chemiczny_ali Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 No niestety WRC jest to taki sam wyścig zbrojeń jak F1, dlatego wszyscy się tym interesują i na dalszy plan schodzą inne grupy. Tak jest w każdym sporcie, w MotoGP wszyscy oglądają Rossiego, a co się dzieję w niższych klasach to głowa mała. Ale jak już wspomniałeś planowane są zmiany i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Nie napisałem, że jeździ po wieśniacku tylko czym tu się jarać skoro jeździ po jakimś płaskim terenie ze sztucznymi przeszkodami i do tego zna to jak własną kieszeń. Jak chce pooglądać trochę driftu to oglądam japońców :wink: Co do wieśniaka proste, cowboy = "krowi chłopiec" = wieśniak :lol2: A te powyższe wypociny to cóż w sumie nie mamy o czym gadać :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Co do DiRT 2, DX11 jest tylko czystą marketingową ściemą, prawdopodobne jest bardziej to, że ze względu na poświęcony czas wydaniom na konsole nie zdążyli z wersją na PC i muszą mieć dodatkowy na dopracowanie i dlatego wciskają ten kit o DX11, aby zyskać na czasie, a to że zmiany nie będą widoczne kogo to obchodzi ilu ludzi w grudniu 2009 będzie miało karty zgodne z DX11.Co do dirt i dx11 to tak masz racje , ale sam dx11 to nie ściema - pare nowinek jest . Najśmieszniejsze jest to , że karty 48xx od ati nie potrzebuje wiele zmian by były zgodne z dx11 , dlatego nowe radki będą opierały się na tej samej architekturze. Teraz producenci mogą przesuwać premiery i nie muszą tłumaczyć dlaczego - wystarczy napisać dx11 :lol2: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 a to że zmiany nie będą widoczne kogo to obchodzi ilu ludzi w grudniu 2009 będzie miało karty zgodne z DX11.Nawet jeśli za kilka msc pojawią się karty dx11 to i tak będą równie bezużyteczne jak pierwsze 8800/2900 w dx10. Na początku producenci zawsze eksperymentują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Nawet jeśli za kilka msc pojawią się karty dx11 to i tak będą równie bezużyteczne jak pierwsze 8800/2900 w dx10. Na początku producenci zawsze eksperymentują.+1 Mnie tylko ciekawi czy rzeczywiście bedzie wyraźna różnica miedzy dx11 a dx9 (i czy da sie "oszukać system" i włączyć efekty dx11 pod dx9). I to by było na tyle bo zaczyna sie chmurzyć na tym tematem a za OT są banany ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Jeżeli wykorzystają tesselacje to prędzej będzie się dało to włączyć na kartach od ati , mają one sprzętową obsługę tesselacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Chemiczny_Ali : zanim cokolwiek powiesz o K. Block, wejdź na google, to nie boli. To że ty go nie kojarzysz, wcale nie oznacza że jest on prostackim chamem co zrobił umowę ze sponsorami i od razu się launsuje że jeździ po torze który zna jak własną kieszeń (zresztą tylko ty taką teorię wysnułeś, że ten tor znał i to tylko zaplanowane było). Ja tam się cieszę, myślę że po tym jak już nie ma Colina, to Block właśnie był najlepszym kierowcą-konsultantem do wyboru. Ja tam nie wiem co myśleć o DIRT2: Dirt'a 1 nie grałem, GRIDa grałem i go polubiałem, a DIRT2?... Mam nadzieję na chociaż dodanie w opcjach właśnie opcji symulacji (sterrowanie etc.), i do tego jeszcze lepszy multi - w GRIDzie było cudem, jesli nie startowałeś pierwszy, jeśli się nie rozbijesz przez kogoś, bo cię zablokował/zahamował specjalnie/zrobił swinię - do tego opcja kick/ban/etc. byłaby bardzo przydatna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Chemiczny_Ali : zanim cokolwiek powiesz o K. Block, wejdź na google, to nie boli. To że ty go nie kojarzysz, wcale nie oznacza że jest on prostackim chamem co zrobił umowę ze sponsorami i od razu się launsuje że jeździ po torze który zna jak własną kieszeń (zresztą tylko ty taką teorię wysnułeś, że ten tor znał i to tylko zaplanowane było). Ale to jest najprawdziwsza prawda :lol: Skoro koleś w swoich osiągnięciach podaję jakieś skakanie i pokazy kaskaderskie to co z niego za rajdowiec? Odsyłasz do google, a tam coś cicho na temat naszego kaskadera :huh: Ja tam się cieszę, myślę że po tym jak już nie ma Colina, to Block właśnie był najlepszym kierowcą-konsultantem do wyboru.Buehehehehe :lol: Właśnie oplułem ekran ze śmiechu :lol: Najlepszym kierowcą-konsultantem? :lol: Wyboru to oni za dużego nie mieli, bo raz prawdopodobnie nasz kaskader był najtańszy (wszak do świata WRC tzn. prawdziwych kierowców, drzwi dla Codemasters są zamknięte), a po drugie w US&A jest już legendą :lol: No ale co zrobić ONI oglądają Nascar :ph34r: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) Ale to jest najprawdziwsza prawda :lol: Skoro koleś w swoich osiągnięciach podaję jakieś skakanie i pokazy kaskaderskie to co z niego za rajdowiec? Odsyłasz do google, a tam coś cicho na temat naszego kaskadera :huh:Skończ się ośmieszać: http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Block_%28rally_driver%29 Tabelka z wynikami. Edytowane 1 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Ale to jest najprawdziwsza prawda :lol: Skoro koleś w swoich osiągnięciach podaję jakieś skakanie i pokazy kaskaderskie to co z niego za rajdowiec? Odsyłasz do google, a tam coś cicho na temat naszego kaskadera :huh: Buehehehehe :lol: Właśnie oplułem ekran ze śmiechu :lol: Najlepszym kierowcą-konsultantem? :lol: Wyboru to oni za dużego nie mieli, bo raz prawdopodobnie nasz kaskader był najtańszy (wszak do świata WRC tzn. prawdziwych kierowców, drzwi dla Codemasters są zamknięte), a po drugie w US&A jest już legendą :lol: No ale co zrobić ONI oglądają Nascar :ph34r: pzdr Smiac mi sie chce z tego waszego wyklocania o mozliwie najlepszego konsultanta do tej gry :lol: W jakiej kwestii on niby ma doradzac? Fizyka, model jazdy? Przeciez to 100% arcade wiec taki konsultant to pewnie tylko zagrywka marketingowa, a jego rola pewnie sprowadza sie tylko do testowania gry i zdawania relacji "czy sie fajnie gra" ;) A na koniec strzeli autograf na pudle z gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Co do K.Block'a jeszcze, to nie wiedziałem, że ma on 4 dychy na karku!? | : : ) Kurde, nieźle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Skończ się ośmieszać: http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Block_%28rally_driver%29 Tabelka z wynikami. No i co tam jest ciekawego :lol: Twój idol jeździ już trochę w tym "para rajdach" i nawet na swoim podwórku nie jest w stanie wygrać w generalce :lol: @CarsonPoland no właśnie słuszna uwaga, bo taki z niego konsultant :lol: Wzięli jakiegoś pseudo rajdowca (który oczywiście w Stanach jest znany) i ochrzcili go konsultantem, a rola jaką pełni jest dokładnie taka jaka napisałeś. A całkowita sprzedaż poszybuję o kilka % w górę dzięki takiej taniej sztuczce :lol: Ale widać nawet po tym temacie, że amerykanizacja już zalewa stary kontynent :sad: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) No i co tam jest ciekawego :lol: Twój idol jeździ już trochę w tym "para rajdach" i nawet na swoim podwórku nie jest w stanie wygrać w generalce :lol:To nie jest mój idol. Po prostu szanuje go za umiejętności i nie trawię trolli. Edytowane 1 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 chemiczny_ali cool down bo będzie ban znienacka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 To nie jest mój idol. Po prostu szanuje go za umiejętności i nie trawię trolli.No umiejętności ma niezłe szczególnie w promowaniu siebie :wink: chemiczny_ali cool down bo będzie ban znienacka ...Tak jest Panie Moderatorze już znikam :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 No i co tam jest ciekawego :lol: Twój idol jeździ już trochę w tym "para rajdach" i nawet na swoim podwórku nie jest w stanie wygrać w generalce :lol: @CarsonPoland no właśnie słuszna uwaga, bo taki z niego konsultant :lol: Wzięli jakiegoś pseudo rajdowca (który oczywiście w Stanach jest znany) i ochrzcili go konsultantem, a rola jaką pełni jest dokładnie taka jaka napisałeś. A całkowita sprzedaż poszybuję o kilka % w górę dzięki takiej taniej sztuczce :lol: Ale widać nawet po tym temacie, że amerykanizacja już zalewa stary kontynent :sad: pzdr Taki sam konsultant bylby z Loeb'a :wink: Gdyby to byla symulacja to rozumiem ze konsultant z doswiadczeniem bylby jak najbardziej pozadany ale w przypadku arcadeowej rajdowki nie widze najmniejszego sensu. Mnieszja o to czy to Loeb, Block czy Solberg, pozytek z nich w przypadku cmr bylby taki sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 To nie jest mój idol. Po prostu szanuje go za umiejętności i nie trawię trolli. i nie trawię trolli nie robiąc zbędnej dyskusji (to słowa do ciebie, chemiczny_ali), i wracająć do tematu, myslę że fajnie by było gdyby Codemasters dorzuciło oficjalne wsparcie dla modów. Zrobiłoby się model fizyki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Data premiery i pierwsze filmy z pecetowego DiRTa 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) No póki co to cudów nie pokazali. Flagi, ludzie, kałuże - raczej nic na co by się zwracało uwagę podczas ścigania się. Woda rozbryzguje się raczej tak samo, syf na szybie też raczej inaczej nie wyglada. Zapewne główna zaleta DX11 to że te efekty można uzyskać nie tracąc na wydajności, bo zrobić to je można i w DX9. No ale zobaczymy, może jeszcze się coś zmieni, być może sięgnę też po PC-tową wersję. Swoją drogą te flagi pokazują że PhysX może stac się zbędny, i w sumie dobrze, bo nie ma nic gorszego niż wojna standardów. Edytowane 23 Października 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 aczkolwiek graficznie petarda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 A czy mimo tego że gra będzie działać na DX11 to będzie dało rade grać pod DX10 i 9?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Napewno. Na klocku jest przeciez tylko dx9 i smiga jak szalone, a przy tym rewelacyjnie wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 z tego demka dx11 to tylko te oświetlenie samochód wygląda jakoś zauważalnie dobrze. Efekt wody czy ta powiewająca flaga nie robi wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 ciekawe czy bedzie wykorzystywał quada...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Może to nie będzie opinia na temat wersji pc bo ja wiadomo ona jeszcze nie wyszła ale powiem słów parę czego można sie spodziewać ponieważ miałem okazję pograć na 360-tce. Gra się prezentuje wyśmienicie. Fakt faktem graficznie nie jest to żadna rewolucja, przebudowany engine Dirta ale ja to kupuję. Jak przejechałem sie Lancerem Evo to sie po prostu zakochałem. Pięknie sie rozpędza, w tle czuć powiew dymu,te wszystkie kałuże itd. Ja Wam mówie będzie sie działo i gierka powinna namieszać. Taka może troche opinia na gorąco ale po tym co zobaczyłem czekam z niecierpliwością a o wymagania nie powinniśmy się martwić bowiem tj mówie ten silnik nie pownien być aż tak nadto wymagający co pokazał także Grid ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 http://www.pcgameshardware.com/aid,699998/...pared/Practice/ nie wiem po co to czekanie na DX11 w tej grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Amd płaci , amd wymaga :wink: . To samo było z mirror edge i physx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 czy wiadomo którego jest premiera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) czy wiadomo którego jest premiera?Wg steama zostanie odblokowana za tydzien i 22h ;) btw ciekawe, ze gra obsluguje dx'a 9 i 11 :D ladnie musieli posmarowac, jak faktycznie zadne efekty nie beda dochodzily na kartach z dx10 Edytowane 23 Listopada 2009 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 more fail on the way http://www.pcgameshardware.com/aid,700050/...DX-11/Practice/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 No to bawimy sie w znajdz roznice na dwoch obrazkach :D Jedyne czym sie roznia to w dx11 sa ostrzejsze cienie, no ale do tego nie potrzeba dx11 (widac to na zblizeniu na dwoch screenach). Szkoda gadac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...