kakadu Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Mam taką małą prośbę. Szukam dobrego filmu dokumentalnego, z polskim lektorem albo napisami, poruszający temat energetyki jądrowej. W sieci znajduję tylko filmy o wypadku w Czarnobylu, ale nie o to mi chodzi. Potrzebuje czegoś co wytłumaczy jak taka elektrownia jądrowa działa i omówi jakie są typy reaktorów (na ciężką wodę, moderowane grafitem...). Edytowane 19 Listopada 2008 przez kakadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Niewiele, ale może pomoże. http://video.google.com/videosearch?q=reak...;aq=f&aq=f# jak bardzo ważne to zadzwoń do Discovery Polska (mówię poważnie :) ) Wiki bardzo dobrze tłumaczy więc nie widzę powodu dlaczego to musi być film http://pl.wikipedia.org/wiki/Reaktor_j%C4%85drowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Na YT jest masa takich filmów, problem jest jak rozumiem z napisami... Ewentualnie możesz sam zrobić napisy, jak znasz ang. Poszukaj też może czegoś o ITER, bo to jest przyszłość energetyki jądrowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Potrzebuje czegoś co wytłumaczy jak taka elektrownia jądrowa działaAkurat to imo idealnie tłumaczy dokument "Chernobyl Disaster" produkcji Discovery - do obejrzenia na Y, ew. da się znaleźć wersję z lektorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Widziałem to, ale mi chodzi o coś, co można puścić na fizyce ;) Bo zaczyna się zbliżać koniec semestru i fajnie by było sobie podwyższyć ocenę. Ale chyba zrobię jak poprzednio z półprzewodnikami, zbiorę materiały i nakręcę coś swojego. Katastrofę w Czarnobylu widzieliśmy na PO więc odpada... Edytowane 20 Listopada 2008 przez kakadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Power point + wiki? :> (zajrzyj też na angielską wiki, jest dużo więcej informacji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Jaki tam Power Point. Windows Movie Maker, mikrofon, GIMP i jazda xD Zrobiłem już coś takiego, to co za problem zrobić to samo ale o elektrowni atomowej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...