dzik1982 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam Posiadam taki sprzęt (nie ma sie czym chwalić ) Procesor AMD Athlon 64 3000+ (AM2) Płyta DFI INFINITY Nforce Ultra II-M2/G (AM2) Ram DDRII 1 GB(2x512MB) PC800 CL4 Geil Dysk Seagate 250 GB 16 MB cache STATA II Galaxy GeForce 7600 GS 256MB TV&DVI (1,2m zalman) Zasilacz Chieftec 450W (GPS-450AA-101A) Mam zamiar coś dokupić, tylko zabardzo niewiem w co zainwestować. Kompa będe potrzebował głównie do gier, oglądania filmów i słuchania muzuki. Pomyślałem, ze najlepiej by było wymienić ramy z 1 GB na 4 GB - prosiłbym o doradzenie jakie kupić. Także wymiana karty graficznej wchodzi w gre. GIGABYTE HD4850 512MB DDR3 4850 512 MB ZALMAN !!! - 520 zł na allego - tylko niewiem czy taka karta bedzie pasowała do mojego komputera. Jeśli nie to prosze podać na jaką bym mógł wymienić. Może macie jakieś inne pomysły co można z tym zrobić (co najlepiej z tym zrobić) Budżet nieograniczony (ale niechce wymieniać wszystkiego tylko niektóre czesci by komp jakoś normalnie chodził:) Dzieki z góry z pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Dobrze, że masz AM2. Ja bym zaczął od wymiany procesora, na jakiś X2. Nad grafiką pomyślał trochę później. Budżet nieograniczony Najlepsze wyjście, sprzedać te graty i złożyć coś na intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Co z tego że kupisz HD4850 jak procesor będzie go hamował...musiałbyś go na minimum stabilne 3ghz podgonić co raczej niezbyt optymistycznie wygląda. Najlepiej było by albo sprzedać całość i złożyć coś nowego na Intelu lub AMD, albo kupić procka dobrze kręcącego się...zdaje się że F3 fajne były. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Proca nawet jak podkręci na te 3GHz to to jest nadal jednojajowiec. Przydałby się jakiś X2, model 5000+ kręci się całkiem nieźle, co muszę przyznać z własnego doświadczenia. 3,3GHz na def V. Na tej DFI na pewno tyle wyciśniesz. Do tego może być właśnie ten Radek, choć pewnie i tak będzie trochę hamowany. Ram weź A-data EE 800MHz CL4 2x2GB Edytowane 21 Listopada 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Jeżeli bardzo nie chcesz zmieniać platformy, to uważam tak samo jak przedmówcy żebyś zaopatrz się w jakiegoś athlona x2 5000. co do grafiki to na tym Procku powinna już działać sensownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...