r2-d2 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Mam następujący problem z kartą Asus Xonar DX. Posiadam kartę TV Leadteka PxPVR2200 podłączoną do karty dźwiękowej za pośrednictwem wewnętrznego gniazda AUX. Nie mam jednak możliwości regulacji poziomu głośności sygnału z karty TV (w kazdym razie nie wiem jak to ustawić), bo w sterownikach karty muzycznej w zakładce „odtwarzanie” nie ma regulacji dla AUX. Jest: wave, syntezator sw i odtwarzacz CD. Natomiast dla opcji „nagrywanie” mamy: stereo mix, mikrofon, aux, wejście liniowe, wave. Szczerze mówiąc nie wiem, czy jest to jakoś ustawialne. Czy ma ktoś może taki zestaw, względnie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Z góry dzięki za sugestie. Radek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fofox Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 To raczej jest w nagrywaniu bo dźwięk z karty TV idzie na wejścia na Xonarze , skoro jest na AUX to , suwak Aux w nagrywaniu powinien być ok . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2-d2 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 To raczej jest w nagrywaniu bo dźwięk z karty TV idzie na wejścia na Xonarze , skoro jest na AUX to , suwak Aux w nagrywaniu powinien być ok . no niestety - w nagrywaniu zaznaczasz rodzaj wejścia (w tym przypadku aux) a w odtwarzaniu regulujesz poziom sygnału na wyjściu stosownego źródła. widać to zreszta w opcjach do wyboru w programie do odbioru tv - nie ma opcji aux. moge wybrać jedynie pomiedzy opcjami z odtwarzania. gdy je zaznaczam ich suwaki przesuwaja sie wraz z suwakiem poziomu głośnosci w programie do tv. oczywiście na sucho - nie ma to zadnego wpływu na regulacje głośnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Mam DXa i XP2000 i też mi nie działa regulacja w programie, reguluje sobie z konsolki DXa. Wadą jest brak pilota ale ten i tak prawie nie działa, same z nim problemy. Może gdyby wziąć jakiś program do sterowania kompem z pilota to by sobie lepiej poradził bo ten od leadteka jest słaby. PS: z integrą i Audigy też nie do końca poprawnie działało. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) 2000XP expert i X-fi działa normalnie za to cicho :) włączenie svm niweluje problem jest głośno i z regulacja. Jak miałem ten tuner to pilot działał mi bdb żadnych problemów choć czasem radio szwankowało za to tv ok. a tak regulacja auxa nic nie daje ? ewenualnie zrób przelotke z 4-pin-1xjack 3,5 i podepnij się przez line-in Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...