rafal102 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam, za waszą radą stopniowo podkręcałem mojego proca. Niestety teraz trafiłem na mur, a muszę zejść do max.22s (ach to spi 1m :razz: ). Podkręcam na boxie i programem, bo ocuję na niskich V (dosyć), więc nie starczają na wstanie. Proc robi 3x 1m i zwalniam go, żeby schłodzić. Jak przekroczyć tę granicę (screen)? Jak ustawię 3300 mhz to robi spi, ale nie zdążam wkleić zdjęcia i reset ( brak cpu-z, w zamian amd overdrive, bo wyłączyłem tyle procesów, ze nie odpala). Po świętach zmieniam chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 No bo zapewne na 3330mhz ma już za małe V procek i się wysypuje. Podnieś trochę V core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal102 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Ale do ilu to V dusić? Jak mówie lecę na boxie i podczas 1M mam ok.57*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal102 Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Odpowie ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 podnos najmniejszymi wartosciami oferowanymi przez mobo... do czasu az zacznie dzialac, lub temperatura stanie sie zbyt wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Z biosu podkręcaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal102 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Nie podkręcam z biosu,bo nie wstaje (za niskie v startowe),a podkrecenia potrzebuje na 40 sec. Próbowalem podbic v i poszedl 3357 mhz,ale sypal bledami w spi. Co moge jeszcze zoptymalizowac?wyczyscilem rejestr,wylaczylem wiekszosc uslug(nawet instalator i bufor drukarki).zwiekszylem dostep systemowi do 512 kb l2 cache. Jakie moge max bezpieczne v core dac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Procek jest w 65 nm czyli na codzień jakieś 1,35V. Nie przekraczał bym 1.5v Chociaż możliwe że nawet 1.65 - 1.70 wytrzyma - pytanie tylko jak długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...