cyclooxy Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam Dostałem do naprawy komputer. Na płycie AsRock i Athlon 1700+ to i to wymieniłem. Dostałem na allegro płytę Abit NF7 v2 z procesorem Athlon 2200+ . Z komputera gdzie był ASRock zostało przeniesione, a uprzednio sprawdzone: Ram: 256x2 Kingstone 333MHz Zasilacz: Topower 400W Dysk ATA 100 Seagate 80GB Napędy rzecz jasna i grafika radeon 9600 Pro Powyższa konfiguracja z ABITEM i 2200+ nie działa. Usterka - złożony komputer po odpaleniu rusza na sekundę i wyłącza się, zaś spiker wyje jak syrena. Na płycie przy baterii są dwie diody. Przy załączonym zasilaczu świeci się pierwsza z prawej na czerwono, a przy sekundowym odpaleniu zapala się po lewej dioda na zielono. Oczywiście po tej sekundzie gaśnie zielona, wentylatory, dyski i napędy cisza, świeci się tylko dioda czerwona i wyje spiker. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Mam nadzieje że znajdę tu jakiegoś fana Abitów pod Socket A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghoscik Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 mam ta sama plyte glowna i ta sama karte;]... ale komp mi chodzi! Czerwona diodka sie pali gdy komputer jest w stanie idle a zielona gdy komputer startuje takze to jest normalne. Mnie ta syrena wyje dopiero wtedy kiedy wejde do abit-eq i pokazuje mi wtedy fajna temp procka http://img.wklej.org/v/19194ss.jpg podobno ta syrena to znak ze sie przegrzewa procesor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...