Anderfelt Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam Chce wymienic mojego Thermaltake MiniTyphoon90 na jakis cooler do 150zl razem z wiatrakiem, dobrze sprawujacy sie przy OC E8400. I pytanie drugie, przy podkrecaniu jak mam suawtic ramy, ktore z tych wartosci mam wybrac?? (moej ramy to OCZ 2x1GB Reaper cl5 1066mhz 200/667 200/800 200/1066 266/667 266/800 266/1066 333/667 333/800 333/1066 400/800 400/1066 Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) polecam do tego celu: Pentagram Karakorum. Sam go uzywam, jak i kilku znajomych. Cena kolo 90pln wraz z 120mm wentylem. Tylko musisz pamietac ze zajmuje troche miejsca w budzie :P Bije wydajnoscia niejedno chlodzenie za 100++ pln tu masz opis: http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=8...ram%20Karakorum a tu masz test: http://forum.pclab.pl/t351286.html Edytowane 21 Listopada 2008 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Również polecam Pentagrama karakorum (dla zapewnienia większej ciszy możesz dokupić lepszy wentylator) lub ThermalRight Ultra 120 a także wciąż bardzo dobry Scythe Mugen. Jest też firma Xigmatek mająca w swej ofercie dobry cooler tylko nie pamiętam modelu :wink: Co do pamięci to wybierz dzielnik albo 1:1 (czyli FSB procesora idzie równo z pamięciami) albo jakiś wyższy (w DFI po wybraniu danego dzielnika zawsze pokazuje Ci obecne taktowanie ramu więc dobierzesz sobie tak żeby nie było ono zbyt wysokie. Im niższy strap ( u ciebie jest to oznaczone zaraz przed ,,/,,) tym bardziej agresywne masz dzielniki czyli zapewniające wyższe taktowanie ramu. Edytowane 21 Listopada 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Karakorum jest dobry w swojej cenie, ale za 10zł więcej można kupić sporo wydajniejszy i cichszy Thermalright Ultra 120A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Karakorum jest dobry w swojej cenie, ale za 10zł więcej można kupić sporo wydajniejszy i cichszy Thermalright Ultra 120A 10 zł plus jakiś wentylator, więc robi się większa różnica w cenie. Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem Karakorum, cały czas "chodzi" na minimalnych obrotach a proc temperatury trzyma na przyzwoitym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 10 zł plus jakiś wentylator, więc robi się większa różnica w cenie. Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem Karakorum, cały czas "chodzi" na minimalnych obrotach a proc temperatury trzyma na przyzwoitym poziomie. Ja swojego Thermalrighta kupiłem za 91zł razem z wentylatorem 120mm Acutake. Chłodzenie genialne pozwoliło mi podkręcić Pentium D 915 2,8Ghz@4,2Ghz na napięciu 1,475V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 tylko ze teraz ultra ~140 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Za 150zł Xigmatek Red Scorpion :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 tylko ze teraz ultra ~140 zł.Na dzień dzisiejszy nie opłacalne jest kupowanie czegokolwiek do komputerów z powody wysokiego kursu dolara ;) W styczniu podobno ma się poprawić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anderfelt Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 dzieki za pomoc, ale chldozenie mam juz upatrzone. Jest nim OCZ Vendetta 2, w testach wygrywa z Thermalright Ultra 120 eXtreme ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 OCZ Vendetta 2, w testach wygrywa z Thermalright Ultra 120 eXtremeBuehehehe a to dobre :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anderfelt Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 chcesz zoabczyc testa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Dawaj, pośmiejemy się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anderfelt Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 http://www.overclockersclub.com/reviews/ocz_vendetta_2/4.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Nie wiemy jaki wentyl był zamontowany na TR to raz (a mógł być jakiś powolny). Dwa, vendetta mogła chodzić na 1,5k obrotów, co oczywiście nie jest uwzględnione w tescie. W ogóle co to za stres? trzydzieści parę stopni na podkręconym E6600? Lol... Więc test o kant dupska potłuc :) Edytowane 23 Listopada 2008 przez qrvich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3838-73 Vendatte1 mało się różni od Vendetty2 a wydajnością wcale. TR 120 Extreme + delata = 67 stopni Vendetta + stock wentylator = 79 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Vendatte1 mało się różni od Vendetty2 a wydajnością wcale.Nooo... chyba nie do końca :) Vendetta 2 to znacznie większy model przystosowany do 120mm wentylatora, a Vendetta 1 to wciąż schładzacz dostosowany do 92mm wentylatora. Różnica w wydajności jest znaczna. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Nooo... chyba nie do końca :) Vendetta 2 to znacznie większy model przystosowany do 120mm wentylatora, a Vendetta 1 to wciąż schładzacz dostosowany do 92mm wentylatora. Różnica w wydajności jest znaczna. Pozdrawiam Soryyy pomyliło mi się ;) Czytałem test ale źle zinterpretowałem angielską nazwę i mi wyszło Vendetta 2 xD mój błąd. Rzeczywiście V2 ma 120mm wentylator i jest sporo większy co podobno daje lepsze wyniki. Niestety "na internecie" znalazłem tylko 2 testy tego chłodzenia co jest sprawą nie do końca pewną. 2 testy to stanowczo za mało żeby być pewnym czy chłodzenie jest dobrej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Kup Scythe Infinity / Mugen używanego i po sprawie, ostatnio na allegro nawet po 80 zł chodziły... Ja mam takiego i wraz ze Scythe Slip Stream 1200 mam na E8500 40oC pod obciążeniem... (oczywiście bez OC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Mowta co chceta ja was miazdze Big Typem szlifowanym - 60 st. C w stresie pod Orthosem na E6750 3.6GHz 1.53V. Prosze zobaczyc mojego screena z wątku o E6750 w dziale Intelowskim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 http://www.frostytech.com/articleview.cfm?...2244&page=5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 na gral.pl mugen chodzi po 130zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...