Skocz do zawartości
diolek

twinmosy 333

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam takie poszly mi na ustawieniach 4-3-3-2.0 przy 197 dalej byly zwisy przy napieciu 2,77 ale to mozliwe ze za malo napiecia na chipsecie niestety nie mam vmoda dla niego. Cena jest teraz taka ze w sumie bral bym te ddr400 twinmosa sa na 5ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje idą jak w stopce czyli 4-3-3-2 i to na 2.63 :) przy 200 FSB synchro - ale nie w DUALu, jak miałem tryb DUAL to szły do 191 i to na 2.77 z jakimiś badziewnymi timingami i basta :( a teraz wypas 8) dodatkowo zapodałem radiatory od thermaltake - naprawdę warto bo pamiątki nieźle się nagrzewają przy takich timingachj i 200 Mhz BTW Epoxowcy z Twinmosami - spróbujcie puszczać je nie w DUALu tylko normalnie - mi pomogło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje idą jak w stopce czyli 4-3-3-2 i to na 2.63 :) przy 200 FSB synchro - ale nie w DUALu, jak miałem tryb DUAL to szły do 191 i to na 2.77 z jakimiś badziewnymi timingami i basta :( a teraz wypas  8) dodatkowo zapodałem radiatory od thermaltake - naprawdę warto bo pamiątki nieźle się nagrzewają przy takich timingachj i 200 Mhz BTW Epoxowcy z Twinmosami - spróbujcie puszczać je nie w DUALu tylko normalnie - mi pomogło :)

Sensei jak przejść w "nieDual"?? Dało Ci to wzrost czy spadek wydajności??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sensei jak przejść w "nieDual"?? Dało Ci to wzrost czy spadek wydajności??

dokładnie tak jak napisał raptor,a przejscie oczywiscie dało wzrost,aczkolwiek mierzyłem tylko syntetycznie SiSoft Sandra - ale dla mnie najwazniejsze bylo osiagniecie magicznych 200 ;) pozatym poszly na mniejszym napieciu i na super timingach - w DUALu sie nie dało tak ladnie nimi krecic :? a teraz 8) ale nie przekraczam 200 bo za duzo sie naczytałem o spalonych płytach :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojda mi na 10000% te ddr400 na moim solteku?

Moje chwilowo znajdują się u kumpla który ma wlasnie tą plytę i wszystko śmiga :)

A z pamięci jestem narazie zadowolonym, chodzą jak w podpisie, wyzej nie mam jak sprawdzic, zobaczymy co są wartę jak dorwę wreszcie nForce :D

Pozdro.

Update: pojdą ale będą działać albo synchronicznie z prockiem albo max asynchro na 166.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci TwiMOS 333 - rewelacyjne. Uzywam w trybie dual 2x256MB. Chodza przy napieciu 2.5V na timingach 5-3-3-2cl - czestotliwosc magistrali 200Mhz synchronicznie. Dodam w tym miejscu, iz listki opieraja sie na ukladach firmy Mtec. Plyta glowna firmy Soltek (FRN-L nForce2)Przy cenie 145 zl za sztuke - jak dla mnie to jest rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256mb czy polecacie te pamiatki? , dobrze sie sprawuja w O/C? i czy pojda na 400mhz . bo mam zamiar je kupic w nastenym tygodniu

Moim zdaniem są super. Ja teraz pracuje na ddr400@cl2 :twisted: wszystko stabilne. Zrobie potem jeszcze testy na wyzszych fsb. Wczoraj przy 2.8v dałem im fsb217 (ddr433) :twisted: 8O 8) :twisted: i zapuściłem testy w Sandrze. bez problemów. potestuje je poźniej, to moze tak zostanie... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ziber jakie masz wyniki sandry ?. i na jakich kosciach masz M.tec 5.0ns? bo niewiem czy wszystkie sa nanich czy wybrane , aha mowie o 400mhz bo jednak je wesme

Są na 6.0ns i rewelacyjnie sie kręcą. Dzisiaj miałem na nich ddr433 8) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: stabilnie!!! Wyniki podam Ci jutro rano, bo niebede teraz sandry zapuszczal - modem :cry: :?

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...