Skocz do zawartości
..::SNAP::..

Pytanie o swiecace coolerki

Rekomendowane odpowiedzi

moze to dziwne pytanko ale kto pyta nie bladzi :)

mam takiego fajniutkiego chiefteca

Dołączona grafika

& chcem wsadzic do srodka 2 swiecace wiatraczki. a dokladnie w dziury ktore ledwo ledwo widac za przednim panelem ( wiadomo o co chodzi )

nie chcem stracic kasy na te coolerki wiec pytam:

bedzie jakis efekt przy zgaszonym swietle ?? beda widoczne te LED'y ?? moze ktos ma fotosy podobnego rozwoazania ?? bede bardzo wdzieczny :)

planuje 2 coolerki z Discotech'u

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki ??

pytalem goscia z Discotech'u i naisal mi ze zasilanie LEDow i wiatraczka jest w jednym cabelku i nie nizma tego "rozlaczyc"

w sumie to chcem wsadzic takie 4 coolerki ( 2 na front panelu i z wyciagajace pod zasilaczem ) i mysle ze bedzie problem z halasem :( poradz cos ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu robisz oddzielne zasilanie dla ledow i coolera.

odlutowujesz kabelki od ledow i osobno zasilasz je z innego

molexa na 12 v. jak bedziesz mial w rece cooler do zobaczysz

jak to zrobic bo tak to jest trudno wytlumaczyc.

reed tak samo zrobil w swoim cooler majstrze.

tutaj to opisal http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25761

ale tak czy siak jak kupisz to zrobisz bez problemu,

chyba ze Ci nie bedzie przeszkadzalo bo roznica jest

widzialna ale nie ogromna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wszystko ok , ale w dziale zamowienia sa jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly napisane ze trzeba podawac NIP, nawze firmy i wogole jakis regulamin jest glupi :( mozna normalnie na osobe priv zamowic cos ?? czy trzeba miec dzialalnosc gospodarcza ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez powiem ze Evercool nie jest zly -pewnie jak ktos chce prosze dawajcie 50zl za wiatrak :) ja dalem 2k (dwadziescia piec) za tego z 3ma diodami R,G,B i wyglada super a wczesniej kjupilem zwykly czarny bez niczego i tez dalem 25 wiec sie troszke wq.... ale na to tez jest sposob :) gdzies tu byl topic jak samemu oswietlic zeby suer wygladalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

POlecam evercooler.Kupiłem jednego w Olsztynie za 26 zł.POsiada 3 diody:czerwoną,niebieską i zieloną.Bardzo łądny efekt za małą kase :) W nocy to pięknie wygląda, szczegulnie kolor zielony :)

Widzialem w akcji takie cos- buda miala katode niebieska, a Ten poblyskiwal sobie w RGB :D efekt wypasisty.

Sam mam 2 CoolerMastery niebieskie- zaje!!sta sprawa. w nocy nie trzeba zadnego dodatkowego swiatla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

i jak to swieci ?? masz moze fotki samego coolerka w nocy ??

widzialem jak wyglada w teojej obudowie ( calkiem ladnie ) ale chcialym zobaczyc jak wyglada bez dodatkowego oswietlenia i na real foto :)

Tak , patrz ponizej, ale i tak nie dokonca tak wyglada naprawde, cyfrak przeklamuje kolory, nie widac zielonego np. 8O

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

ten w srodku to zapewne cooler master neonled fan ;)

Nie do konca tak .

To : ThermalTake Neon L.E.D Fan

Dołączona grafikaDołączona grafika

Lekko przerobiony, na "dwufazowe" zasilanie, tak samo zreszta jak i CoolerMaster z boku.

REED--zawsze wymiatal :twisted: ja tez narazie z braku funduszy oswietle wentylem a potem katoda albo glowwire 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi