Skocz do zawartości
Gość Pęczuś

... W Miare Dobre Chłodzenie Na Procesor (e8400 - 4.6ghz) + Chipset..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chciałbym sobie założyć wodę do mojego cepa... Obecnie mam e8400 @ 4.4 1.35V i temp. w stresie mam 64 stopnie na Zalman CNPS 9700 NT, przy 4.7 smiga na 1.4 ale juz jest troszke cieplej :D

Teraz mam do Was prośbę abyście pomogli mi coś skompletować do 700zł tak aby schłodzic tego procka no i chipset.. i mam pytanie o ile mniej stopni mniej wiecej bedzie procku/chipsecie?

Bardzo proszę abyście mi napisali wszytsko co bedzie mi potrzebne do zlozenia zestawu... skrętki itp..(najlepiej z jednego sklepu) i z gory SERDECZNIE dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszym zestawem do schłodzenia CPU i NB za około 700zł będzie:

Swiftech APOGEE GT- 149 zł

Swiftech MCW30 - blok NB - 95 zł

Swiftech pompa MCP350 12V (Laing DDC 1T) - 245 zł

Black Ice GTS LITE 360 - 150zł

Feser One 1L UV - 44 zł

Swiftech MCRES-MICRO - 69 zł

Do tego waż innovatek 7,5/9,5 za 7,50zł i złączki proste po 6zł.

A gdzie kupić? Looknij w moją sygnaturę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i spoko najlepiej wszytsko od jednej osoby brać, a mam jeszcze dwa pytania...

- jak wyglądalaby sprawa dot. temperatur ? o Ile bylyby nizsze od np: 4.4 1.35V (na moim jest 64*stres)?

- i obecnie posiadam Maximus II Formula i czy demontaż orginalnego chłodzenia mozna przeprowadzić bezpiecznie wymieniając na te wodne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tej płyty nie musisz ściągać całego chłodzenia aby mobo było chłodzone cieczą, ściągasz tylko kawałek radiatora z nad nb i w to miejsce dajesz bloczek

chyba najlepszy do tego będzie

Swiftech MCW-NBMAX

co do temp to tu nie wróżki, ale powinno byc 55 lub mniej :]

chłodnicę zmieniłbym na inną gdyż BI z serii gts to chyba największe flow killery z wszystkich chłodnic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, he nie tak hop jak myślisz. Asus Formula 2 ma całe chłodzenie NB,SB i mosfetow połączone i jak zdejmiesz to trzeba pokryc to czyms innym. Jeśli nie chcesz zrujnowac sie na bloczki to wystarczy kupic NBMAX'a Swiftechowego, MCW30 raczej sam nie wchodzi w gre.

Co do chłodnicy to wszystko zależy co się da zmieścić u Ciebie, BWA123 tez da rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi