diolek Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 256mb czy polecacie te pamiatki? , dobrze sie sprawuja w O/C? i czy pojda na 400mhz . bo mam zamiar je kupic w nastenym tygodniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 dużo się mówiło o tych kościach, wystarczy poszukać. Z tego co pisali inni uzytkownicy to te kości sprawowały się dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Ja mam takie poszly mi na ustawieniach 4-3-3-2.0 przy 197 dalej byly zwisy przy napieciu 2,77 ale to mozliwe ze za malo napiecia na chipsecie niestety nie mam vmoda dla niego. Cena jest teraz taka ze w sumie bral bym te ddr400 twinmosa sa na 5ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Ja mam takie poszly mi na ustawieniach 4-3-3-2.0 przy 197 dalej byly zwisy przy napieciu 2,77 amoje przy 210 przy tych samych ustawieniach. Az nie wiem co mozna wyciagnac z 400tek 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 hmm twinmosy 400mhz moge miec za 190zl a 333mhz za 165zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 ile to bedzie jak przy fsb 152 mhz , dam 166mhz dla pamieci? bo mi sie cos niezgadza w obliczeniach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 bierz je bracie i sie nie zastanawiaj. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 no to ja tez se kupie :) bo zamiar mam kupic bo slyszalem ze sa lepsze od geil itd. wiec wezme je bo kurde mialem wlasnie taki sam problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Wszystko zależy od szczęścia. Mnie się jakoś super nie poszczęściło :( i idą z tego co pamiętam tylko na 3 3 5 cl2 180Mhz na napięciu 2.77 . Później nie działa :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 moje idą jak w stopce czyli 4-3-3-2 i to na 2.63 :) przy 200 FSB synchro - ale nie w DUALu, jak miałem tryb DUAL to szły do 191 i to na 2.77 z jakimiś badziewnymi timingami i basta :( a teraz wypas 8) dodatkowo zapodałem radiatory od thermaltake - naprawdę warto bo pamiątki nieźle się nagrzewają przy takich timingachj i 200 Mhz BTW Epoxowcy z Twinmosami - spróbujcie puszczać je nie w DUALu tylko normalnie - mi pomogło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 moje idą jak w stopce czyli 4-3-3-2 i to na 2.63 :) przy 200 FSB synchro - ale nie w DUALu, jak miałem tryb DUAL to szły do 191 i to na 2.77 z jakimiś badziewnymi timingami i basta :( a teraz wypas 8) dodatkowo zapodałem radiatory od thermaltake - naprawdę warto bo pamiątki nieźle się nagrzewają przy takich timingachj i 200 Mhz BTW Epoxowcy z Twinmosami - spróbujcie puszczać je nie w DUALu tylko normalnie - mi pomogło :)Sensei jak przejść w "nieDual"?? Dało Ci to wzrost czy spadek wydajności?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 osadź je w 2 i 3 slocie pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Sensei jak przejść w "nieDual"?? Dało Ci to wzrost czy spadek wydajności?? dokładnie tak jak napisał raptor,a przejscie oczywiscie dało wzrost,aczkolwiek mierzyłem tylko syntetycznie SiSoft Sandra - ale dla mnie najwazniejsze bylo osiagniecie magicznych 200 ;) pozatym poszly na mniejszym napieciu i na super timingach - w DUALu sie nie dało tak ladnie nimi krecic :? a teraz 8) ale nie przekraczam 200 bo za duzo sie naczytałem o spalonych płytach :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Chodzą te pamieci na 200 i w dualu na timingach cl2 5-2-2-2 napięcie 2,77 ....mówimy oczywiście o kościach MTec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Jeśli masz możliwość to sprawdź te Twinmosy jak się będą sprawować na twojej płycie bo na moim Solteku niestety te pamiątki nie chciały chodzić wymieniłem na Infineony i jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 pojda mi na 10000% te ddr400 na moim solteku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 pojda mi na 10000% te ddr400 na moim solteku?Moje chwilowo znajdują się u kumpla który ma wlasnie tą plytę i wszystko śmiga :) A z pamięci jestem narazie zadowolonym, chodzą jak w podpisie, wyzej nie mam jak sprawdzic, zobaczymy co są wartę jak dorwę wreszcie nForce :D Pozdro. Update: pojdą ale będą działać albo synchronicznie z prockiem albo max asynchro na 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris1967 Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Pamieci TwiMOS 333 - rewelacyjne. Uzywam w trybie dual 2x256MB. Chodza przy napieciu 2.5V na timingach 5-3-3-2cl - czestotliwosc magistrali 200Mhz synchronicznie. Dodam w tym miejscu, iz listki opieraja sie na ukladach firmy Mtec. Plyta glowna firmy Soltek (FRN-L nForce2)Przy cenie 145 zl za sztuke - jak dla mnie to jest rewelacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 w srode - czwartek powinienem je miec :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 256mb czy polecacie te pamiatki? , dobrze sie sprawuja w O/C? i czy pojda na 400mhz . bo mam zamiar je kupic w nastenym tygodniuMoim zdaniem są super. Ja teraz pracuje na ddr400@cl2 :twisted: wszystko stabilne. Zrobie potem jeszcze testy na wyzszych fsb. Wczoraj przy 2.8v dałem im fsb217 (ddr433) :twisted: 8O 8) :twisted: i zapuściłem testy w Sandrze. bez problemów. potestuje je poźniej, to moze tak zostanie... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ziber jakie masz wyniki sandry ?. i na jakich kosciach masz M.tec 5.0ns? bo niewiem czy wszystkie sa nanich czy wybrane , aha mowie o 400mhz bo jednak je wesme Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a i jedno pytanko ddr400 bez problemu bedom smigac na kt333? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ziber jakie masz wyniki sandry ?. i na jakich kosciach masz M.tec 5.0ns? bo niewiem czy wszystkie sa nanich czy wybrane , aha mowie o 400mhz bo jednak je wesmeSą na 6.0ns i rewelacyjnie sie kręcą. Dzisiaj miałem na nich ddr433 8) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: stabilnie!!! Wyniki podam Ci jutro rano, bo niebede teraz sandry zapuszczal - modem :cry: :? Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łataa Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja mam kość 256mb333 twinmosa na kościach samsunga i ona idzie na 360mhz na utawieniach:cl-2,2,2,4,1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...