Skocz do zawartości
Celin

Faser Xchanger Quad Radiator 480 & Feser Monsta

Rekomendowane odpowiedzi

granica powiadasz :unsure:

to patrz - Feser Monsta - 476 mm (l) x 148.6 mm (w) x 104.2 mm (h) :rolleyes:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

a te quady można wpakować do MM i to nawet 3x sztuki :blink:

rozważałem nawet taką opcję, byłoby tak MM UFO Ext, na górę Pedestal24 z 3x quad Feser i tada tada :oops:

lub Ascension Ext - 2x układy w pasywie :lol2:

Dołączona grafika

Edytowane przez ajeto75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie uważasz, że zamiast kombinować jak się spiszą w pasywie chłodnice projektowane do pracy z wentylatorami lepiej byłoby kupić jakąś dedykowana do pasywki? Tym bardziej, że cała zabawa polega na odprowadzeniu ciepła z kompa na zewnątrz a nie podgrzewaniu wnętrza trzema chłodnicami w pasywie. Taka wariacja na temat piekarnika ;)

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos mi sie zdaje, ze zmienie chlodnice............ :D

MonstaSome Features:- It will be a Triple Rad for 140 AND 120 Fans. Multiple Choice.- Includes Inlet and Outlet on both sides of the water chambers, so you can combine Rads together. - Real Carbon Side Panels with engraved Logo, reduces weight and improves look.- Twice thick as a normal Xchanger. So it is 100mm thick.- Measurements : 480 x 146 x 104 mm- 3x Silicone Pad 140- 3x Silicone Pad 120- Bleed Valve Screw (+Spare Part Screw)- 2x G1/4" Chrome Compression Fittings 1/2" ID - 3/4" OD included- 2x G1/4" Chrome Compression Stopp Fitting included

Niby ma byc dostepna za ok. miesiac, cena jak za 480.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze jednak poczekam chyba na jakies opinie i testy monstry... na razie planowalem zastapic BI GTX 480 feserem 480, ale chyba poczekam troszke na wiecej wolnego czasu i natchnienie na nowe WC, moze i wtedy na monstre sie skusze jak znajde, ewentualnie przerobie jakas fajna bude :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ma byc w cenie TFC 480 to bedzie super !!! zebym go tylko gdzies do srodka zmiescil... do mojego ulugionego Cosmos'a S tez sie nie zmiesci :/ ciekaw jestem jak do A77...

Do A77 wlezie "Monsta" (mierzyłem) na front i jeszcze zostanie jedno miejsce na napęd DVD :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dyski jest klatka z tyłu budy :wink: szerokość? :wink: Powinna wejść na styk :lol2:

ta tylko ta klatka jest na goly dysk, w SQD nie wejdzie :/

co do samej chlodnicy trzeba bedzie pewnie poczekac na jakis test, czy wolnoobrotowce dadza rade sie przez nia przebic wogole, czy na przyklad bedzie trzeba ustawiac wentyle na 1000rpm. ale jesli wystarczy 500-600 rpm to rewelka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi