pucu Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) mam routerek Linksys WRT54G ver.2 :) problem polega na tym ze po zaistalowaniu tomato ver.1.21 nie ładują mi sie wszytkie strony dostaje komunikat jakbym nie mial połączenia z netem albo jak bym źle wpisał adres. taką stroną np. jest bash i mozilla.org jest jeszcze wiele takich stronek bo praktycznie co trzecia mi sie nie ładuje :/ jak ktos wie jak to naprawić prosze o pomoc :) jak nikt nie wiem to napiszcie chociaż jak wgrać oryginalne oprogramowanie linsysa na router. pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi. własnie odkryłem że strona tomato też mi nie dziala ;/:/ Edytowane 20 Listopada 2008 przez pucu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Hm u mnie bash i mozilla dzialaja poprawnie. Co Ci z nich sciagnac? Podaj maila to podesle. ;) Wiesz, jesli wgrales poprawnie tomato, to lepiej juz nie kombinuj z wgrywaniem oryginalnego firmwaru. Moze masz modem od kablowki? Dobrze gdybys go zrestartowal o ile go posidasz ;) Albo podlacz internet bezposrednio do komputera i sprawdz jak to wszyskto dziala. No i w samym routerze mozesz przywrocic ustawienia domyslne. Podejrzewam, ze sprawa tyczy sie dnsow, ale to takie moje przypuszczenie... Edytowane 20 Listopada 2008 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Sprawdz czy strony chodza jak odlaczysz router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucu Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 juz zrobilem to znaczy samo sie zrobilo ja tylko zrestarowalem go ze 3 razy i dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucu Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 wiecie co jednak nie cały czas coś jest zepsute przez chwile dziala a potem sie kaszani niektóre stronki wchodza inne nie myśle ze to wina routera bo kurde bez niego jak mam kompa bezpoośrednio do neta podłączonego to wszytko dziala. moze faktycznie oprogramowanie linysa wrzuce tylko napiszcie mi jak bo nie chce experymentować z góry dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Ja ostatnio instalowałem komuś 1.21 i żadnych problemów nie było... Czyściłeś NVRAM? Jeżeli nie to zrób to i skonfiguruj router od nowa. Poza tym w zakładce DHCP / DNS zaznacz tylko "Use Received DNS With Static DNS". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 http://openlinksys.info/readarticle.php?article_id=7 Dla pewnosci i powodzenia. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucu Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 znowu wydaje mi sie ze jakos problem sie rozwiązał ale pewien nie jestem, okazuje sie ze problemem moze być nowy komp który jak jest podłaczony do sieci, ta wlaśnie wywala router nie wiem czemu ale chyba to możliwe. nie wiem nie wiem w kazym razie bede zapoisywał obserwacje moze komuś coś sie nasunie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernandez Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 ja tez mialme problem z wersja 1.21, ale dziwniejsze jest to ze ta wersje uzywalem bardzo dlugo i jakies miesiac temu zaczely sie problemy.. w tle torrent + emule, gg i www, a tu nagle pyk i router sie zawieszal, nie bylo z nim zadnego kontatku dopoki mu sie nie zafundowalo power reseta a co najlepsze, podczas gdy on sobie tak wisial, diody od interfejsow LAN (dwa kompy mam podlaczone) mrugaly rownoczesnie, tak jakby byly zsynchronizowane.. problemy znikly wraz z pojawieniem sie wersji 1.22 moze Tobie tez pomoze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucu Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 no włąsnie też myśle o wersji 1.22 ale jak sie ją wrzuca dokładnie tak samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Ja ostatnio instalowałem komuś 1.21 i żadnych problemów nie było... Czyściłeś NVRAM? Jeżeli nie to zrób to i skonfiguruj router od nowa. Poza tym w zakładce DHCP / DNS zaznacz tylko "Use Received DNS With Static DNS". Co do tej opcji "Use Received DNS With Static DNS". Wlaczyc ja tylko, gdy ma sie wpisane adresy dns? Zauwazylem, ze serwery dns mojego uslugodawcy dzialaja jednak lepiej od tych tepsy np, wiec opcje te mam odznaczona i nie mam wpisanych adresow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...