MaZZeo Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam Komp jak w podpisie... z tym, ze do wymiany idzie płyta główna i grafika. Tylko na co wymienić? Nie jestem w ogole obeznany w temacie, wiec stąd ten temat... 8600GT? 8600GTS? 8800GS? Radeon HD 3850? Muszę wziąć pod uwagę to, że zasilacz nie idzie do wymiany. Więc nie moze to byc zbyt mocna karta... A inne pytanie to takie, czy karta musi pasować pod płytę? Czy to nie ma znaczenia czy mobo ma chipset nvidii czy ati? Oczywiście mowa o s.939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Płytę główną zmień, procesor i ramy sprzedaj. Kup dwurdzeniowego Celka E1200, Gigabyte G31M-S2L, 2GB RAM Goodram i do tego HIS HD4670 IceQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Lub od razu HD4670, ale będzie ograniczana przez procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) ale ja nie chce sie bawic w sprzedawanie/kupowanie całego kompa... tymbardziej, ze praktycznie juz na nim nie gram, wiec nie bedzie mi przeszkadzało ze karta bedzie ograniczana przez procesor. Odpowie mi ktos na drugie pytanie w pierwszym poscie? Edytowane 21 Listopada 2008 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STaN Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 po co więc Ci nowa karta graficzna skoro napisałeś, że praktycznie już na kompie nie grasz? ten 7600gt do innych zastosowań domowych powinien Ci stykać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 myslalem ze uniknę tego typu wyjaśnień. Po prostu płyta główna mi padła i jestem zmuszony do tej wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Tak, czy siak - HIS HD4670 IceQ będzie najodpowiedniejszą kartą do Twojego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Czekaj, bo ja chyba zbyt zmęczony jestem, albo sam coś pokręciłeś. Padła Ci mobo więc zmieniasz grafe?? Bo tak wynika z tego co napisałeś. Edytowane 21 Listopada 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Nie jesteś zmęczony bo i ja tak to zrozumiałem. czy karta musi pasować pod płytę? Czy to nie ma znaczenia czy mobo ma chipset nvidii czy ati? Oczywiście mowa o s.939 Przeczytałem ze 3 razy, dalej nie zakumałem. Płyta ma mieć port PCI-E, jeśli mówimy o karcie na takie złącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 bo to agp panowie, a nową płytę będe mieć z PCI-E, wiec i karta idzie do wymiany. Przeczytałem ze 3 razy, dalej nie zakumałem. Płyta ma mieć port PCI-E, jeśli mówimy o karcie na takie złącze. chodziło mi o to, czy ma znaczenie to, jaki chipset ma płyta główna... czy nForce, czy ati express czy jeszcze cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Ja mam płytę z chipem nForce 405, radeony śmigały na niej bez problemu. Różnica między nimi to chyba to, że nForce obsługuje SLI, a u konkurencji CF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Chipset nie ma znaczenia żadnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 inna sprawa jest to ze nie ma sensu kupowanie plytki na 939 939=zero rozbudowy sprzedaj wszystko i kup jakiegos X2 i pytke z integra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...