tomi1025 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Panie i Panowie wczoraj moi teściowie zakupili plazmę 42 samsung i zestaw kina domowego jak w temacie (wiem że to nie najwyższe loty ale nie kupowali tego ze mna ). Wszystko ładnie pięknie podłączone (oczywiście podłączał ulubiony zięć czyli ja ). Plazma + kino podłączone po hdmi odpaliłem jakiś dvd bardzo fajnie śmiga wszystko prze głośniki kina. Przełączamy na tv i zonk dzwięk leci przez głośniki ale tv czyli stereo :/ Próbowałem to ustawić zmieniać na tym dvd/amplitunerze ale poza opcjami radio dvd aux1 aux2 nie mozna wybrać tv np. Czy potrzebuje jeszcze jakiś kabelek (myślałem że hdmi załatwi sprawe) czy poprostu jest jakaś opcja np w tv której jeszcze nie odkryłem. Proszę o pomoc bo nie wiem jak to ugryźć . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 W telewizorze masz opcję, czy dźwięk ma być grany przez wbudowane głośniki, czy wysyłany przez hdmi. Pobaw się opcjami dźwięku właśnie w samym telewizorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 draak w opcjach dźwięku jest taka zakładka gdzie ma być wysyłany dźwięk jest tam głośnik główny czy coś takiego (nie wiem bo nie mam u siebie tego sprzętu) ale pamiętam że jest nie do zmienienia (na szarym tle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Sprawdź może raz jeszcze, gdy już będziesz przed sprzętem. Ja mam u siebie też podpięte KD przez hdmi i mogę wybierać co ma odtwarzać dźwięk (jednak inny jest model tv, bo mój to lg 52 5000). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...