Gość Pęczuś Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam wszystkich, Chciałbym sobie założyć wodę do mojego cepa... Obecnie mam e8400 @ 4.4 1.35V i temp. w stresie mam 64 stopnie na Zalman CNPS 9700 NT, przy 4.7 smiga na 1.4 ale juz jest troszke cieplej :D Teraz mam do Was prośbę abyście pomogli mi coś skompletować do 700zł tak aby schłodzic tego procka no i chipset.. i mam pytanie o ile mniej stopni mniej wiecej bedzie procku/chipsecie? Bardzo proszę abyście mi napisali wszytsko co bedzie mi potrzebne do zlozenia zestawu... skrętki itp..(najlepiej z jednego sklepu) i z gory SERDECZNIE dziekuje za pomoc! Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Najlepszym zestawem do schłodzenia CPU i NB za około 700zł będzie: Swiftech APOGEE GT- 149 zł Swiftech MCW30 - blok NB - 95 zł Swiftech pompa MCP350 12V (Laing DDC 1T) - 245 zł Black Ice GTS LITE 360 - 150zł Feser One 1L UV - 44 zł Swiftech MCRES-MICRO - 69 zł Do tego waż innovatek 7,5/9,5 za 7,50zł i złączki proste po 6zł. A gdzie kupić? Looknij w moją sygnaturę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 No i spoko najlepiej wszytsko od jednej osoby brać, a mam jeszcze dwa pytania... - jak wyglądalaby sprawa dot. temperatur ? o Ile bylyby nizsze od np: 4.4 1.35V (na moim jest 64*stres)? - i obecnie posiadam Maximus II Formula i czy demontaż orginalnego chłodzenia mozna przeprowadzić bezpiecznie wymieniając na te wodne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 do tej płyty nie musisz ściągać całego chłodzenia aby mobo było chłodzone cieczą, ściągasz tylko kawałek radiatora z nad nb i w to miejsce dajesz bloczek chyba najlepszy do tego będzie Swiftech MCW-NBMAX co do temp to tu nie wróżki, ale powinno byc 55 lub mniej :] chłodnicę zmieniłbym na inną gdyż BI z serii gts to chyba największe flow killery z wszystkich chłodnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 - wróżek nie ma na forum ale 15*C mniej jest realne - można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 - jak wyglądalaby sprawa dot. temperatur ? o Ile bylyby nizsze od np: 4.4 1.35V (na moim jest 64*stres)?hokus pokus ... 45-50 <_< swego czasu na Q6600 B3 zjechało 25 stopni ... ale to dawne czasy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 He, he nie tak hop jak myślisz. Asus Formula 2 ma całe chłodzenie NB,SB i mosfetow połączone i jak zdejmiesz to trzeba pokryc to czyms innym. Jeśli nie chcesz zrujnowac sie na bloczki to wystarczy kupic NBMAX'a Swiftechowego, MCW30 raczej sam nie wchodzi w gre. Co do chłodnicy to wszystko zależy co się da zmieścić u Ciebie, BWA123 tez da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...