Skocz do zawartości
SABUR

Epson Cx(dx)8400 I Problem Z Atramentami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Muszę zwrócić się do Was o pomoc, bo mnie brakuje pomysłu w czym może tkwić problem. A jest on następujący: Epson cx8400 to o ile dobrze orientuje się amerykański odpowiednik europejskiej wersji, która na naszym kontynencie jest sprzedawana pod nazwą dx8400. Różnica tkwi w innym zasilaczu. Jako, że drukareczka została pozbawiona tuszów ( na lotnisku zostały wyciągnięte z niej-bezpieczeństwo ;) ) zakupiłem atramenty na allegro. Oznaczenia zbiorniczków zgadzają się a mimo to drukarka wywala komunikat o nie rozpoznawaniu atramentów. Dla przypomnienia zbiorniczki w epsonach mają specjalny chip odpowiedzialny za coś tam... ;)

Czemu nie rozpoznaje pełnych, do tej pory nie używanych tuszy? Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym lub innymi epsonami i podobną historią?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że epson co jakiś czas zmienia te chipy i przez to czasem są problemy. W aukcji jest info że są chipy najnowszej generacji więc powinno śmigać :/ Chyba, że te chipy jakieś uszkodzone. Nie wiem, jeśli to nie jest wina tego to Ci nie pomogę bo nie mam innych pomysłów, a z tej aukcji nigdy tuszy nie kupowałem. Może napisz do sprzedawcy, że jest taki problem i spytaj czy się zdarzało i czy wymieni te tusze, albo na jakichś innych można by sprawdzić. Tylko to już są koszta. Może ktoś inny jeszcze coś wymyśli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie ma innych pomysłów? Albo czy spotkał się ktoś z problemem nie wykrywania nowych zbiorniczków?

Widzę, że trafiłem na ładny zgryz. Mnie nei udało się rozwiązać problemu a nie chcę kupować następnego zestawu atramentów bo to kolejne być może 50zł wywalone w błoto :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie ma innych pomysłów? Albo czy spotkał się ktoś z problemem nie wykrywania nowych zbiorniczków?

Widzę, że trafiłem na ładny zgryz. Mnie nei udało się rozwiązać problemu a nie chcę kupować następnego zestawu atramentów bo to kolejne być może 50zł wywalone w błoto :|

Czy masz cały czas problem z tą drukarką ?

Ja mam duże problemy...

Mi też nie rozpoznaje pełnego tuszu [zamiennika] a co gorsza nie mogę używać skanera bez włożenia wszystkich tuszy! !!

Odpisz tutaj to napiszę więcej szczegółów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi