Skocz do zawartości
nightmare4

Zestaw Do 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

Mam dylemat, ponieważ dawno już nie siedziałem w komputerach, a jestem na przymusowej "przerwie", więc moje informacje na temat sprzętu nie są dość wystarczające, by złożyć sobie coś ciekawego.

A jako że planuję "powrót do gry" (zakup nowego sprzętu) - proszę wszystkich o pomoc w postaci jakiegoś konkretnego zestawu.

No, to żeby Wam pomóc:

Komputer będę kupował na początku grudnia tego roku.

Interesowałby mnie albo laptop, albo stacjonarka ( z tym że zdaję sobie sprawę, że stacjonarka będzie dużo lepsza konfiguracyjnie niż laptop ).

Jeżeli laptop to koniecznie "17, bo pracuję w Photoshopie i zależy mi na wysokiej rozdzielczości. Reszta już wedle waszego uznania, zobaczę co mi przedstawicie.

Natomiast stacjonarka :

Tutaj już liczę na Waszą inwencję twórczą :) Składajcie zestaw razem z monitorem. Zależałoby mi na pamięciach i grafice... w zasadzie to może to być jakiś zestaw do gierek...

Sporo ramu, jakaś dobra grafa, proc, płyta :P

Sam nie wiem na co nacisk... chyba na ram (4gb by mnie interesowało), proc, płyta, grafa, chłodzenie wszystko ważne, dlatego też m.in zakładam ten topic i proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Xeon E3110 - 639 zł

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 90 zł

Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł

Płyta Główna : MSI P35 Neo2-FR - 315 zł

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 80 zł

Karta Graficzna : Powercolor Radeon HD4870 512MB PCS+ - 899 zł

Zasilacz: Pentagram CAV-500-A12S - 199 zł

HDD : Samsung 320GB 16MB Cache - 175 zł

Napęd : Pioneer DVR-216 SATA - 90 zł