mozart Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam, mam nastepujacy problem i juz doprawdy nie wiem co z tym zrobic: Mam partycje systemowa o rozmiarze 5GB na dysky pojemnosci 250GB (PATA), reszta to partycje rozszerzone - nie pytajcie jak to sie stalo ale tak jest (wczesniej mialem na tym dysku linuksa wiec bylo troche partycji), no i niby nic bo chce sobie zmienic rozmiary a w progrtamie Partition Magic ktorego uzywalem od dawna wyskakuje mi przy probie uruchomiania programu komunikat: i tyle, program sie nie uruchamia, oczywiscie program jest ok - dziala na innych kompach, probowalem go instalowac pare razy itp i zawsze ten sam komunikat, prosze o pomoc jak powiekszyc ten nieszczesny rozmiar 5GB na cos w stylu 50GB probowalem uzywac innych programow ale takie bootowalne z plyty cd z tego co pamietam (bo to probowalem juz dawno) nie dzialaja, a jakis jakby dosowy program co prawda wykryl dysk i powiedzial mi ze mam 40GB wiecej pojemnosci - no i zrobilo sie ze jak mialem jedna partycje 20GB to zrobil z niej 60GB - czyli jakby caly dysk byl nie 250 a cos pod 300GB, i teraz ta partycja raz jest wykrywana a raz system chce ja formatowac dodam ze system win to xp sp2, a dysk WD Caviar WD2500JB PATA 100, ma jakies 2 lata i wczesniej nie bylo problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozart Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 dodam ze program gparted - odplanay z cd (live) widzi caly dysk jako unlocated, tak samo jak porogram EASEUS Partition Menager - bezplatny odpowiednik Partition Magica czy ktos moze mi pomoc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 jak masz wazne dane to pojedz programem "get data back" a jak nie to wyzeruj dysk wdclearem czy jakims innym programem i zaloz od nowa - tez mi linux pare razy popierdzielil tablice partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...