 7900GS Cooler Master (600/1600) w SLI Obudowa: CoolerMaster - DOMINATOR (RC-690-KKN1-GP) No i teraz prośba do Was. Co wybrać spośród bogatej oferty. Mam na oku takie 2 zasiłki: ZASILACZ FORTRON Blue Storm II 500W http://www.pc-media.pl/p,pl,zasfotobu0007,...ktywne+pfc.html za 240 zł i ZASILACZ BEQUIET STRAIGHTPOWER E6-500W http://www.pc-media.pl/p,pl,zasreoobu0035,...85+500w+80.html Ogólnie jestem za tym pierwszym bo jest tańszy ^_^ Ale chciałbym znać Wasze opinie. A może wymyślicie coś innego i lepszego? Aha jeszcze jedno na procku mam standardowy wiatraczek. Jaki byście polecali na wymianę? Również chodzi mi o to żeby był tani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Nowy Topower też do najgorszych nie należy, a zaletą są odpinane kable. polecam nowe SilvberPOwery z serii KingKong SP-SS400 lub SP-SS500...sa budowane na podstawie Seasonica S12...cenowa trzymaja sie w twoich mozliwosciach Kolega widzę, że zarejestrował się na forum, aby pisać o SilverPower. Połowa jego postów dotyczy tych zasilaczy. Innych nie zna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 ehh... marketing pełną gębą... Co do pierwszego posta to niedoczytałem o chłodzeniu procka, scythe katana 2 = bardzo dobre umiarkowane cenowo chłodzenie, ZALMAN CNPS7000C-ALCU = bardzo dobre umiarkowane cenowo chłodzenie, CoolerMaster Vortex 752 = dobre chłodzenie jeszcze bardziej umiarkowane cenowo, podobno jeszcze jakiś pentagram jest niezły ale na tym się nie znam ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Jeśli chodzi o chłodzenie, to AC Freezer 64Pro PWM, albo Pentagram Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Pentagram Karakorum albo tańsza i mniejsza Alpaya, mają dość głośne na wysokich obrotach wentylatory, ale producent dodaje regulator więc w sumie pracują qlturalnie, mają jeszcze jedną fajna cechę, rurki cieplne dotykają bezpośrednio do powierzchni procesora. Od AC Fryzjer i CM Vortex lepszy będzie Auras Wave, bardzo przyzwoity coolerek na 4 rurkach cieplnych (każda na dwie strony więc w sumie jest ich 8 ). Edytowane 20 Listopada 2008 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basti Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Dziękuję Wam wszystkim za poświęcony czas na napisanie postów i za kilka podpowiedzi z których na pewno skorzystam. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam Pozwolę się podpiąć dla pożądku na forum. Prosze o podanie jakiegoś zasilacza w cenie do 250zł, by syto i cicho "nakarmił": E8400 (planowane OC) Gigabyte GA-EP35C-DS3R GF 9600 GT 512 4GB ramu, HDD 500GB DVD-RW LG Chciałem kupić Chiefetec'a GPS 450 - ale trafić na cichy model to (jednak) loteria - znam 4 sztuki chodzące pod takim samym konfigiem i każdy chodzi inaczej (jeżęli chodzi o głośność) Corsair VX450 :wub: ew. Pentagram 500W Silent Force CAV-500-A12S (z tego co czytałem polecana 620 jest jednak głośnawa) W chwili obecnej brat ma zamontowanego Modecom'a FEEL 350W :mad: więc każdy będzie stabilniejszy i cichszy, jednak proszę o wyklarowanie opinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 wszystko to samo co powyżej ... fortron będzie bardzo dobry ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...