Skocz do zawartości
mozart

Problem Z Partycjami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nastepujacy problem i juz doprawdy nie wiem co z tym zrobic:

Mam partycje systemowa o rozmiarze 5GB na dysky pojemnosci 250GB (PATA), reszta to partycje rozszerzone - nie pytajcie jak to sie stalo ale tak jest (wczesniej mialem na tym dysku linuksa wiec bylo troche partycji), no i niby nic bo chce sobie zmienic rozmiary a w progrtamie Partition Magic ktorego uzywalem od dawna wyskakuje mi przy probie uruchomiania programu komunikat:

Dołączona grafika

i tyle, program sie nie uruchamia, oczywiscie program jest ok - dziala na innych kompach, probowalem go instalowac pare razy itp i zawsze ten sam komunikat, prosze o pomoc jak powiekszyc ten nieszczesny rozmiar 5GB na cos w stylu 50GB

probowalem uzywac innych programow ale takie bootowalne z plyty cd z tego co pamietam (bo to probowalem juz dawno) nie dzialaja, a jakis jakby dosowy program co prawda wykryl dysk i powiedzial mi ze mam 40GB wiecej pojemnosci - no i zrobilo sie ze jak mialem jedna partycje 20GB to zrobil z niej 60GB - czyli jakby caly dysk byl nie 250 a cos pod 300GB, i teraz ta partycja raz jest wykrywana a raz system chce ja formatowac

dodam ze system win to xp sp2, a dysk WD Caviar WD2500JB PATA 100, ma jakies 2 lata i wczesniej nie bylo problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi