Skocz do zawartości
rapciuch

Problem Ze Złożeniem Zestawu :/

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio radziłem się tutaj na forum i ostatecznie po waszych poradach wyszedł mi taki zestaw.

Płyta główna: Gigabyte GA-EP31-DS3L - 197 zł

Procesor: Intel Core Duo E5200 2.50 GHz BOX - 283 zł

Pamięci: A-Data DDR2 2x1024MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 BOX - 102 zł

Grafika: MSI GeForce 9600 GT OC 512MB DDR3 v801 PCI-E BOX - 336 zł

Dysk: WD Caviar SE WD1600AAJS (160GB, 8MB, SATA/300) - 126 zł

Napęd: Samsung DVD+/-RW SH-S223F/BEBN czarny OEM - 82 zł

Zasilacz: Modecom MC-350 350W - 104 zł

Obudowa: Cooler Master Elite 331 czarno-srebrna 129 zł

Był to zestaw dla mojego kuzyna i mój kumpel miał mu to złożyć - jako iż ja jestem na uczelni i nie mam takiej możliwości.

Oto wiadomość jaką dostałem przed chwilą na gg od kolegi:

1. Nie ma drugiego zasilania na sata, są molexy same i tylko jeden na sata.

2. Ale to jest mały pikuś - po pierwsze to ten zasilacz jest za mały, jakiś taki nietypowy tylko na jedną śrubkę go można przykręcic do tej obudowy i nie ma 6 pinów żeby zasilić kartę graficzną.

Jak rozwiązać te problemy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja 400W różni się od 350W.

Rzeczywiście z opisu wynika, że ma to złącze do karty graficznej:

1 x uniwersalne złącze 20/24-pin do zasilania płyt głównych

1 x złącze do zasilania kart graficznych PCI Express

1 x złącze zasilania SATA (Serial-ATA)

4 x złącze zasilania ATA Molex 4pin

Więc nie wiem czy kumpel przeoczył wtyczkę czy jak ;o

Mówił, że na szybko składał przed zajęciami, to możliwe :D

W sumie rozglądnąłem się i widzę, że nie ma problemu z przejściówką z molexa na zasilanie SATA.

A co do tego, że jest za mały to kumpel mi mówi, że zostaje dziura z tyłu obudowy jak się go zainstaluje :/ Obudowa to: Cooler Master Elite 331.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam CoolerMastera Elite 331 i Huntkeya HK 350Ap który jest 20cm dłuższy (reszta te same wymiary) niż modecom MC 350 ATX i mieści się bez problemu więc nie wiem jak twój kolega montował ten zasilacz że zostaje dziura z tyłu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam CoolerMastera Elite 331 i Huntkeya HK 350Ap który jest 20cm dłuższy (reszta te same wymiary) niż modecom MC 350 ATX i mieści się bez problemu więc nie wiem jak twój kolega montował ten zasilacz że zostaje dziura z tyłu :wink:

Możesz dokładnie mi opisać co to znaczy dłuższy? W którą stronę? :D W dół, w bok czy w stronę przedniego panelu? Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opisu wynika że włożył zasilacz "do góry nogami"

Teoretycznie możliwe jest że obudowa ma za bogate wyposażenie i zamontowaną płytkę do zasilacza serwerowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opisu wynika że włożył zasilacz "do góry nogami"

Powiedzcie mi w takim razie w którą stronę ma być wiatrak obrócony, to mu przekażę (pytanie do posiadaczy owego zasilacza - dokładnie 3151603[/snapback]

Teoretycznie możliwe jest że obudowa ma za bogate wyposażenie i zamontowaną płytkę do zasilacza serwerowego :)

Znów pytanie do posiadaczy owej obudowy - Ma takie wyposażenie? :D

Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi jeszcze jedno - bo kumpel mówi, że była w zestawie z zasilaczem w pudełku jednak przejściówka, tylko nie jest pewny jak ją podłączyć :] Bo z 1 strony są 2 takie białe wtyczki do podłączenia molexów a z drugiej 1 wtyczka taka jak do karty. Ma podłączyć ją do 2 molexów? Czy gdzie?

I jeżeli to trzeba podłączyć do molexów to jest różnica czy do 2 na jednym kablu czy do 2 na różnych kablach?

Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie nie będzie problemu z wymianą? Wymienią mi to w agito.pl jak zadzwonię? Bo mój kuzyn to odbierał a on nie za bardzo zna się na sprzęcie, to jak widział Modecoma 350 to już myślał, że jest OK i kurierowi nie zgłaszał tego ://

Jak ewentualnie prowadzić rozmowę, żeby zwiększyć szansę wymiany?

Edytowane przez rapciuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi