Celin Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Quad radiator nowy potwor od fasera :blink: rany gdzie jest granica? takie cos na froncie lub w piwnicy musi ciekawie wygladac :rolleyes: czy ktos moze posiada te "zabawke" ? Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) granica powiadasz :unsure: to patrz - Feser Monsta - 476 mm (l) x 148.6 mm (w) x 104.2 mm (h) :rolleyes: a te quady można wpakować do MM i to nawet 3x sztuki :blink: rozważałem nawet taką opcję, byłoby tak MM UFO Ext, na górę Pedestal24 z 3x quad Feser i tada tada :oops: lub Ascension Ext - 2x układy w pasywie :lol2: Edytowane 19 Listopada 2008 przez ajeto75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 no przy takim rozwiazaniu to juz chyba na pasywie by mozna bylo chodzic :) a ten monsta tez widze niezla sztuka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 sprawdzę niedługo czy 3x TC 120.3 da radę w pasywie na E8600 podkręconym maksymalnie z mostkiem na NB i 2x MOSF pompa 350 swifta z topem Petra na Tygonach 1/2ID 3/4OD - w zapasie mam Laingi 1RT+ :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) A nie uważasz, że zamiast kombinować jak się spiszą w pasywie chłodnice projektowane do pracy z wentylatorami lepiej byłoby kupić jakąś dedykowana do pasywki? Tym bardziej, że cała zabawa polega na odprowadzeniu ciepła z kompa na zewnątrz a nie podgrzewaniu wnętrza trzema chłodnicami w pasywie. Taka wariacja na temat piekarnika ;) Edytowane 19 Listopada 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 cos mi sie zdaje, ze zmienie chlodnice............ :D MonstaSome Features:- It will be a Triple Rad for 140 AND 120 Fans. Multiple Choice.- Includes Inlet and Outlet on both sides of the water chambers, so you can combine Rads together. - Real Carbon Side Panels with engraved Logo, reduces weight and improves look.- Twice thick as a normal Xchanger. So it is 100mm thick.- Measurements : 480 x 146 x 104 mm- 3x Silicone Pad 140- 3x Silicone Pad 120- Bleed Valve Screw (+Spare Part Screw)- 2x G1/4" Chrome Compression Fittings 1/2" ID - 3/4" OD included- 2x G1/4" Chrome Compression Stopp Fitting included Niby ma byc dostepna za ok. miesiac, cena jak za 480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Jesli ma byc w cenie TFC 480 to bedzie super !!! zebym go tylko gdzies do srodka zmiescil... do mojego ulugionego Cosmos'a S tez sie nie zmiesci :/ ciekaw jestem jak do A77... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 ponad 10cm ... grubo i ciasno <_< ale trzeba poczekać na jakiegoś testa na XS :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Kurcze jednak poczekam chyba na jakies opinie i testy monstry... na razie planowalem zastapic BI GTX 480 feserem 480, ale chyba poczekam troszke na wiecej wolnego czasu i natchnienie na nowe WC, moze i wtedy na monstre sie skusze jak znajde, ewentualnie przerobie jakas fajna bude :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Jesli ma byc w cenie TFC 480 to bedzie super !!! zebym go tylko gdzies do srodka zmiescil... do mojego ulugionego Cosmos'a S tez sie nie zmiesci :/ ciekaw jestem jak do A77... Do A77 wlezie "Monsta" (mierzyłem) na front i jeszcze zostanie jedno miejsce na napęd DVD :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Do A77 wlezie "Monsta" (mierzyłem) na front i jeszcze zostanie jedno miejsce na napęd DVD :Dhehe ... na szerokość też :rolleyes: a co z dyskami <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 hehe ... na szerokość też :rolleyes: a co z dyskami <_< Na dyski jest klatka z tyłu budy :wink: szerokość? :wink: Powinna wejść na styk :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Na dyski jest klatka z tyłu budy :wink: szerokość? :wink: Powinna wejść na styk :lol2:ta tylko ta klatka jest na goly dysk, w SQD nie wejdzie :/ co do samej chlodnicy trzeba bedzie pewnie poczekac na jakis test, czy wolnoobrotowce dadza rade sie przez nia przebic wogole, czy na przyklad bedzie trzeba ustawiac wentyle na 1000rpm. ale jesli wystarczy 500-600 rpm to rewelka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Przy takiej grubosci chlodnicy to marnie widze low rpm wentyle :) Bede ja mial to zdam relacje jak sie spisuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Malik Ty masz jakis kontrakt ze wszystkimi producentami podzespołow WC czy co, że tak masz wszystko od razu jak tylko wychodzi? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Mam "dobre stosunki" z nimi - ze tak to ujme ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Bede ja mial to zdam relacje jak sie spisuje.Czekam z niecierpliwością na relacje :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Jak tam testowanie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Feser One w poniedzialek wysyla paczke - wiec w przyszlym tygodniu cos sie ruszy w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Też bym chciał mieć takie stosunki z nimi. Trzeba do nich zagadać. Moje rzeczy, które mam w układzie też zamawiałem prosto od nich z oficjalnej strony więc może coś się da załatwić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Malik i jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja znalazłem ostatnio taki teścik http://www.martinsliquidlab.com/The-Feser-...480-Review.html dłuuugi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Malik i jak ? W dalszym ciagu czekam na pake od f1 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Monsta jest juz dostepna w sklepie TFC :) cena 199 euro sztuka, wazy 3,5 kg :wacko: i podobno nadaje sie do wolnoobrotowych wiatrakow. poczekamy, zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ciekawe jak wypada w porownaniu z TC lub Feserem 360....czy warto jest zmieniac chlodnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ciekawe jak wypada w porownaniu z TC lub Feserem 360....czy warto jest zmieniac chlodnice...cóż Dr Malik prawdę Ci powie :rolleyes: wygląda tłusto coś al'a Tygon 1/2ID 3/4OD dla węży :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 No to czekamy na doktorka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Mam tylko nadzieje, ze wydajnosc tego "potwora" bedzie wmiare proporcjonalna do kwoty jaka trzeba wylozyc na to cacko. :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 no jakby nie bylo, za sama te chlodnice mozna zlozyc w miare dobre LC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 No wiec mam dlatego nadzieje, ze wydajnoscia dorowna to cudo cenie :) W zasadzie to moglo by tu byc porowanie 2 x TC i 2 x Fesery 360 vs Monsta, bo tak to wychodzi cenowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...