Skocz do zawartości
forest kila zbila

samoczynne resety kompa SIC!

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie... z regoly przy obciazeniu/doczytywaniu itp w czym moze byc problem... nawet nie wiem co jeszcze napisac jak cos pytajcie bedzie wiecej danych.. tymczasem mi smutno :( ;)

zasilka chyba odpada jest nowa enlight 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm pewnie amsz winxp, wiesz tam czasem sie tak resetuje p[rzy podkreconym prcku, jak mialem jeszcze celka 300@450 to mialem okolo 6 resetow na dzien dobry, po prostu co ja zrobilem:

wy#$@#lem tego XP i zainstaloalem takiego ktory juz mial SP1 na sobie, samo instalowanie poprawki nie pomoglo :/

www.infojama.pl - tam jest opisane jak zrobic bootowalbny XP + SP1

edit:

widzac twoj sig. moze to byc jeszcze wina plyty, sprobuj nie podkrecac procka i zostawic go na default, zobaczysz wtedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem dlaczego nie brałeś pod uwagę zasilacza.... co z tego, że enlight...

stary... nowy... uzywany...

jaka masz karte grafiki?? ile urzadzen pobiera u ciebie prad z tej zasilki... masz wylączony automatyczny restart w razie blędu w XP??????

odpowiedz najpierw na te pytania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem dlaczego nie brałeś pod uwagę zasilacza.... co z tego, że enlight...

stary... nowy... uzywany...

jaka masz karte grafiki?? ile urzadzen pobiera u ciebie prad z tej zasilki... masz wylączony automatyczny restart w razie blędu w XP??????

odpowiedz najpierw na te pytania...

No wydaje mi sie ze ta zasilka przy tym konfigu jest wpozo nie moge jej nic zazucic chyba zeby jakas awaria or smth... no ale firma swiadczy to chodzi latami... napiecia jak najbardziej ok... bude z zasilka zmiewnilem 1,5mca temu

na zasilce mobo ;-) proc cdrw hdd grafa lan live fdd i tyle + wiatraki proca i dodatkowy na grafe 80mm to tyle... niewiele

No a co do do auto resetu w xp nie wiem o co biega za to po resecie ZAWSZE widze "sys win odzyskal sprawnosc po powaznym bledzie" a wiec chyba mamy winowajce

a wiec prosba powiedz gdzie i co z tym no i skad nagle taka zajwka z bledami siedze na tym sys juz dluuugo na tej instalce ~4mce i bez dola az do wczoraj czy przedwczoraj..

Pozdro i milej wiosny ta za oknem jest czilout :-D :-D :-D ehh! :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zasilce mobo ;-) proc cdrw hdd grafa lan live fdd i tyle + wiatraki proca i dodatkowy na grafe 80mm to tyle... niewiele

to jest mało?? a karta grafiki na oddzielnym zasilaniu....????

mowisz ze to sie zaczelo jakos niedawno.. wczoraj czy jakos tak...

jesli to nie sprzet to po prostemu mozesz miec wiarusa w kompie... (pomyslales o tym) :wink:

przypomnij sobie co instalowales, sciagale, wywalales, zmieniales w kompie i jak nadal nic nie bedziesz kojarzyl to powiedz... ale wtedy juz tylko reinstalka zostanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest mało?? a karta grafiki na oddzielnym zasilaniu....????

mowisz ze to sie zaczelo jakos niedawno.. wczoraj czy jakos tak...

jesli to nie sprzet to po prostemu mozesz miec wiarusa w kompie... (pomyslales o tym) :wink:

przypomnij sobie co instalowales, sciagale, wywalales, zmieniales w kompie i jak nadal nic nie bedziesz kojarzyl to powiedz... ale wtedy juz tylko reinstalka zostanie...

Karta jedzie z agp nic wiecej z powodu powodu tymczasem nie krece wlasnie niebardzo widze problem w sprzecie moze to fakin windows a tak xp sobie chwalilem

Po drodze zeczywiscie poszla zmiana sterow sisa agp i kontolera dyskuf ale sa odinstalowane poprawnie wogole byly wolniejsze to niech sp.. ;-)

reszta jak bylo sam nie wiem jutro bedzie melanz ze srubokretem heh ;-) cos z tego wyjdzie moze wywale wiatrak z grafki tez dlugo nie siedzi moze to jakis wartjat hehe ;-) dobra ide spac wcale juz nie jestem zabawny o tej porze heheh ;-) THX za zainteresowanie :-) jak nie dam rady temat powroci na gore tymczasem jeszcze jak to z tym "auto resetem windozy" moze to to?

Jou 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to widze, ze powazne stery instalowales... proponuje reinstalke winzgrozy...

tak na madra glowe to reinstalka winzgrozy i wszystkich programow i innych pierdziolek zajelaby ci 10x mniej czasu niz szukanie dziury w calym... zrob to jutro, a jak nadal nie bedzie dzialac to wtedy sie poglowimy...

ten automatyczny reset systemu to jest programowo ustawiony w panelu sterowania - System - zakładka "zaawansowane" - opcja "uruchamianie i odzyskiwanie" - i tam masz w "Awaria systemu" masz zapewne zaznaczone wszystkie pola... ostatnie jest "Automatycznie uruchom ponownie".... odznacz to tak aby okienko bylo puste...

OK> teraz.. jeśli to był błąd systemu to teraz zamiast komp się zrestartować pokaże ci Bluskrina... jeśli tak się stanie to znaczy, że to winda jest zjechana... jeśli nadal będzie restartował tzn ze to coś z hardwerem...

I ja już oficjalnie nie mam pomysłów jak to nie zadziała...

Ja miałem kiedyś taką pentle restartów przy wychodzeniu z systemu.. okazało się, że jak to odznaczyłem pokazywał się bs i trzeba było go wyłączać łapką.. teraz mam nową kartę grafiki i już się nic nie dzieję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to widze, ze powazne stery instalowales... proponuje reinstalke winzgrozy...

tak na madra glowe to reinstalka winzgrozy i wszystkich programow i innych pierdziolek zajelaby ci 10x mniej czasu niz szukanie dziury w calym... zrob to jutro, a jak nadal nie bedzie dzialac to wtedy sie poglowimy...

A na wypadek, gdyby to jednak był hardware (stawiam na pamięci) - to zrób wcześniej kopię Ghostem. Pewnie wiesz, ale przypomnieć nie szkodzi chiba? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...